ümitt
Yeni Üye
merhaba arkadaşlar benim sorunum 2000 model 1,6 vitramın check engine ışığının yanması bu yüzden bi kaç kere servise gittim aracımı makineye bağladılar ve benzinden ışığın yandığını söylediler ve benim değiştirmediğim pompa ve benzin istasyonu kalmadı ben 95 oktav benzin kullanırken 97 oktav kullan dediler onuda kullandım ama sorun yine aynı ışık yanıyo belli süre sonra sönüyo tekrar yetkili servise götürdüm aracı tekrar makineye bağladılar çıkan kodun yine benzin sorunu olduğunu, bende olamaz denemediğim benzin kalmadığını söyledim ve kod kitabçığına bakalım dediler bi baktılar ki benzin deil km göstergesi sensörüymüş yani km göstergesinin içinde zamanla km teli dönerek boşluk yapıyormuş bu sebebden de km yi aracın beyni alğılamıyor ve kontrol ışığı yakıyormuş. yetkili servise sorunun çözümünü sorunca km göstergesi değişecek dediler fiyata baktılar 350 lira gösterge fiyatı 100 lirada işçilik ama ben 450 lira bunun için para harcamak istemiyorum. öncelikle benim le aynı aracı kullanan arkadaşlar kaç oktav benzin kullanıyo ve bu km göstergesini
komple değiştirmeden tamiri mümkün deilmi daha düşük maliyete ki ışık yanıp benim moralim bozulmasın
komple değiştirmeden tamiri mümkün deilmi daha düşük maliyete ki ışık yanıp benim moralim bozulmasın