Volkswagen Transporter Rockton

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MYWAY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,702

MYWAY

Kamp I
Yer
istanbul
Web
www.vkod.org.tr
Standart Transporter'ın zor koşullar için tasarlanmış, arazi kabiliyeti olan versiyonu

Adını İngilizce rock, yani kayadan almış olan Rockton, isminin ifade ettiği gibi zor koşulların aracı. Yeni makyajlanan transporter’ı temel alan Rockton, Haldex 4 çekiş sistemine ve arka diferansiyelde kilide sahip.

Arazi kabiliyetini iyileştirmek için aracın yerden yüksekliğini 30 mm arttıran mühendisler süspansiyonları da güçlendirmiş.

Volkswagen Rockton'da iki farklı paket sunuyor; Expedition ve Protective.

Expedition versiyonunda: 16 inç güçlendirilmiş jantlarda arazi lasitkleri, arazi koşullarında daha yüksek çekiş sunan farklı bir şanzıman ve her biri farklı hareket edebilen, özel kumaş kaplı koltuklar.

Rockton’un bütün potansiyelini keşfetmek isteyenler için Volkswagen Protective paketini sunuyor. Bu pakette, motor, şanzıman, yakıt tankı, eşikler, arka aks ve egzoz sistemini koruyan plakalar ile donatılıyor. İçeride çok fonksiyonlu, masa olarak kullanılabilen bir dolap sunuluyor.

Rockton Almanya’da 2 litre turbo dizel motorda, 140 ve 180 bg güç üreten iki farklı güç seçeneği ile satışa sunuldu.

Bu resim küçültülmüstür. Gerçek boyutunda görmek için tiklayiniz. Resmin orjinal boyutlari 899x1065 ve genisligi 356KB.

Etiketler
Ynt: Volkswagen Transporter Rockton

[attachment=1]

clip_image001.jpg

Ve ne yazıkki Türkiye'ye gelemiyor çünkü gümrük mevzuatında araç 4x4-minibüs/panelvan olarak ithal edilmesi gerektiği için ağır vergi yükünden ve sanırım biraz da satış endişesinden dolayı Doğuş Oto şimdilik Türkiye'ye getirmiyor.
Allahtan Syncro'm var ;D Biraz yükseltir bi de BF Goodrichleri takarsam tamam..

Buğra biraz dediğin nekadar yükselmeyi düşünüyorsun? yükseltme kiti için araştırma yaptınmı.

Yaptım Levent Abi...
Benim aklımda max 5cm gibi bir yükseklik var...Bunu Get(takoz)'le sağlamak da münkün ancak çok verimli olacağını düşünmüyorum..Türkiye'de 4x4 Rescue Team'e aracın resimlerini gönderdim araştırıyorlar..Yurtdışında Almanya'da Seikel diye bir firma var..Kit fiyatı 2000€(işçilik hariç)..Ben daha uygun ancak iş görecek ve sorun çıkarmayacak bir arayış içerisindeyim şuan..İleride yapmayı düşündüğüm şeklin benzeri aşağıda yer alıyor..Ancak bunun yüksek tavanlı camper halini düşünüyorum...Tabi lastik iz genişliğini de biraz arttırmam gerekecek çünkü hem aracı hem tavanı yükseltince yol tutuşta sorun yaşamak çok muhtemel..Hatta su geçişleri için snorkel de çok cazip gözüküyor...
Bu arada Volkswagen Karavan bölümünde yüksek tavan için bazı gelişmeleri konuşuyoruz..Senin yorum ve fikirlerini de orda görmek isterim..
Saygılar..

2390765.jpg

2390796.jpg

2390845.jpg

_DSC1650_zwischen-Hekla-und-Landmannalaugar.jpg

_DSC2347_Wasserweg.jpg

Buğra,Seikel ile alışveriş yapan arkadaşlar var firmanın değişik uygulamalarıda var. Şnorkel başka bir aracınki modifiye edilmiş resimdeki araçta. Su geçişi için şnorkelle
kurtulamazsın. Arka diferansiyelde havalandırma deliği ve volant muhafazasındaki açıklıklarada şnorkel gibi uygulama gerekir. Yüksek tavan için yazılanları okuyorum
benim aracım kısa şasi olduğundan benim işim daha kolay ayrıca kalıp yaptırırsanız benim işime yaramaz.

Seikel'e uygulama yaptıranlar kimler pekii?Memnunlar mı acaba..
Bu arada bu şnorkeli adam kendisi polyesyer kalıp çıkarıp yapmış bende yapılış resimleri vardı..Bulabilirsem ekliyeyim..Diğer kısımlara Şnorkel değil de farklı bir uygulama yapılabilir bence...Ne de olsa aracın altında kalan kısımlar olduğu için görünmeyecektir..Adamın aracın altı da komple muhafazalı..Geçen Hikmet'in oraya gidince benim arabayı kaldırıp bi baktık altına,o zaman farkettim..Aslında aluminyum veya sacdan yapılmış daha sağlam benzer bir muhafazayla alt kısımda atık su deposu,simit gaz deposu vb için çok ciddi alan elde edilebilir..Böylece karavanın içinde bu tip şeyler için ekstre yer ayırmaya gerek kalmaz..Nasıl fikir?

BGRDRC' Alıntı:
Diğer kısımlara Şnorkel değil de farklı bir uygulama yapılabilir bence...Ne de olsa aracın altında kalan kısımlar olduğu için görünmeyecektir..

Buğra diğer kısımlarada şnorkel gibi uygulamadan ne anladım bilmiyorum ancak anlatmak istediğim farklı. Kartepe kampına gelebilirsen seikel kullananlarla
tanışırsın uygulamalar hakkında bilgi alırsın. Aracını tanıma fırsatı olur.

Abi inan gelmeyi çok istiyorum ama 1-Webostam yok 2-Arka koltuk şuan tam yatabilir durumda değil 3-Üzerinde 4 mevsim lastikler var ama dişleri çok iyi durumda değil....Araç şuan kalınabilecek durumda olmadığı için biraz ertelemek zorundayım maalesef..Kısmet başka bi zamana artık

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR