KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Arkadaşlar XJ'nin direksiyonunda bana göre fazla boşluk var.Virajlarda ve yoğun şehir trafiğinde direksiyon hakimiyetinde oldukça zolanıyorum.
Sizde bunu yaşıyormusunuz?
Yoksa birşeyler tersmi gidiyor? Nereye baktırmalıyım.
Teşekkürler.
Ynt: XJ Direksiyondaki Boşluk Sorunu Hakkında Yardım
Sorun yol hakimiyetimin çok zor olması.Buda direksiyondaki boşluktan kaynaklanıyor.Arazide pek sorun olmuyor ancak şehir trafiğine çıktığım zaman aracın hakimiyeti zor oluyor.Boşluk nede olabilir?
bende de aynı sorun var fakat artık böyle şeyleri çok fazla kafama takmıyorum çünkü araç zaten donanımlıysa böyle sorunlar kaçınılmaz. ben bu sorunu off road aracımı trafikte çok fazla kullanmamakla çözdüm
Aynı sorun bende de mevcut önce direksiyon kutusunda sorun olduğunu düşünüp kutuyu değiştirdim sonradan gördük ki direksiyon milini kutuya bağlayan uç parçanın sorunlu olduğunu farkettik onuda mili komple değiştirerek çözüleceğini söylediler.
mancar' Alıntı:
Aynı sorun bende de mevcut önce direksiyon kutusunda sorun olduğunu düşünüp kutuyu değiştirdim sonradan gördük ki direksiyon milini kutuya bağlayan uç parçanın sorunlu olduğunu farkettik onuda mili komple değiştirerek çözüleceğini söylediler.
ön takımdaki burçlarında müthiş derecede etkisi var direksiyondaki boşluk hissinde. görünüşleri ne kadar iyi de olsa burçların esnekliği artınca bir tuhaf oluyor direksiyondaki his. ben prothane marka olanlarla dğeiştirdim tüm burçları. arka ve ön. müthiş fark oldu.
KLL' Alıntı:
ön takımdaki burçlarında müthiş derecede etkisi var direksiyondaki boşluk hissinde. görünüşleri ne kadar iyi de olsa burçların esnekliği artınca bir tuhaf oluyor direksiyondaki his. ben prothane marka olanlarla dğeiştirdim tüm burçları. arka ve ön. müthiş fark oldu.
arkadaşlar bende 5 ay önce benzer sorunu yaşadım.götürmediğim sormadığım kimse kalmadı.sonun da sorunu bir sıradan rot çu buldu.5 ay önce lastikçide hava bastırmıştım.adam 44 hava basmış.32 ye indirince bir sorunum kalmadı)
ayhana' Alıntı:
arkadaşlar bende 5 ay önce benzer sorunu yaşadım.götürmediğim sormadığım kimse kalmadı.sonun da sorunu bir sıradan rot çu buldu.5 ay önce lastikçide hava bastırmıştım.adam 44 hava basmış.32 ye indirince bir sorunum kalmadı)
Arkadaşlar merhaba, Direksiyon kutusu ile şase arasında Alümiyum üçgen bir ayak var.Bu kırılmış.Kırılldığı içinde kutuya bağlana civatalardan dolayı boşluk olmuş.Tekrar bu ayağı bularak taktık ve sorun giderildi.