Vitara'da Binek Araç Lastiği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yerbezi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,518

yerbezi

Kamp II
Yer
Balıkesir
üstadlar aldığım vitarada 195/65R15 binek araç lastiği var, arazi kullanımını saymazsak küçük lastik araçta teknik açıdan bir sıkıntı yaratır mı? bir de ilerde elim biraz rahatlayınca almayı düşündüğüm 205/75R15 bfg all terrain T/A lastikler orjinal vitara jantına (resmini koymaya çalışacağım) uyar değil mi? Sürtme vb. sıkıntılar yaratır mı? alternatif olarak tavsiye edeceğiniz lastik var mı?

jant.jpg

Etiketler
Ynt: Vitara'da Binek Araç Lastiği

Ben de de aynı dert var orijinal takılması gereken en ufak lastik 195/65/15 lastik olması gerekirken satın aldığım arkadaş şehir içi kullandığından 185/65/15 lastik takmış yaşadığım tek sorun kilometre sayacı 110 gösterirken 99'la gidiyorsunuz (antakya ankara arası giderken gps i açmamıştım ben syaca bakarak 90-100 gidiyorum 10 saatte ankaraya varmamıza bir anlam verememiştim, dönüşte gps çalışınca acı gerçeği anladım ama biraz geçti) :D sürat yaparken radara yakalanmıyorsunuz ama tabi doğru olan en azından fabrika ayarlarındaki lastiği takmak. büyük lastik takınca zaten önce aracı yükseltip sonra da ayna mahruti ile oynayarak motoroun gücünü torku artırarak lastiklere iletiyoruz ama ufak lastik takınca ne olur biraz makina mühendisi bilgisine ihtiyaç var

Aracın el kitabında yazan orjinal lastik ebatları şöyle:
195R 15 94Q, P205/75R15, 195SR 15 ya da 195/80 R1594Q. Yani almayı düşündüğünüz lastikler janta ve çamurluk içine uyar, hiçbir sıkıntı yapmaz.

teşekkürler ;)
205/75R15 bfg at lastiği çok beğendim desen ve duruş olarak, olmasaydı çok üzülürdüm... 195/80R15 bfg yok araştırdığım kadarıyla

yerbezi' Alıntı:
üstadlar aldığım vitarada 195/65R15 binek araç lastiği var, arazi kullanımını saymazsak küçük lastik araçta teknik açıdan bir sıkıntı yaratır mı? bir de ilerde elim biraz rahatlayınca almayı düşündüğüm 205/75R15 bfg all terrain T/A lastikler orjinal vitara jantına (resmini koymaya çalışacağım) uyar değil mi? Sürtme vb. sıkıntılar yaratır mı? alternatif olarak tavsiye edeceğiniz lastik var mı?

Sertan bey, vitaranın (1,6 jlx 97 > ) orjinal çıkış ebadı 195R 80 15 dir. Dolayısıyla mevcut lastiklerinizi bu ebata çıkarmanz hiç bir sorun teşkil etmez tersine orjinali takmış olursunuz , büyk ebat lastiğe gelince, ben ve bir çok suzukici arkadaşımız aracı off road şartlarnda daha iyileştirmek için 235/75/15 ebatlarına hatta ve hatta 245/75/15 e denk delen 30 x 10,5 x 15 ebatları dahi çıkıp - ayna mahruti değişmeksizin- rahat rahat bu ebatları çevirebiliyoruz. Haliyle sözettiğiniz 205/75/15 ebat hiç sorun yaratmaz, 235/75/15 bile sorun yaratmadıktan sonra....Eğer araziye çıkmayacağım diyorsanız (bence zaman içinde kaşıntı başlayactır ;) ) lassa competus dahi 195/80/15 işinizi rahatlıkla görecektir

aslına bakarsanız Çağlar bey kaşıntı başladı bile, haftaya Ankara Çanıllı daki aktiviteyi iple çekiyorum, rüyalarıma giriyor... 3 gündür sitenin başından kalkamadım, mesai dönüşü hemen başına oturuyorum bilgisayarın, gece yatana kadar okumaya, öğrenmeye çalışıyorum. biraz da kendimi frenlemeye çalışıyorum çünkü 2500-3000 tl (lpg,4 amortisör,buji kablosu,muayenesi, alım satımı) para harcadım aracı aldıktan sonra (son 1hafta içinde), kaşıntı fazla ilerleyemiyor o yüzden :smiley:
bir de okuduğum kadarıyla at ler içinde arazide en çok faydalı olanı bfg all terrain miş...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR