Vitara Jlx Hdi Hidrolik Direksiyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan raufkaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,402

raufkaya

Yeni Üye
Yer
kırşehir
Arkadaşlarım öncelikle herkese selam ve saygılar. Uzun zamandır niva kullandıktan sonra büyük bir hevesle 2003 vitara jlx hdi alayım dedim. Satıcının Dürüst ve samimi sözleri üzerine Kırşehirden sakaryaya giderek aracı oradaki motor ve kaborta ustasına göstererek satın aldım. Motor kaborta düzgün.(Baskı balatanın bitik olması, kalorifer peteğinin sızdırması, krank keçesinden yağ atması, Hidrolik dreksiyonun arızası...) Sakaryadaki satıcı bunları hiç söylemedi tabi aracı alt üst yıkatmış bize itelemiş. (Ona selamlarımı gönderiyorum ! ). Neyse, Direksiyon hariç diğerlerini Nivaya göre astronomik fiyatlarla Ankarada hallettik.Ancak direksiyon çok sert hidrolik değil gibi ama gaz verince yumuşuyor Kırşehirde anlayan usta da bulacağımı zannetmiyorum. konu ile ilgili tecrübeli arkadaşların yorumları olursa şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Vitara Jlx Hdi Hidrolik Direksiyon

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. 2 yıl kadar ben de HDI araca sahiplik yapmıştım. Kendi hatalarım harici kullanımdan yana bir sorun yaşamamıştım. Karşılaştığım sorunları ve çözüm yollarını forumda arama yaparak bulabilirsiniz.

Bu arada aracınız siyah mı?

raufkaya' Alıntı:
Arkadaşlarım öncelikle herkese selam ve saygılar. Uzun zamandır niva kullandıktan sonra büyük bir hevesle 2003 vitara jlx hdi alayım dedim. Satıcının Dürüst ve samimi sözleri üzerine Kırşehirden sakaryaya giderek aracı oradaki motor ve kaborta ustasına göstererek satın aldım. Motor kaborta düzgün.(Baskı balatanın bitik olması, kalorifer peteğinin sızdırması, krank keçesinden yağ atması, Hidrolik dreksiyonun arızası...) Sakaryadaki satıcı bunları hiç söylemedi tabi aracı alt üst yıkatmış bize itelemiş. (Ona selamlarımı gönderiyorum ! ). Neyse, Direksiyon hariç diğerlerini Nivaya göre astronomik fiyatlarla Ankarada hallettik.Ancak direksiyon çok sert hidrolik değil gibi ama gaz verince yumuşuyor Kırşehirde anlayan usta da bulacağımı zannetmiyorum. konu ile ilgili tecrübeli arkadaşların yorumları olursa şimdiden teşekkür ederim.

Hayırlı olsun ne yazıkkı aynı anda geçmiş olsun. Satıcı hakkında yorum yapmayacağım ancak araca bakan ustanın bu sorunlardan Baskı balatanın bitik olmasını gözden kaçırmaması lazımdı. 1 dakika içinde anlaşılır. ( 3 pedal testi )
Direksiyonun gaz verince yumuşaması sorunu ile ilgili:
1- pompadan direksiyon kutusuna giden hortumlarda bükülme ezilme var mı kontrol edin.
2- aracınızın rölantisi çok düşük ise ( 850-950 civarı olmalı ) rölantideki yağ basıncı yeterli gelmiyordur
3- rölanti normal ise ilk olarak direksiyon sistemindeki tüm yağı yeni ile değiştirin
4- Yine sorun çözülmezse pompa veya kutu arızası vardır. Bunu ancak hidrolik tamiri yapanlar revizyon ile çözebilir yada yenisi ile değişim.
5- Kırşehir de Suzuki'den anlayan usta bulamasanız da hidrolik direksiyonlar aynı mantık ile çalışır standart bir tamirci işinizi çözecektir.

Benim HDI kullandığımı bilen bir kaç arkadaş onlar için HDI araştırmamı istemişti. Aynı ilde bir tane de siyah vardı.
Durumunun pek iç açıcı olmadığını biliyordum. O yüzden sormuştum.

sakaryada nüfusa göre bihayli vitara vardı internetten araştırdım. Sahibi bana başbakanlıktan ihale usulü ile alındığını hiç arazi görmediğini oldukça temiz ve diri olduğunu Çiziklerden dolayı temizlik boyası yapıldığını söyledi fotolarda onu teyit ediyordu. Ordaki ustalarda motor ve kaportaya olur deyince işimiz oldu. Gerçi şu anda direksiyondan başka bir problemi kalmadı gibi. Daha önce vitara kullanmadığım için kıyaslama gibi bir bilgim yok Sizingibi tecrübeli arkadaşlarımızdan ne öğrenirsek onunla devam edeceğiz yola. Direksiyonuda sahibinden com. dan çıkma bir power ile halledeyim diyorum bakalım.

İbrahim bey grand vitaraları tavsiye edermisiniz 5 kapı. Çok erken olacak ama Takas yapayım diye düşünüyorum. Saygılar

Merhaba Rauf bey ben İlhami :smiley:

Araziye çıkıp 30 lastik takacaksanız torku nedeni ile dizeli ararsınız. 2004-2005 e LPG ile bineceğinizi düşünürsek bagajı dizelden daha az hacme sahip olacaktır. Ayrıca su geçişlerinde benzinliden daha dayanıklıdır. JLX vitaralardan farklı olarak ön ve arka defransiyeller dökümdür. Bunlar HDI nin artıları.
Bana göre tek eksi yönü modeli ve otomatiğinin olmaması.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.