arkadaşlar tekrar merhabalar,bugün 90 bin i geçen aracımın triger setini değiştirmek için sanayideydim ve bütün günüm de sanayide geçti. arkadaşlara bilgi olması açısından triger kayışı verulmanına 95 tl ve 70 tl işçilik verdim. bu arada sizlerin tavsiyelerine uyarak gazkelebeği boğazını da temizlettim. aracın rolantisi ilk çalıştırdığında 1,5 civarı ve ısınınca 0,9 adüşüyor şimdilik herşey normale döndü. parçayı söken usta bile pisliği görünce çok şaşırdı. aynı problemi yaşayan arkadaşlarıma tavsiye ederim 45 dakikalık bir olay.battı balık yan gider dedim ve camların bir kısmını film kaplattım becerebilirsem işte fotoları...
avdoğa (çağlayan) arkadaşımızın deneyip çözüme ulaştığı gaz kelebeği temizleme oparasyonunu bugün bende denedim. ikimizinde yaşadığı sorunu ve araçları (1.6 jlx 16v ve lpg li) aynı olduğundan çözümde ortak çıktı. temizlik sonrası hiçbir problem kalmadı, buda hava akışmetre ile ilgili bir sorun olmadığını gösteriyor. şu anda motor soğukken rölanti 1500 lerde, ısındıktan sonra 800-900 aralığında ve kesinlikle bir oynama ve stop etme kalmadı. paylaşım ve önerilerde bulunan herkese teşekkürler.