Vitara JLX 1.6 Check Engine Işığı Sorunu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümitt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,609

ümitt

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar benim sorunum 2000 model 1,6 vitramın check engine ışığının yanması bu yüzden bi kaç kere servise gittim aracımı makineye bağladılar ve benzinden ışığın yandığını söylediler ve benim değiştirmediğim pompa ve benzin istasyonu kalmadı ben 95 oktav benzin kullanırken 97 oktav kullan dediler onuda kullandım ama sorun yine aynı ışık yanıyo belli süre sonra sönüyo tekrar yetkili servise götürdüm aracı tekrar makineye bağladılar çıkan kodun yine benzin sorunu olduğunu, bende olamaz denemediğim benzin kalmadığını söyledim ve kod kitabçığına bakalım dediler bi baktılar ki benzin deil km göstergesi sensörüymüş yani km göstergesinin içinde zamanla km teli dönerek boşluk yapıyormuş bu sebebden de km yi aracın beyni alğılamıyor ve kontrol ışığı yakıyormuş. yetkili servise sorunun çözümünü sorunca km göstergesi değişecek dediler fiyata baktılar 350 lira gösterge fiyatı 100 lirada işçilik ama ben 450 lira bunun için para harcamak istemiyorum. öncelikle benim le aynı aracı kullanan arkadaşlar kaç oktav benzin kullanıyo ve bu km göstergesini
komple değiştirmeden tamiri mümkün deilmi daha düşük maliyete ki ışık yanıp benim moralim bozulmasın :mad:

Etiketler
Ynt: Vitara JLX 1.6 Check Engine Işığı Sorunu?

aynı sorun bendede var fakat benımkı oksijen sensöründen olduğu anlaşıldı bazen yanıyor bazen sonuyor artık bende umursamamaz oldum.servis katalizator iptal edilip alev kesici koymak gerekir diyor bende istemiyorum anlaşamadık bir türlü..
Benzine gelince 95 de 97 de sorunsuz çalısır sanırım ama sizin sorun benzinden değilde mekanik anladığım kadarıyla..

Ümit Bey;
check engine sorunu ile ilgili bir bilgim yok. Ama benzin olarak 95 oktan kullanmanızı tavsiye ederim. Bir zamanlar ben de reklamlara aldanıp kurşunsuz 97 kullanmıştım fakat bir getirisi olmadığı gibi uzun vadede aracın rolantisi bozuldu. Zaten dikkat ederseniz rafineri çıkışı 97 oktan diye bir şey yok, 95 oktana katkı ekleyip adına "kurşunsuz 97" diyorlar direk 97 oktan ifadesini kullanmıyorlar. 95 oktan üzeri benzin sadece yüksek sıkıştırma oranlı spor araçlar için tavsiye ediliyor.

Analadım Abdullah bey yakıt konusunda haklısınız zaten benimde aldığımdan beri motor ilk çalıştığında daha bir gürültülü çalışıyo farkındayım ama emin deildim 95 oktava geri döneceğim teşekkürler

merhaba ümit bey sizin sorununuzla ılgılı daha ön ce forumlar açılmıştı araştırırsanız gorursunuz. ve aynı sorun benim aracımda oluyordu daha oncekı forumada aynı cevabı yazmısştım. benım tahmınım su ve oksitten aracın sensöleri tam calışmıyor olabılır.arıza ışığıda ondan olabılır çunku başıma geldi ve şu şekilde hallettim. ;) aracın kaputunu açın ve elektırıkle alakalı ne kadar soket varsa gorduğunuzu motor altı ve uzerı dahıl sokun erkek fışlerın uzerını ince zımpara ve eğe yardımıyla törpuleyın dişi yuvaları ise en ince bayan tırnak torpusu veya elektronık temızleme spreyı ile temızleyıp soketlerı yerlerıne takın.ve boyle deneyınsorununuz umarım benımkı gıbı hallolur. bırde unutmadan santana yapımı araçlarda ıkı silıcek kolu ortası gıbı motorun orda motora şase veren bır kablo var soketlı o kablonun temızlığini ve sağlamlını kontrol edin.eğer sorun hala hallolmuyorsa ya servis ya usta. ::smiley: kolay gelsin şimdiden bu yazdıklarım cok zor olmayan ve sonuç aldığım bir olaydır.

teşekkürler baran bey hafta sonu söylediklerinizi uygulayacağım inşallah sorun çözülür durduk yere servise 450 lira verip km göstergesini değiştirmek istemiyorum.

Ümit bey birde aracınızın sensörlerini makınada kontrol ettirmenizi tavsiye ederim çünkü bendede aynı sorun vardı ve sonuç olarak arızanın sensörlerin bozuk olmasından kaynaklandığını makınaya bağlayınca anladık ve hemen sensörleri değiştirdik sonuç olark ise hiçbir sorun yok ışık sa sönmüş durumda saygılar

ümitt' Alıntı:
teşekkürler baran bey hafta sonu söylediklerinizi uygulayacağım inşallah sorun çözülür durduk yere servise 450 lira verip km göstergesini değiştirmek istemiyorum.
kolay gelsın ışşallah sorununuz hallolur. ama kesin deneyin ;) 450 lıra boşa gitmesin.

Arkadaşlar motor üzerindeki tüm kabloları söküp philips elektronik temizleyici ile temizleyip taktım ama yok tam ışık söndü dediğim anda yolda tekrar check engine Işıgı yandı ??? başka bir çare ?

ümitt' Alıntı:
Arkadaşlar motor üzerindeki tüm kabloları söküp philips elektronik temizleyici ile temizleyip taktım ama yok tam ışık söndü dediğim anda yolda tekrar check engine Işıgı yandı ??? başka bir çare ?
gösterge panelinden check engine işıına giden soketi çekin bidaha yanmaz ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,997
Kayıtlı Üye Sayımız
166,746
Kaydolan Son Üyemiz
bilicello

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR