XJ Alacağım Hangisini Tavsiye Edersiniz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ERLER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 266
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,926
Ynt: XJ Alacağım Hangisini Tavsiye Edersiniz ?

Benim bildiğim kadarı ile.Motor hacminden bir alt dilime indiriliyor.Yaş diliminden değil.
7-11 yaş aralığına giriyor.İndiriminide yapınca 3001-3500cm3 sınıfından hesaplanınca yıllık 2998 Tl oluyor.

Ben 2008 yılında 1350 x 2=2700 ödedim (indirimli olarak).Bu yıl 749 Tl ye indi.

Etiketler

olabilir tam net bir şey diyemiycem ama neden yaş olabilir kasko değerleride 1995 ten başlıyor motor baz almıyor benim aracım 1989 bu aracı ben bir alt dilimden vergilendirme dilekçesi veremiyorum hem en düşük yerde imiş 790 ..tl hemde kasko yapılacak araçlar bir eskiden gelen kaskosu yoksa 1995 aşağı sını yapmıyorlar velasıl çok karışık brşey ama gene diyorum MODEL OLSUN DİYE BUKADAR VERGİ VERİLMEZ .. BENCE nette bu araçların 87 ... 86 ..90 . 91 modelleri var çok da bakımlılar bence

Aaracınıza kasko bedeli nedeniyle indirim yaptıramamanızın dediğiniz gibi ayrı bir sebebi olmalı. Çünkü kasko indirimi yani kasko bedelinin gerçek değerinin çok üzerinde olduğuna dayanarak yapılan indirim için aracın kaskolu olması ya da kasko yapılabilir olması gerekmiyor olmalı. Aracın modelinden bağımsız olarak motor hacmi kategorisi açısından bir alt sınıfa denk gelen vergiyi ödüyorsunuz. Bunun için aracın kasko değerinin % 5 inin, sizin ödeyeceğiniz yıllık vergiden yüksek olması gerekiyor.

Selamlar,

Selam herkese ,

Kasko değerinden indirim yalnızca bir defa ve motor hacminden gerçekleşiyor . Genelde 16 yaşın üzerine kasko yapmadıklarından kasko değer listesi buna göre hazılanıyor . Eğer raç diyelim 95 modelden daha eski ise : aynı aracın 95 modelinin yada listede son kaç model varsa , kasko değeri baz alınıyor ve bu değerden yıl başına %10 düşülerek bahse konu aracın kasko değeri hesaplanmış oluyor . Çıkan değerin %5 i MTV den düşük ise , indirim sağlanabiliyor . Bu indirimin kasko yapılması konusuyla hiçbir bağlantısı yok .

Erler hocam verdiğin linkteki araç : 7-11 yaş aralığında ise ,indirimli 2988 ytl yıllık . 12-15 yaş aralığında ise indirimli 1498 tl yıllık vergi ödemen sözkonusu ...

Bu noterlerdeki araç fiyat listesi kasko şirketlerindekiyle aynı değil mi? Ben öyle biliyorum. Satış yapılırken kasko bedelini baz alıyor noterler.
Bu durumda benimki 93 model ve listede vardı. Satış yapılan rakamla kasko yaptırdığımda ki rakamda birebir tutuyor. Bu yüzden söylüyorum.

Tabi tabi aynı liste
Bu linkteki liste işte ...
http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kasko%20Deger%20Listesi

ssbman' Alıntı:
Tabi tabi aynı liste
Bu linkteki liste işte ...
http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kasko%20Deger%20Listesi

Barış hocam aklıma takılan şu oldu. Yolladığınız linktede dediğiniz gibi 95 modelden daha eskisini hesaplamıyor sistem. Ama ben çok iyi hatırlıyorum noterdeki listede vardı 93 model. Bahsettiğiniz hesaplama metodunu yapmadılar yani..

ERLER' Alıntı:
Ayhan abi ben 97,98 veya 99 model düşünüyorum babam şu aracı alalım diyor fiyatta anlaşırsak bunu alabiliriz

http://www.sahibinden.com/super_jeep_choroke_sport-15WQQaXQQ14513357WQQpXQQdisplayitem

Fatih kardeşim o tampon winçi taşımaz gibi geldi bana gittiğinde bağlantılarına bakı ver bi zahmet

Noter acaba geçmiş seneielrin listelerini de kullanıyorolabilir mi? Dikkat etmek lazım uygulama böyle değilse noterde , ki olmaması gerekir . bu listede yok diye önceki senelerinkine bakıyor olabiliyor . Kitapçık bu senenin miydi acaba ? Ama sanmıyorum ...

ben xj ye lpg uygulamasının nasıl sonuç verdiğini merak ediyorum arazide sıkıntı yaratıyor mu gücü kaç bg kadar düşüyor

hakanuzun' Alıntı:
ben xj ye lpg uygulamasının nasıl sonuç verdiğini merak ediyorum arazide sıkıntı yaratıyor mu gücü kaç bg kadar düşüyor

Hemen hemen bütün XJ lerde ve ZJ lerde, araziye çıkan site araçlarından bahsediyorum lpg mevcut. Hemen hemen hepimiz kullanıyoruz. Hiç bir sorun çıkarmaz LPG. İyi ayarlanmış uzman ustalar tarafından monte edilmiş bir LPG sistemi ile sadece %5 performans kaybıyla işi çözümlersiniz. Bizim araçlarımız gibi yüksek motorlu araçlarda bu fark hissedilmez...

alpaslan bey tşk ediyorum sizin yorumlarınız sayesinde bende bir xj almayı düşünüyorum 2000 model bir araç buldum 1998 le arasında teknik bir fark var mı acaba

Açıkcası bende ZJ olduğu için XJ ler hakkındaki bilgim bu mukayeseyi yapacak kadar değil. Siz bulunduğunuz şehri söylerseniz (belkide dediniz ben kaçırdım) o şehirde xj'den anlayan biriyle görüştürmeye çalışırım sizi.