Ynt: Wouxun KG-UVD1P
Yanıtınız için teşekkür ederim ama soruma yanıt alamadım

Tekrar sorayım, sizin kullandığınız cihazda RTX monitör LED'leri kapatılabiliyormu?
Ben çok çeşitli ekipmanlar kullanıyorum, yerine göre profesyonel yerine göre amatör cihazlar. Profosyonel cihazlarda sessiz yaklaşım için tüm uyarı ışıklarını kapatabiliyoruz ama özellikle Çin üretimi cihazlarda gerek LCD gerekse durum ışıkları abartılı bir biçimde yanıyor.
Kamp yaparken vox kulaklıkları takıyoruz, orman içinde "hayalet" yürüyüşe çıkıyoruz ama alma veya gönderme yaptığımızda sağolsun Wouxun'un durum LED'leri far gibi yanıyor, buda istenmeyen bir durum çünkü o an bulunduğumuz konum ortaya çıkıyor ve atmosferin büyüsü kayboluyor. Ekipteki arkadaşlara Vertex veya Motorola lazım size diyemiyorum, zaten bu telsizleri zorla aldırdım
Sizin bahsettiğiniz konunun bende farkındayım, bu tip cihazların yan kanal bastırmaları berbat demiyeyimde vasat, ama şuda var dual band cihazların hangisi olursa olsun özellikle büyük kentlerde, haberleşme frekanslarının yoğun olarak kullanıldığı yerlerde mono band cihazlar kadar başarılı değiller. Cihazın boyutlarını ufaltmak, maliyeti düşürmek adına arafrekans katında ve RF ekranlamada bazı şeylerden feragat ediliyor, buda hem cihazın seçiciliğine hemde enterferansların bastırılmasına olumsuz yönde etki ediyor.
Sağlıcakla kalın, iyi bayramlar.