Vitara Otomatik Şanzıman Filitresi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan msmt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,071

msmt

Kamp III
Yer
Ankara
Web
www.tezeller.net
Merhaba Arkadaşlar,
98 model 1.6 otomatik 5 kapı japon vitaram var. Tüm difransiyel yağlarını ve otomatik şanzıman yağını değiştirdim. İşleri abim takip adiyor, otomatik şanzıman yağ değişikliğini otomatik ustasına yaptırmış. Ben özellikle filitreninde değişmesini istemiştim. Kartelini söküp bakınca filitrenin temiz olduğunu ve bu tip filitrelerin kendi kendini temizlediğini değiştirmeye gerek olmadığını söylemiş.

Bu tip şanzımanlarda böyle bir filitre türü var mıdır? Usta biraz salllamış gibime geldi, nette böyle bi biligiye ulaşamadım. Ben yinede değiştirteyim mi?

Etiketler
Ynt: Vitara Otomatik Şanzıman Filitresi

Filitreden kasıt şanzıman karterinin içinde en alt noktaya uzanan bulaşık teline benzer bir süzgeç aslında.Sadece iri tanecikleri tutabilecek bir yapıya sahip.Dolayısıyla pis veya tıkanmış olması gerçekten zor bir eleman.Düşündüğünüz gibi kağıt yağ filitrelerine hiç benzemiyor.Karteri açan kişi pis ve tıkalı olsa kesin fark eder kafanıza takmayın.Sadece kötü durumdaki ve artık çapak yapmaya başlamış şanzımanlarda tıkanabilir bence.Bir dahaki yağ değişim zamanı gelince (40.000 km sonra) söker tinerle yıkarsınız içiniz rahat eder.

Teşekkürler Eren Bey,
Rahatladım doğrusu. Ben filitreyi görmedim. Dediğiniz gibi ise sorun değil, zaten temiz olduğu belirtilmiş. Yanlız bu kendi kendini temizleme olayı benim için hala muamma ???

Arkadaşlar, daha önce açtığım sonuçlanmamış başlıkları teker teker kaptıyorum :D

Filitre işini sonunda hallettim. Bugün Ahmet Ustanın orda volan için otomatik şanzuman indirilince yağını tekrar kontrol ettik. Daha önce değiştirilemeyen efsane filitreyide hem görmüş hemde değiştirmiş olduk. Korkulacak kadar phalı birşeyde değilmiş kendisi.

İşte resimleri:
[attachment=1]

[attachment=2]

Çıkan yağ kirli çıktı, yağıda değiştirdik. Birde arazi şanzumanında yağına su karışmış, oda yenilendi.

AT_şanzıman_filitresi.jpg

AT_şanzıman_filitresi2.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR