Vitara Kalorifer Peteği Su Kaçırıyor?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yenerh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,132

yenerh

benim meskenim dağlardır
Yer
trabzon
arkadaşlar vitara 99 model otamatık vıtaramın kalorifer beteğinden su kaçırıyor bunun için torpıto sökulmesi lazım dıyorlar betek yapılmazsa değişmesi gerekırmış acaba yabılabılır mı yada yenı betek fıyatından hberı olan varsa yazarsa sevınırım,ilaçla su kesılmışdı fakat antıfırız koyunca yıne acdı döşemeın aldı su dolmaya başladı acaba torpıto sökulmeden olmaz mı olmaz dıyorlar belgı aranızda başından geçmış vardır baylaşırsanız sevınırım saygılar..

Etiketler
Ynt: Vitara Kalorifer Peteği Su Kaçırıyor?

Merhaba

Aynı sorunu 1 hafta önce yaşadım.Malesef göğüsün sökülmesi gerektiği doğru,Vitarada başka hiç bir şekilde kalorifer radyatörüne ulaşmak mümkün değil.Bu küçük radyatör göğüsün orta-sağ kısmında (vites kolu hizasında) ve en geride plastik muhafazasının içinde duruyor.

Eğer daha önce bakır kazanlısıyla değişmediyse,üzerinden çıkacak olan orjinali plastik kazanlı ve tamir olmayan cins.
Zaten neredeyse 1 gün süren bu zahmetli sök - tak işleminden sonra tamirat gibi gereksiz riskler almanızı hiç tavsiye etmem.Yeni bir kalorifer peteği alıp takın kafanız rahat etsin,verdiğiniz paraya deysin.

İşin maliyeti 20 kasım 2009 itibariyle

Kalorifer radyatörü yeni = 85 tl
Elektrikçinin işçilik ücreti = 200 tl
Eksilen antifrizin tamamlanması = 10 tl

Toplam 295 tl

Not: Bu arada gösterge saati ve havalandırma tuşlarıda hazır sökülmüşken,bunların üzerindeki yanmayan veya sönük yanan aydınlatma lambalarınıda yeniler - temizlersiniz.Böylece tertemiz bir göğüs aydınlamanız olur.

yuksek model vitaralar beni şaşırtıyor ve korkutuyor. yıllardır kullandığım 93 te bu tip sorunlar yok. onlarda da motor aksamı daha kısa kılometrelerde arıza veriyorancak aktarma organları ise mukemmel.

Sayın Micomico

Birisi 1993,diğeri 2001 olmak üzere 2 vitaramız var.Aslına bakarsanız bu olayın aracın yeniliği veya eskiliğiyle hiç ilgisi yok.Tamamen kullanıcının bakım alışkanlıklarıyla ilgli.

Bizdeki 93 model olandan eski sahibi antifrizi hiç eksik etmemiş ve yaz kış soğutma suyu antifirizli olarak gezmiş.Sonuç olarak aracın su geçen her yeri tertemiz kalmış ve en ufak sızıntıyı gözle görmek ve anında müdahale etmek mümkün olmuş.

2001 model olana ise başıma geleceği bile bile geçen hafta yılın ilk antifrizini ben koydum.Daha önce soğutma suyunun derecesi - 5 bile göstermiyordu.Markası ne olursa olsun uzun sure antifriz konmamış bir araca ,antifriz koyduğunuz anda sudaki kirecin veya partiküllerin tıkadığı çatlak,delik vs ne varsa temizleniyor ve bir anda bir yerlerden su kaçırmaya akıtmaya başlıyor.Doğal olarak bu parçalarıda yenilemek - tamir etmek gerekliliği ortaya çıkıyor..

İşin doğrusu soğutma suyunuzdan antifrizi hiç eksik etmeyip,yıllarca bu tip su kaçaklarıyla yüzyüze kalmamak.

beteğın fıyatına 140 lıra dedıler bana ist da sordum trabzonda 80 cıvarında dedıler sız nerden demın ettınız adres varsa bende orda demın edebılırım bılgılendırırsenız sevınırım yada olan arkadaşlar yardımcı olursa sevınırım bu arda beteği orjınal mı yoksa uydurma mı uyduruyolar burda başka betek uydururuz dedıler ne önerırısınız..

Ankara Şaşmaz oto sanayi sitesinde "kaya radyatör" den aldım.Uydurma olayını bilmiyorun ama boy-en uzunluğu ve giriş deliklerini tutturmak zor olsa gerek.Orjinal bişey olsa daha iyi olur bence.Firmanın telefonunu 11811 den bulabilirsiniz sanırım..

benimde bundan 1 ay önce başımdan geçti bendeki 2000 model 1.6 istanbuldan grand otodan 200 tl ye komple bakır petek aldım ve değiştim orjinali plastik kazanlı aslında montaj işi kolay olsa plastik kazan için tamir yollarını denersin ama işlemi çok zor bütün gögüs sökülüyor onun için riske girmenin bir mantığı yok ama bir diğer yol plastik kazanları söktürüp bakır kazan ve giriş borusu yaptırabilirsin iyi bir radyatörcüye o zaman daha hesaplı olur ama ne olursa olsun işçilik çok

sağolsun eren kardeşim yardımcı oldu kalüfer beteğini aldım değişdim baya bir işçiliği varmış yanlız sadece hava yastıklarının fişlerini cıkarıp takınca belgı lambası yanabılır dedi elekdırıkcı ilkden yanmadı ama şimdi yanmaya başladı şimdi dekrar soracam neden yanıyo dıye? eren kardeşime dekrar teşekkür ediyorum burdan...

Rıca ederim yardımım dokunduysa ne mutlu bana.Air bag ışığını serviste cihaza bağlatarak söndürebilirsiniz ancak.Yanma sebebi fişler sökükken kontağın çevrilmesi..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler