Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
mrb sitenin yeni üyelerindenim xj yükseltme kitini kendim yaptım basit ve ucuza malettim çokta güzel oldu kit hakkında yardımcı olmak isterim tşkler 05338131884
slm arkadaşlar kaç santim yükseltmek istediğinizi bilmiyorum ama ben 12.5 santim kaldırdım bunun için net ölçüler ise arka makaslara 7 santim kaviz makas bağlantı kulaklar ise 3 santim uzalttım bunlar net ölçülerdir makas altlarına ikişer adet olmak üzre yaklaşık 10 santim uzunluğunda parça makas kullandım en kolay olan ise arka amatsörler oldu ford tıransit V184 ün arka amatsörleri ince göründüğüne bakmayın kamyonet olduğu için çok sağlamdır önler gelince 11.5 santim folyamit malzemeden fiber de kullanabilirsiniz takoz yaptım takoz ölçüleri ise yayların üzerinde bulunan orijinal takozların üst ve alt ölçüleri ve iç ölçüsü tam olacak şekilde yaparsak sorun olmuyo sadece ne kadar kaldıracaksak o kadar takoz yapıyoruz denge kollarına gelince ben 12.5 santim kaldırdığım için 4 santım uzaltmam gerekti üst ve alt kolları diğer ince ayar isteyen önemli kol ise dingilin sağ kısmından sol şasiye bağlanan rot kolu dingil bağlantı yerindeki deliğin 2 santim içe doğru olan kısmından delip bağlantı yeri değişmesi gerekiyo ayrıca şasi bağlantı yerinden ise kafanın ısınmasına dikkat edilerek biraz geriden ısıtılarak kavisin arttırılması gerekiyo bunları tam yapabilirsek son olarak şeytan rotillerini yaklaşık kendi aracıma düşünürsek 5 santim uzaltarak sağlam borudan yapmamız gerekir bu ölçülerde aracın kasılma esnasında lastiğin nekarar yere daha fazla bastığını ve daha iyi performas sağladığını görebiliriz şimdiden kolay gelsin diyorum sorun olur ise veya anlayamadığımız yer olur ise yardımcı olmaktan gurur duyarım tşkler
merhaba yakup kardeş aracın çok güzel olmuş güle güle kullan.şimdide bizim aracı bi şekle sokalım ben 5 san yükseltmek istiyorum arkalara bir makas ilave etmek istiyorum . bumum için denge kalları şasi baylantısı vesayre bunlarla oynamama gerek varmı yani bu yükselmeye ne yapabilirim .höşca kalç bekir gümüş
bekir abi arkalara makas koymanı tavsiye etmem malum zaten makaslı olduğu için helezonlu gibi rahat değil bence sadece kavis versen daha iyi olur. velastik ebatlarında oynama yapmayacaksan denge kollarının üsttekileri 2 santim gibi uzaltman gerekir önlerde çünkü ön defransiyel zorlanacaktır üstleri uzalttığımız zaman arka kısmı biraz yokarıya doğru döneceği için istenilen performans alınabilir
merhaba yakup kardeş ne yazıkki makaslara bir makas ilave yaptırdım çünkü daha önce bir makas eksiltmişler makascı koymamız lazım dedi ama tatlı bir yükseklik o9ldu yanlız önleride arkaların yarısı kadar yükseltirsem yani arkalar 3 san önlerde 2 san kalkarsa dahada güzel olucak bu 2 san kalkarsa önler bazı elemanlarla oynamak gerekirmi .
3 santim kaldırdınız ise ametsör uzaltmaya gerek kalmaz sanıyorum ama yinede aracı her hanki bir tarafından kriko ile kaldırıp diğer taraftan ne kadar açabiliyo bakmanız daha mantıklı olur