WJ airbag ve emniyet kemeri uyarı lambası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ucheniy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,923

ucheniy

Ana Kamp
Yer
Istanbul
Arkadaşlar Merhaba

2002 WJ aldım. Panelde 3 uyarı ışığı yanıyor. Bunlar check-engine, airbag ve emniyet kemeri. Check engine i başka konu altında ayrıntılı inceleriz.

airbag ve emniyet kemeri sürekli yanıyor. Emniyet kemerleri takılı olsada yanıyor. Bu ikisi birbiri ile bağlantılı olabilir mi?

Etiketler
Ynt: WJ airbag ve emniyet kemeri uyarı lambası

Sigortaları kontrom ettim sağlamlar. Elektrik tesisatına baktım, emiyet kemerlerinin bağlantı noktasından çıkan bir kablo var ve koltukların altında bir soketle birleşiyor. Yolcu tarafındaki soket kablodan çıkmış. Emniyet kemerinin airbaglerle bir bağlantısı varmıdır acaba? Bu kabloyu sokette taktığımda bişeylerin kısa devre yapıp air bagları patlatmasında korkuyorum. sizin düşünceniz nedir?

WJ de srs Airbag sistemi var değil mi? Bag lerin üzerinde falan yazar . Eğer öyle ise . Benşöyle bir fikir yürüteyim : :smiley:

SRS dediğimiz meret emniyet kemerleri ile kombine çalışır . Emniyet kemerleri aktif gergili yani pirotekniktir . Kaza anında hava yastığıyla birlikte bu aktif gergi kapsülleri de patlar ve kişiyi koltuğa doğru çeker sonra kademeli olarak bırakır vs .

Özetle emniyet kemeri ile srs sisteminin bağlantısını sağlayacak bir soket olabilir . Aslında bir WJ servise manuel i incelemek lazım gelir . Öyle soket takmakla falan patlamaması lazım yastıkların . Ama elktronik mi bu herşey mümkün , sorumluluk kabul etmem ;)

sürekli yanması sorun kontak anaktarını 4 kere aç kapa sonuncusunda açık bırak yanına kağıt kalem almayı unutma mil sayacında rakkamlar çıkacak onları kaydet arıza kodları wjjeep sitesine gir kodların anlamları mevcut türkceye cevirince kodları açmıyor orjinal haliyle bakman gerekecek

Merhaba,

Airbag ve emniyet kemeri ile ilgili bir hata almadim. Hata kodlari asagida

P0753 : Vites solenoid A elektrik arizasi
P0713 : Sanzuman yagi sicaklik sensor devresi yuksek
P0141 : Oksijen sensor devresi arizali (Bank 1 sensor 2)
PO1899 : Viteste kolun N demi parkta mı D demi olduğunu haber veren switch arizasi
P0161 : Oksijen sensor devresi arizali (Bank 2 sensor 2)
PO1763 : Governor Pressure sensörün voltajı çok yüksek

Bu kodlara bir konuda bakmıştık sanırım . O konunun linkini de eklersenşz belki arkadaşlar daha rahat fikir yürütebilir .

Bir gelişme var mı bu arada ?

tuhaf arıza vermedi diyorsun klasik bir tekniktir ama belki işe yarar akü bağlantısını kesip biraz beklemek belki silinir ama siz yinede anlayan bir servise sormakta fayda var bu arada boşta soket var demiştin aküyü kesersen soketide takabilirsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR