vitarayı aldım ya devamı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dr_musty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,557

dr_musty

Kamp II
1998 model 5 kapı 2000cc v6 japon bir suzuki vitara aldım,biraz değişim yapma niyetindeyim aslında biraz değil tam bir off road arabası yapma niyetindeyim ancak zamanla olacak hepsini birden yaptırma şansım yok.acaba nerden başlasam.diff lock mu tampon mu vinç mi (lastik ve yükseltme zaten 1.sırada) port bagaj mı.sizlerin fikirlerinizi bekliyorum.
teşekkür ederim saygılar.

adsız.jpg

adsız1.jpg

adsız2.jpg

Etiketler
Ynt: vitarayı aldım ya devamı?

Hayırlı olsun....Allah kazasız kullanmayı nasip etsin..
V6 lar la offroad yapan pek az forumda..Yükseltme için belki faydası olur..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44056.80

hayırlısı olsun yülseltme lastik vinç den başlamak doğru olur kilit vesair sonradanda yapılabilir suzuki boş hali ile bile çok başarılı bir araçtır

kaça aldınız aracı???

ahmet bey teşekkür ederim cvbınız için.becce yükseltme kiti uygulanmıyor mu bizim araçlara?aradım 4xfourart ı vitaralar için tek tip kit olduğu söylendi g vitara ve jimny için ayrı olduğu söylendi bana ama.

dr_musty' Alıntı:
ahmet bey teşekkür ederim cvbınız için.becce yükseltme kiti uygulanmıyor mu bizim araçlara?aradım 4xfourart ı vitaralar için tek tip kit olduğu söylendi g vitara ve jimny için ayrı olduğu söylendi bana ama.
JLX ile V6 ların difransiyel kolları birbirinden farklı ... ben kendim yaptım kolları ama becce de vardır ....

becce kitinde uygulayabileceğimiz ufak tefek değişiklikler safranbolu gibi biryerde kolay karşılanabilecek şeyler midir acaba ?biraz daha bilgi verme imkanınız var mıdır?ve bu araca takabileceğim yükseltme olmaksızın en büyük ebat 220 70 16 mıdır?

Hayırlı olsun....Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin..

v6 grand vıtararın atası da diyebiliriz,ön fren sistemi,.debriyaj sistemi,ön salıncak sistemi,.hava filitresi ,16 inc jant,,vs vitara ile aynı degil .................grand vitara ile aynıdır.

konuya bir örnek vermek gerekirse v6 2.0 araca grand debriyajı olur 1.6 3-5 kapı debriyajları olmaz ..

4xfour art kitlrini de dolayısı ile uyduramazsınız vitara diye şipariş ederseniz olmaz.....v6 derseniz ön salıncaklar grand gerikalanı vitara olacak sekilde olması gerekir ... ;)

ilk iş genel bakıma sokup aracta tüm yag ve filitreleri degişin enjektör temizligi sarz ve marş motor bakımları bilsisayarda arıza tespıtı vs yapn radyatör şişlemesi ve kırmızı antıfırız koyun mutlaka
lpg yoksa işe oradan başlayın
yükseltme olmadan 28 inç lastik kullanabilirsiniz kendi orjinali 27 dir.29-30 inc gibide yükseltme sonrasında kullanabilirsiniz .31-32 de olabilir fakat oaralara cıkılması pek de hoş olmaz .şu an aracta 4 lastık var şimdi bir 4 daha alı takar sonra yukseltme yaparsanız da tekrar bir 4 lastik daha alıp kollekdsiyon yaparsınız .

şimdilik lastik almayın bence ilk iş istanbla gelin hem bu işin ustalarıyla tanışın bir kilit takarak işe başlayın .

devamında aracı nekadar yükseltıcesiniz kit lemi get lemi ona karar verin sonrasında ofsetli sac jant edinin ada 4 jant 4 spacer edinin 2 takım at ve mt lastık yapıp mevsimine göre takıp kllanırsınız .

oğuz bey cvbınız için teşekkür ediyorum. aracın servis kayıtları mevcut ve bakımları (yağ buji filtreler vs)yeni yapılmış durumda.ilk iş olarak termostat alıp radyotörü şişletip kırmızı antifiriz koyduracağım. bi tane becce vitara yükseltme kiti bulmuştum uygun fiyata onu alıp ve 4xfourarttan bi kaç parça isteme yoluna gideceğim benim araca uygulamak için.sanırım yardımcı olurlar.tampon vinç sepette buldum ve bf goodrich atr lastik buldum arka dif lock becce de var işte bi sıraya koyup ona göre işlemlere devam edeceğim.siz değerli suzuki üstadlarının fikirleri bana inanılmaz yardımcı olacak bu safhada.şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,128
Kayıtlı Üye Sayımız
167,027
Kaydolan Son Üyemiz
cemal crt

Çevrimiçi üyeler