Ynt: Vitara Seçimi ?
Aynı konuyu bir arkadaş daha açmış..Oradaki cevabım sizede aynı olacaktır. Bir okuyun..
1- 1.92 boyumla ufak adam sayılmam sığma konusunda zorluk çekermiyim
-Maşalah boy olarak baya iyisiniz, hangi araçta rahat edersiniz gerçekten muallak
Zj =Tavan çok alçak basıktır,ancak koltuk geriye dogru gidebilir.
Vitara=Tavan yüksek çok ferah ancak koltuk geriye çok gitmiyor,ben 180 en geride kullanıyorum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2- dizel veya benzinli mi tavsiye edilir yakıt olarak benzinlide lpg olduğunu varsayarsak
-Benzinli araç alırsanız LPG gibi ucuz ve güzel bir çözüm var.
Vitaranın dizeli pek iyi degil (eski kasalar için)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3- 1.6lt lik mi yoksa 2.0lt lik modelmi tercih etmeli 2.5V6 düşünmüyorum
-Elinizdeki bütçe ile 2.0 Vitara alamassınız,25-27 civarıdır. Zj alabilirsiniz bukez 4.0 Motor ve ciddi vergi kapınız çalar.
1.6 Vitara az yakar az kaçar ama herzmank sorunsuz kaçar. Sadece Benzin/LPG alırsınız.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4- hangi model aralığı iyidir ne kadar yüksek model alınsa omu iyidir birde 1998 yuvarlak bir kasa buldum birde jlx diye bir modeli var genelde jlx yazan model tercih ediliyor galiba
-Model olarak mümkün olan en üst derim. Her 1 yıl önemlidir. Her ikiside iyidir.yuvarlak olan Grand diye geçer JLX olan köşeli kutu gibidir.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5- 2002-2003 5 kapı 2.0 hdi modeli tavsiye edilir mi (aile kullanımı için 5 kapı almam lazım)
-Vitara JLX için dizelini almayın. Grand olursa yeni grand dizeller 58000YTL ikinci eller 35-40000YTL
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6- otomatik olması off-road olayında beni ne kadar kısıtlar
-Otomatik olması Offroadda kısıtlamaz bazen güzelde oluyor..
Kısa kısa cevap verdim umarım bir fikir olmuştur.
Saygılarımla
Hakan Irıklı