Cevabınız icin teşekkür ederim.
Aracımda 2 senedir hic bi parca degişmedi ,aküyü söktükten sonra bu durum ortaya cıktı,yani farklı bi arızanın o zamana denk gelme ihtimali cok düsük,o yuzden aküyü tamamen cıkardıgım için sorunun ortaya cıktıgına inanıyorum,bazı yerlere sordum servislerden biri bu model araclarda akü tamamıyla sökülünce tcm hafızası kaybolur ve tekrar hatırlamaz dedi,o yuzden cihazla araca baglanıp yazılımı tekrar kontrol edip tcm icinde quick learn işlemi uygulanmalı dedi,ama bazı model araclarda akü sökülsede belli km sonra araç kendisi sürücünün sürüsüne göre tekrar kendi ayarlama yapıyormus yani cihaz baglanmasına gerek kalmıyormus şeklinde yazıda okumustum.
Aradıgım diğer serviste aracım icin belli zaman yol aldıktan sonra sürüsünüze araç alısır ve bu sorun ortadan kalkar dedi ama yani farklı yorumlar oldugu icin kafam karıstı,Ben daha cok sehirci kullanıyorum ama sehirler arası acaba hangisi daha etkili olur.Aküyü taktıktan sonra araca ilk binişimde hic bi sorun yoktu,yaklasık 5 km gittim,ondan sonra bu durum ortaya cıktı,toplamda suana kadar 10 km gitmisimdir,sonra aracın alarm sistmeini pasif hale getirdim, sadece - kutup basını cıkardım yarım saat bekledim,tekrar taktım,aracı calıstırdım dye taktıgımda vuruntu yapmadı fakat motor soguk diye vuruntu yapmadı diye düsünüyorum,önümüzdeki hafta tekrar bi cıkarıcam aracı,deneme yapıcam.Farklı sitede farklı marka bi aracta da 5 km sonrasında bu durum ortaya cıkmıs ve 80,100 km sonra bu sorun düzelmiş.Sizin suzuki G. vitarada D de kalkısta vuruntu yapıyor muydu?Aküyü tamamen mi sökmüstünüz?_Kaç modeldi ve yaklasık kaç km yol gittikten sonra sorun düzeldi?