Vitara'yı Aldım Sonra.??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dr_musty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 120
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,341

dr_musty

Kamp II
1998 model 5 kapı 2000cc v6 japon bir suzuki vitara aldım,biraz değişim yapma niyetindeyim aslında biraz değil tam bir off road arabası yapma niyetindeyim ancak zamanla olacak hepsini birden yaptırma şansım yok.acaba nerden başlasam.diff lock mu tampon mu vinç mi (lastik ve yükseltme zaten 1.sırada) port bagaj mı.sizlerin fikirlerinizi bekliyorum.
teşekkür ederim saygılar.

Etiketler
Ynt: Vitara'yı Aldım Sonra.??

Merhabalar
bende aynı araçtan almayı düşünüyorum.
aracın fotoğraflarını koyabilir misiniz. birde maliyet ne oldu bilgi verebilir misiniz.

tşk.

sayın tsezim aynı konuyu yanlışlıkla 2 defa açmışım diğerinde fotoğraflarıda mevcut.

Vitara'nın çift salıncak süspansiyon sebebi ile tam bir offroad aracı olmasına imkan yok ama yine de verebileceğiniz en mantıklı kararı vermişsiniz sınıfının araziye en yatkın aracıdır. Daha ciddi arazi araçlarını binek araç olarak kullanamazsınız sadece ikinci aracınız olabilirler. Yapabileceğiniz en faydalı modifikasyon ise aracı kullanmayı düşündüğünüz şartlara uygun lastik almaktır. Belki ilerde havalı diferansiyel klidi ya da vinç düşünebilirsiniz. Araç yükseltme gibi şeylere girmeyin hem gerek yok hemde yanlış yapılırsa faydadan çok zararı olur.

sayın olasılıksız verdiğiniz bilgiler için sonsuz teşekkürler.

olasiliksiz' Alıntı:
Vitara'nın çift salıncak süspansiyon sebebi ile tam bir offroad aracı olmasına imkan yok ama yine de verebileceğiniz en mantıklı kararı vermişsiniz sınıfının araziye en yatkın aracıdır. Daha ciddi arazi araçlarını binek araç olarak kullanamazsınız sadece ikinci aracınız olabilirler. Yapabileceğiniz en faydalı modifikasyon ise aracı kullanmayı düşündüğünüz şartlara uygun lastik almaktır. Belki ilerde havalı diferansiyel klidi ya da vinç düşünebilirsiniz. Araç yükseltme gibi şeylere girmeyin hem gerek yok hemde yanlış yapılırsa faydadan çok zararı olur.
Hem araziden bahsedip hemde düşündüğünüz şartlara uygun lastik diyip Araç yükseltme gibi şeylere girmeyin hem gerek yok mantığı nasıl bağdaştırılır anlayamadım...
Bu kadar araç yükselten sanırım boşuna yapmış sizin mantığa göre

Araç offroad türünden aktivitelere girmeyecekse gerek yok. Girecekse zaten birdaha düşünmek lazım o süspansiyon ve akslar o işe dayanır mı acaba diye.

Bu tür araçları alan herkes aynı amaç için almıyor. Mesela ben sadece dağda orman yollarında vs gezerken aracın altı ikide birde sürtmesin, çamura girince orada araç çakılıp kalmasın diye kullanıyorum. Bu amaç için aracın yerden yüksekliği zaten yetiyor.

Soyledikleriniz asla birbirini tutmuyor...Vitara'nın çift salıncak süspansiyon sebebi ile tam bir offroad aracı olmasına imkan yok ama yine de verebileceğiniz en mantıklı kararı vermişsiniz sınıfının araziye en yatkın aracıdır.Vitara ile yıllarca yarışan isimler acaba neden yarıstılar onlar bilmiyormu suzukinin dediğinize göre tam bir off road aracı olmadığını...Doktor bey tam bir off road aracı yapmak nıyetındeyım demiş siz Araç offroad türünden aktivitelere girmeyecekse gerek yok. Girecekse zaten birdaha düşünmek lazım o süspansiyon ve akslar o işe dayanır mı acaba diye dayanır hiç merak etmeyim sizden ricam bu işlerle ilgili yazacaksanız daha fazla araştırıp daha gerçekçi konular bulup yazmanız kulaktan dolma yorumlarla bu işler olmuyor.

Ben yeterince araştırdığım kanısındayım. Çift salıncak süspansiyon o kadar dayanıklı olsaydı land rover defender, toyota land cruiser türünden araçlarda sabit aks kullanılıp aracın yol tutuşu gereksiz yere bozulmazdı. Çift salıncak süspansiyonlu araçlarla off road yapanlar aracın bozulan parçalarını bozuldukla değiştiriyorlardır. Vitarada aracın gövdesinden bağımsız şase var bu nedenle hiç olmazsa aracın kendisine zarar gelmiyor. Ama aynı durum süspansiyon ve akslar için geçerli değil. Biraz paranız bolsa o parçalara sarf malzemesi gözüyle bakabilirsiniz tabi o zaman vitaradan da "tam offroad aracı" olur. Tercih meselesi.

SDC11534.jpg
SDC11535.jpg

İki senedir bu tarz yerlerdeyim yürür ve 4 çekerle ilgili hiçbirşeye ihtiyaç duymadım ve direksiyon hala ip gibi...Şu ana kadar sadece yağ ve balata değiştirdim...

Demek ki offroad'ın da çeşitleri var her aktivitede araç aynı derecede yıpranmıyor. Sizce ingiliz ordusu land rover defenderın yeni modelini çift salıncaklı olarak mı sipariş edecek yol tutuşu düzelsin, ikide birde takla atmasın diye? Zannetmiyorum. Savaş şartlarına hazırlanan araç ona göre sağlam olmak zorundadır ve herhalde o şartlara vitara gibi bir araç yeterli görülmeyecek. Ortalama bir offroad aktivitesi için belki duruma göre yeterli görülebilir. Aracı ne kadar zorladığınıza bağlı.

Sizinle tartışmak istemiyorum kusura bakmayın.Turkiye şartlarında en çok kullanılan ve dünyada kendini kanıtlamış bir araç için yaptığınız yorumlar ilginç gerçekten.Sizin doğrularınız size kalsın ama off-road için yükseltmeye gerek yoktur diyen bir düşünce yapısı ile neyi tartışabilirizki.Size keyifli orman gezileri diliyorum..

Sizinle tartışmak istemiyorum kusura bakmayın.Turkiye şartlarında en çok kullanılan ve dünyada kendini kanıtlamış bir araç için yaptığınız yorumlar ilginç gerçekten.Sizin doğrularınız size kalsın ama off-road için yükseltmeye gerek yoktur diyen bir düşünce yapısı ile neyi tartışabilirizki.Size keyifli orman gezileri diliyorum..[attachment=1]

P1140562.jpg

olasiliksiz' Alıntı:
Demek ki offroad'ın da çeşitleri var her aktivitede araç aynı derecede yıpranmıyor. Sizce ingiliz ordusu land rover defenderın yeni modelini çift salıncaklı olarak mı sipariş edecek yol tutuşu düzelsin, ikide birde takla atmasın diye? Zannetmiyorum. Savaş şartlarına hazırlanan araç ona göre sağlam olmak zorundadır ve herhalde o şartlara vitara gibi bir araç yeterli görülmeyecek. Ortalama bir offroad aktivitesi için belki duruma göre yeterli görülebilir. Aracı ne kadar zorladığınıza bağlı.
Savaş çıkarsa onunda bir çaresini buluruz da şimdilik offroad yapalım... :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,128
Kayıtlı Üye Sayımız
167,027
Kaydolan Son Üyemiz
cemal crt

Çevrimiçi üyeler