Vitara Kaporta ve Motor Bakım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hudev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 161
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,095

Etiketler
Ynt: Vitara Kaporta ve Motor Bakım

valla benim kotu bır nıyetım yok ama sız aracınızı eski amarikan arbaları gibi sıfırdan yapıyorsunuz bravoooooooo ama masraf yerıne yeni bir araç duşunulemezmıydı aman astarı yuzunu geçmesınde tabi bide randıman almak var benım bır arkaadasım toyata araba toplatmıştı kendisi de tamirci ama koporta ve kupadan verim aldı malesef dagıttıgı sanzıman ve motordan sınıfta kaldılar moralinizi bozmayım ama aracı en sonunda yarı fiatına satmak zorun da kaldı çok dıkkat edinde sizde bole bişey olmasın işallah

baran bey.ben yaklaşık 4-5 ay önce aracımı değiştirmeyi düşündüm.hatta başka bir2002 vitarayla takas aşamasında iken deneme esnasında vazgeçtim.denediğim araçta benim aracımda duymadığım sesler duydum.kendime sorduğum soru şu oldu.aracımı satsam üzerine en az 5-6 bin lira koysam ve aldığım aracı bakıma soksam ve birde süpriz arıza olsa.bana maliyet olarak daha yüksek rakamlar çıkacak sonuçta sıfır km araç almayacağıma göre elimdekini imkanlarım dahilinde en az 5-10 sene daha sorun çıkarmayacak hale getirmeye çalışmak bana daha mantıklı geldi.birde kaportacı yakınım varken bu imkanıda değerlendirmek istemem bana cesaret verdi.
aslında çok yoğun bir atölye.ben yan tarafta kullanılmayan bölüme çektim.orada kimseye ayak bağı olmadan çalışabildim.zaten bu gibi işlemler normalde bir hafta gibi bir süre alır.ama ben acele ettirmiyorum.herkezin ekmek derdi.ben fazla sıkıştırmıyorum çünkü dediğim gibi çok yoğunlar.

hudev arkadaşım herşey gönlunce vegönlunun temizliği gibi olsun isterim. işallahta oyle olur merakla ve sabırla izlicem gelişmeleri. fotoları sakın aksatma belki ekliyeceğimiz veya fikir vericeğimiz birşeyler olur. :

herkeze merhabalar .uzun bir ara vermek zorynda kaldık özür dilerim.şu anda kaporta işlemleri başladı ilk önce sorun olan marşpiyerler yapıldı ve ustamın gayretleriyle ince işçiliği başladı.[attachment=1]

her halde yeni resimler ve anlatım geliyor su an ;D

bende bu arada boş durmayarak söktüğüm tüm parçaları tek tek temizleyip bakımlarını yapmaya devam ediyorum.bir şey dikkatimi çekti.hava filtresinin içindeki bir parçadan ince tel sesi gibi bir ses geliyor .yorumu olan varsa yazsın.parçayı daha fazla sökemedim.daha çok bozmaktan korkuyorum.[attachment=1]

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

baran bey merhaba .allah bana kolaylık versin.tek tek tüm parçaları temizlemek kolay değil.

Arabanın parçaları güzel dağıtılmış da, toparlanması nasıl olcak bakalım zor iş beya hayırlısı... kolay gele...

Ben hudevin bu işin altından kalkacağına eminim. fakat hudev aklına yatmayan şeylerin içlerine pek girme aklının ermediklerini ustalara sor danış veya onlara yaptır ufacık bir hata ile ya o parçayı bulamassın yada çok pahalıya mal olabilir.ben bunu benim transporterin krikosu ile yaşadım ve yine kırma becerim ile tamirinide keskin bir fikir ile hallettim ama biraz üzüldüm tabiiki.

merhabalar.
beya valla beni en çok zorlayacak kısımlar camları mekanizmalara bağlamak vede elektrik tesisatını tekrar çekmek gibi görünüyor.torpidoyu söküp takmak en kolay işlemler .daha önce söküp taktığım için zaten tecrubem var.daha önce klima peteğini hiç sökmeden dış kabını çıkararak temizledim.valla uzun zamandır aracı sökmediğim için çürüyen yerleri görebilmek vede komple boya atabilmek için bu kadar söktüm. birde yanımda çok iyi bir yardımcım var oda bana yardım ediyor. ;D [attachment=1]

Sevgili hudev bey bilmiyorum ne ile çekiyorsun resimleri.sanıyorum cep tel ile olsa gerek şayet ceptel ile çekiyorsan o zaman resimleri makinayı bir yere sabitleyipte çeksen. çünkü bazıları net bazıları çok puslu sonra her çektiğin kareden birden çok çek bilgisayarda denetler hangisi iyi ise onu paylaşarısın bizlerle hani nede olsa burada bir belgesel niteleğinde bir dosya hazırlıyorsun gelecek nesillere faydalı olsun diye. yoksa yanılıyormuyum.
Ayrıca genelde araçların torpido altında öyle pekte çürük veya çürüyecek bir yerler olmaz ama bazı araçlar hariç zaten onlarda daha eski araçlardı.yok kıyıyı köşeyi temizlemek adına ise o zaman haklısın araçların torpido altı ,torpido iç kısımları acaip bir şekilde toz,toprak tutarlar şayet bu işlem seni yormuyor,sende sökerken bir avuç civata arttırmıyorsan o zaman sorun yok demektir. bazı müşterilerim yapıları itibarı ile komple söktüğümüz çırılçıplak kalan araçlarını gördüklerinde asla bir daha eskisi gibi olabileceğini tahmin edemiyorlardı gayri ihtiyari. bir anda olsa..!!
Ustamızda eskilerden bir ustaya benziyor selamımı söyle meslektaşıma. benim de 20 kusur yılım eski şavroleler,pleymutlar ve eski mercedesler yapmakla diğer bir 20 yılım ise artık yeni ve lüks araçlar onarmakla geçti. şimdi son birbuçuk yıldırda evde oturduğum yerden gezenbilirde hizmete devam ediyorum.
bu günlerden sonra zaman zaman gezenbilire giremeyeceğim ha gittiğim yerlerde net yakalayabilirsem eyvallah çünkü uzun bir tatil söz konusu.
hudev bey kardeşim sana işlerinde kolaylıklar dilerim.
saygılar

hudev' Alıntı:
baran bey merhaba .allah bana kolaylık versin.tek tek tüm parçaları temizlemek kolay değil.
merhaba harbiden işiniz cok zor kolay gelsin ve işiniz kolay olsun ihşallah bu arada araç bitince 10000 numara olucak cok merak edıyorum ve cesaretınızden dolayı kutluyorum sizi başarılar şimdiden.