Wouxun KG-UVD1P

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan thpozitif Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,094
Ynt: Wouxun KG-UVD1P

Herkese selamlar..uzun araştırmalar sonucunda bende bu cihazı almaya karar verdim:smiley:bir kaç arkadaşım bu modeli kullanıyorlar ve gayet memnunlar..bende amatörde acemi birisi olarak bu modelle kendimi geliştirmek istiyorum...

Etiketler

s40euro ustad wouxun kg-uvd1p full frekansı nasıl açarız youtube da bir videoda açılmış hali var

önerilerinizi bekliyorum

kolay gelsin

Merhaba,
Bu telsizin RF çıkış gücü 5 W mıdır ?

TELSİZ http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=103954

Belirtilen sitede 105 ile 175 dolar arası fiyat var anlamadım, kargo dahil mi hariç mi onuda tam anlayamadım tecrübeli olanlar yardımcı olursa sevinirim...

suleymani' Alıntı:
bu cihazı gmrs cihazlarla eşleştirmek mümkün müdür,nasıl yapılır?
merhaba istediğiniz cihaz ile eşleştirebilirsiniz , sadece sorun bilginizin yeterli olması
eğer danışmak istediğiniz bir konu olur ise genellik ile sorular ve sorunlar bölümü olan www.sivilhaberlesme.com web sitesinde detayları bulabilirsiniz
görüşmek üzere
saygılarımla

Merhaba ; Günaydın Bayramınız Kutlu olsun ..

Eğer getirtme imkanınız var ise ...

http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=106758

bu cihazdan şaşmayın ..

WOUXUN , BAOFENG ve diğerlerini ( hemen hemen hepsini ) kullandım bana göre en iyi şu anda elimdeki

hala dayanıyor.. yani bu para için çok iyi

Wouxun ile aralarında dağlar var.. malzeme , kalite ve dinlemede...gerisi size kalmış...

görüşmek üzere

Ali AKSOY
Haberleşme Uzmanı

www.sivilhaberlesme.com

sayın Ali Aksoy bey sizinde bayramınız mübarek olsun...
Ali bey çinden bu cihazı getirtme şansım yok...
eğer bu konuda yardımcı olursan memnun olurum...
saygılarımla...

Muhammet bey ;

Sağolun sizede iyi bayramlar..

Bu cihazı ben yaklaşık 2 yıl önce getirttim... şimdi artık eskidi iyicene

İki vukuatı var , iki kafada test ediildi , denendi hala çalışıyor ,

bir köşesi çatladı yapıştırdık,

parlak yerlerinde çizikler , silinmeler oluştu ,

ben sürekli elde veya belde taşıdığım için maalesef bu kadar oluyor

fakat wouxun ile karşılaştırınca çok fazla ARTI ları var... en önemlisi STEP ile OFFSET in aynı parallellikle ayarlanır olması.

Ses kalitesi , Dinlemesi , El ile programlama rahatlığı ( wouxun gibi aptal değil ) , yani kısacası 105 USd için çok iyi...

Şimdi Mobil modelleri çıkarmış eğer imkan olur ise ben bir yedek getirteceğim ( söz veremem )
olursa şansımız zorlayıp , iki tane belki....getirebilecek kişi olur ise getirtebilirim.

ama sadece % 5 ihtimal...onu için sen yinede araştırmaya ve oradan cihaz getirenleri ( gümrük müşavirleri ve bazıları var [[[ RADYO AMATÖRÜ ]] ) bulmaya çalış.

Kendine iyi bak
Görüşmek üzere

Ali Aksoy

Simavi Bey ;

Öncelikle Bayramınızı kutlar , esenlikler dilerim.

sorduğunuz sorunun mantığında """cihazı kapatmak """" yatar olarak düşünürseniz lambanın sönmesi ( led ) kullanıcıyı aldatacağı için bence avantaj değildir...ama..

WOUXUN da RX lambasının yandığı zamanlarda gelen sinyalin dinlememesi HATADIR..!!!
yani 2 tunerde dahi sinyal var iken ikisininde YEŞİL LED'i yaktığında SES devresini sürmemesi HATADIR...!!

onun için özellikle WOUXUN da bu hatayı gördükten sonra , aynı noktadan 4 ayrı el telsizi ile aynı değerleri deneyip sadece WOUXUN'un röle dönüşü veya PAPAĞAN ( simplex repeater ) dönüşünü ara frekanstan okuduğu halde , çıkış preampli'sine vermemesi bana göre hata olduğu için ben WOUXUN u bıraktım...

yani bunun gibi , Osilasyon frekanslarının Harmonik katları ile yanyana gelmesi , yüksek frekansların 140-160 ve 440-450 bandlarında Geniş band osilasyon ve dalgalı harmonik yaratması , sadece çıkış katının dış değerlerden izole edilmemiş olması , şasenin üzerindeki enterfransın alçak frekanslarda dalga yaratması gibi ufak tefek şeyler sorun edilmesi dahi...

Bildiklerimizi unutmamak için kitapları karıştırınca , amatörlerin umursamadığı noktaların bize göre çok tehlikeli noktalar olduğunu anladığım için ben KULLANMAYI bıraktım..

Kusura bakmayın..

Ali Aksoy
Haberleşme Uzmanı

Yanıtınız için teşekkür ederim ama soruma yanıt alamadım :smiley: Tekrar sorayım, sizin kullandığınız cihazda RTX monitör LED'leri kapatılabiliyormu?

Ben çok çeşitli ekipmanlar kullanıyorum, yerine göre profesyonel yerine göre amatör cihazlar. Profosyonel cihazlarda sessiz yaklaşım için tüm uyarı ışıklarını kapatabiliyoruz ama özellikle Çin üretimi cihazlarda gerek LCD gerekse durum ışıkları abartılı bir biçimde yanıyor.

Kamp yaparken vox kulaklıkları takıyoruz, orman içinde "hayalet" yürüyüşe çıkıyoruz ama alma veya gönderme yaptığımızda sağolsun Wouxun'un durum LED'leri far gibi yanıyor, buda istenmeyen bir durum çünkü o an bulunduğumuz konum ortaya çıkıyor ve atmosferin büyüsü kayboluyor. Ekipteki arkadaşlara Vertex veya Motorola lazım size diyemiyorum, zaten bu telsizleri zorla aldırdım :smiley:

Sizin bahsettiğiniz konunun bende farkındayım, bu tip cihazların yan kanal bastırmaları berbat demiyeyimde vasat, ama şuda var dual band cihazların hangisi olursa olsun özellikle büyük kentlerde, haberleşme frekanslarının yoğun olarak kullanıldığı yerlerde mono band cihazlar kadar başarılı değiller. Cihazın boyutlarını ufaltmak, maliyeti düşürmek adına arafrekans katında ve RF ekranlamada bazı şeylerden feragat ediliyor, buda hem cihazın seçiciliğine hemde enterferansların bastırılmasına olumsuz yönde etki ediyor.

Sağlıcakla kalın, iyi bayramlar.

Simavi Bey ;

Sorunun cevabı ( Hayır ) olacak ama....???

Merak ettiğim şu LED leri ( kırmızı / yeşil ... üç bacaklı ) kapatan cihazların marka ve modellerini bana bildirirseniz , bende size başka fikir veririm...

Çünkü bu güne kadar sadece PMR dışında RX ve TX LED olmayan pek amatör cihaz görmedim..( tanburlular ve askeri cihazlar hariç )

STANDARD markaların ve YAESU FT serisi cihazların , KENWOOD 'un bazı cihazlarında IŞIK YOK...hatta bazı motorola larda yok ama...???

bu cihazları kullanan kişiler bellidir..!!!

Gelelim (( Hayalet yürüyüşe )) ( Gırtlak sesi operasyonu )

Önemli : Tam sessizlik durumunda GIRTLAK MİKROFONLARINIZI ve KULAKLIKLARINIZI DENEYİN.

1.a / Sadece ağız kapalı konuşmak ve mandala tek defa basma hakkınız vardır.
3.e / Eğer alt edemeyceğinizi anladığınız birşey ile karşılaşır iseniz , denemeden önce SEC düğmesine basın.
4.a / Yardım gelene kadar kulağınıza gelen her periyodik sesten sonra , yaşadığınızı belirten sinyali göndermek için PTT ye basın.

şimdi eğer bunlar sizde geçerli ise.. bu tip cihazları kullanmanız lüks ve hatalı olabilir.

Saygılarımla
Ali AKSOY
Haberleşme Uzmanı

Yo bizimki eğlence sadece, tuzaklama, pusu atma falan yapmıyoruz :smiley: Bu nedenden dolayı o kadar kasmıyoruz.

Işığı kapatan cihazlardan biri ve en sevdiğim Motorola GP300, program atarken ışığı kapatabiliyoruz, sanırım P40 larda buna imkan tanır ama pek emin değilim. Vertex VHF kullanmıştım ve onda da bu seçenek vardı ama modelini şimdi hatırlamıyorum. Ekranı önde değil de tek satır LCD olarak üstteki nobların hemen altında, cihazın ön yüzüne yaklaşık 45 derece açı ile konumlandırılmıştı, hatta bele takıldığında rahat okunsun diye yazılar tersine çevrilebiliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Ben afet durumlarında hala GP300 ü tek geçerim, büyük depremde Kaynaş'lıda çalıştım, hiç unutmam Yaesu FT51, Standart ve GP300 ler vardı yanımda. Gece hava soğuyunca Yaesu ve Standart'ın LCD ekranları akışkanlığını yitirip kapkara oldular. Birde gündüz enkaz kaldırma çalışması yaparken CAT lerin gürültüsü altında gelen çağrıyı net okumak neredeyse imkansızdı o cihazlarla ama GP300 adeta megafon gibi ses veriyordu. O zor şartlarda ve diğer başka aktivitelerde GP300 lerin açık ara dayanıklılık ve güvenilirliklerine şahit oldum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,114
Kayıtlı Üye Sayımız
166,843
Kaydolan Son Üyemiz
FKRTKRT7142

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR