Ynt: Willys Hidrolik Direksiyon
merhaba,bende aranıza yeni katıldım,68 model willys aldım,4 silindir orjinal harikan motor ,ruhsatta üniversal jeep die gecior ama jeep in hangi serisi olduğu hakkında net olarak emin olamadım,aracın şasesi direksiyon tarafında kaputun altında göğüste plaka şeklinde.motor şanzıman iyi durumda
,radyotörü şişletip genleşme bidonu yaptım,hararet sorunum kalmadı,termostatı sıfırladım,contayı değiştirdim.ilçede olduğum için iyi bir ustam yok,orjinal tam takım sibop aldım,üst kapak contası aldım ama usta sanırım gözü kesmedi sorun yok dedi
aracımı bugün sabah döşemeciye bıraktım tabanı izole etti ve iç halısını değiştirdi,ve arkaya koltuk yapılcak.yarın akşamda tüp taktırmaya götüreceğim.benzinde 1 tl yakıyor mübarek
yinede aracın genel durumu hakkında emin olamadım.tüpden sonra ise kaporta boyaya sokacağım bütcemi ayarlayabilrirsem
ancak bunlardan sonra bile asıl meselem aracın iç dekoru,kilemetre ve hız göstergem çalışmıyor,benzin ve hararet göstergem ayrı ca takılmıs,hararet canavar gibi ama benzin göstergem sapıtıyor.benzin mühim deil ama km ve hız kadranının tamiri mümkün mi acep?
--direksiyonumda;yarım direksiyon boşluk var,(arac hareket ettikden sonra direksiyon hafifliyor,ama kalkarken cok ağır).bunun tamirini nerde yaptırabilirim,ve maliyet olarak tamir mi dersiniz yoksa cıkma w155 direksiyonumu tercih etmeyelim maliyet acısından değerlendirirsek eğer.
ve göhüs de ki km ibrelerine çerceve olacak nikalajı nerden temin edebilirim,saygılar selamlar.
ve çalışan bir hız göstergesiyle takas etmek isteyen arkadaşlar varsa elimde yaman jeep den 9 temmuzda sıfır aldığım tam takım orjinal motor sibopları -üst conta ve rot başı var,rot başını da yanlıs almışım