bazı konulara dikkat cekmek istiyorum..
porcöz kesinlik le kullanmayın derim .tüm pisliği kaloriper peteginin alt kısmına toplayıp adeta taş yapıyor..
misal aracı 3-5 ay antifiriz olmadan kullandınız ..antifiriz koymadan önçe bi ince temizlik istiyorsunuz içi cok pis degil emin olduğunuz bi arac ise 1 litre üzüm sirkesi..koyun jeep ler fazla su aldıgına 2 şişe atın..
yada motor içi pastan küften gecilmiyor ciddi bi temizlik işi ise durum..
kalorifer radyatörünü giden iki hortumu bir boru ile bay pas edin ilaclı su ona gelmesin..
kolorifer radyatörüne baglanıp onu temizleyen makina var radyatörcülerde ya öyle bi makina...
yada yıkamacıda o hortumlara tazzikli su radyatörü acma ihtimali var..
içerdeki pislik ve tortunun toplanacagı tek adres kalorifer radyatörüdür..
motor radyatörü & motor içi için :
ölçü olarak 1 su bardagı dolusu çamaşır sodası
( günümüz bakkalı-marketinde yok..! eski köy - kasaba bakkalı gibim yerlerde arayın )
1 saat sodali kullanın sonra bi çeşma başına yanaşın..en az 5- 10 kere üşenmeden suyu doldurup bi dolaşıp boşaltın..
tekrar doldur boşalta devam edin..
içinde soda kalırsa fare gibi motorun demir aksamı kemirir..
ilk cıkan su bitter cikolata rengi olur temiz suyu bulunçaya kadar..
radyatörde igne ucu kadan bi delik varda onuda göremiyorsanız o deliğine net olarak görürsünüz..
bu işi dag başında degil sanayiye yakın yerde yapın derim..derim tehlikeli olabilir bu işler durduk yere sorun cıkarabilirler..
plastik kapaklı ortası aliminyum radyatörler basınç altında balon gibi şişerler üstünde basınç tutarlar..
radyatör kapagındada basınç ile ilğili bi rakam olur genelde..
her yeri bakır radyatörler basınç tutmaz ilk buldugu yerdeki hortumu patlatıp çatlatır..dedim..
sanırım 1980 öncesi araclara ait dedim..bakır radyatör..
bakır radyatörle üretilen arac şu aralar yok bildiğim dikkatinize..