xj alttan gelen zırıltı sesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GYRY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,082

GYRY

Kamp II
Yer
istanbul
Arkadaşlar son bir haftadır.araçtan gelen rahatsız edici garip bir ses ile uğraşıyoum.Yapmadığım kalmadı ama sesin nereden geldiğini tespit edemedik.
Araç 60km hızdan sonra ses başlıyor hız ile doğru orantılı artıyor.Ve 60 Km nin altına düştüğümde kesiliyor.Adi bir teneke sesi gibi...
Ön takımda heryeri kontrol ettik.Balatalar,Burçlar,Lastikler,bilyalar, ön kovan,aynamahruti,arazi şansımanı değil ve aracı lifte aldığımızda ses duyulmuyor.Yük bindiğinde yani yerde hareket halinde başlıyor ve hızla artarak dışardan çok rahatsız edici br ses oluyor.
Bu konuda tecrübeniz vardır diye yazmak istedim.
Teşekkürler..

Etiketler
Ynt: xj alttan gelen zırıltı sesi

Benzer ses bende de vardı.Fren balatalarının yerinde sabit durmasını sağlayan tırnak / segman gibi bir aparatları var.onlar kırıldığı için ses yapıyormuş.Değiştirilince ses kesildi.

Balatalara baktık hatta sokmusken temizliklerimize yaptırdım.
Oradan değiller.

şaft mafsalı (bazıları istavrozu der) artı şeklindeki parçadadır sorun...

sesle beraber az da olsa vibrasyon var mı?

Merhaba
Evet saft in balana ayarını yaptık. Ömür usta da.
On ve arka saft mafsallara dun baktirdim. Temiz olduğunu söylediler.
Ses artarsa tekrar gidip mafsalları değiştirmeyi düşünüyorum.

GYRY' Alıntı:
Merhaba
Evet saft in balana ayarını yaptık. Ömür usta da.
On ve arka saft mafsallara dun baktirdim. Temiz olduğunu söylediler.
Ses artarsa tekrar gidip mafsalları değiştirmeyi düşünüyorum.

bende de tam anlamıyla zırıltı vardı, opel servisi günlerce, onlarca şey denedikten sonra, difransiyel gitmiş dedi. başa bir ustaya gösterdim adam 5 dakika baktı şaft mafsalının biri dedi. opelden parçayı 75 liraya aldım daha yerine oturturken kırıldı. isuzudan 20 TL ye aldım canavar gibi oldu araç.
elle şaftı sağa sola çevir boşluk var mı? genelde difransiyelin önünden gidiyormuş bu mafsallar..