XL-7 önerisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,546

nrş

Kamp II
Herkese merhaba. Uzun araştırmalardan sonra ailemle beraber kullanabileceğim ; büyüklük olarak kalabalık aileme hitap eden ama hafif dağ , bayır , piknik gezilerinde beni yarı yolda bırakmayacak bir araç arayışı içerisindeyken en sonunda XL-7'de karar kıldım. (İnanın forumun mitsubishi, nissan ,toyota sayfalarını nerdeyse iki gez geçtim . Ama bana bu işe ilk başladığımda söylenen Suzukiden şaşma kısmına yine geri döndüm )

Siz camiadaki arkadaşlarımdan; böyle temiz olan , beni ve ailemi yarı yolda bırakmayacak rüşdünü ispatlamış araç bildiği varsa önerilerini rica ederim . Özellikle 2006 dizel tercihim olur.
Yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim...

Etiketler
Ynt: XL-7 önerisi

selamlar.bende az biraz bu aracı araştırdım.genel sıkıntı enjektör kaynatması ve turbo gibi söyleniyor.alım satım aşamasından önce dizelden anlayan bir serviste enjektörlerine ve turbosuna okey alırsanız sorun çıkartmaz sanırım.inşallah gönlünüze göre bir araç bulursunuz.saygılar..

Çok teşekkürler . Evet özellikle dizel konusunda enjektörler önemli ...

Sayın nrş size bir XL7 bulmak farz oldu artık
Enjektör kaynatma meselesine gelince ben almadan öncede, kullanırken de duymuştum. Ama öyle bir sorun yaşamamıştım.
Dizel araçlarda turbo ömrünün 100.000 km olduğu söyleniyor. Bu konuda pek yapabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.
Enjektör meselesine gelince; sökülmek istendiğinde montaj yapıldığı yerden çıkmama sıkıntısı yaşanıyormuş, yine onun bir çözümünü forum üyelerimizden birisi bulup burada paylaşmıştı. Kullandığım dönemde lazım olursa diye okumuştum Sıkıntı olursa forumu biraz kurcalamak yeterli gibi görünüyor.

Evet bazı şeyler şans işi oluyor. Ne kadar temiz araç alsanda miadlı parçalar bazen bozulup sorun çıkarabiliyor. Enjektör ile ilgili yorumu okudum. Dedğim gibi bazı şeyler şans işi oluyor.
Bu arada sizin aracınız pardon eski aracınız ne kadar albenili duruyor. Eğer satmamış olsaydınız o zaman ben talip olurdum
Saygılarımla....

Keşke satmamış olsa idim, keyifli keyifli binerdim. Size de başkasını alırdık

Yaşar Hocam teşekkürler ,
Sizlerin yönlendirmeleri benim için çok önemli şimdiden hepinize teşekkür ederim...
Bu arada Hatayda işler durgun galiba yeni arabanızı hala göremedim. Yok mu güzel bir gezi ; fotolarına bakıp gözümüz şenlense ;D

Sayın nrş hocam sen bana uy, Yaşar hocama biz fotoğraf yollayalım ;D :

Estağfirullah Yaşar hocam. Hep söylüyorum belki ama şu anda 7. Suzukimi kullanıyorum 8. yine Suzuki olur.
Daha önceleri muhtelif 4x4 kullanmışlığım vardır. Markalarını sayıp polemik yaratmak istemem ;D
Bu konuda beni yanlış yoldan döndürüp ilk Suzuki ile tanıştıran Gezenbilir ve değerli, bilinçli kullanıcılarına teşekkürü borç bilirim

camouflage' Alıntı:
Sayın nrş hocam sen bana uy, Yaşar hocama biz fotoğraf yollayalım ;D :

Tam da benim ağzımdan aldınız yok şu aralar yapılacak bir gezi kar üstünde bir yiyenbilir etkinliği yapalım

slm yaklaşık iki yıldır suzuki xl7 kullanıyorum zaman aralıklı cj 8 ve cj 5 de kullandım bence beklentilerimizi öncelikle iyi belirlememiz gerekiyor gezi amaçlı özellikle aile ile birlikte bir gezi için ekonomik yakıt tüketimi , geniş iç ve bagaj haçmi ,konforu ,üst üstte konul duğun azda olsa performansının yetmemesini görmediğimden kesinlikle xl7 mükemmel ayrıca blmenizi isterimki yoğun karda bircok defendir cj8 ile hiç takılmadan güzel geziler yaptım (tabii uygun lastiklerle) daha akrasif biraz daha ferdi gezi ve maçara arıyor sanız size xl7 yemeyecektir....

Öneriniz için çok teşekkürler, evet ben de uzun zamandır çeşitli araçlar ile ilgili araştırmalardan sonra XL'ye karar verdim.
Sizin bahsettiğiniz gibi 3 çocuklu bir aile için geniş ve aynı zamanda olabildiğince konforlu ama çoluk çocuk 'hadi baba bizi pikniğe götür' ya da şöyle kafamıza esip gezerken bir orman yolu görünce 'hanım girip bir bakalım' dediğimde 'aman bey sakın arabamız kalır altı çarpar' gibi karşı koymalarına aman vermeyecek araç arayışındayım.
Yoksa ağır offroad düşüncem değil. Yalnız bu aracın temizini bulmak önemli. Hani evveliyatı bilinen rüştünü ispatlamış olanı bulabilmek lazım. Zaten benim sizden burada yardım istemedeki amacım da tam olarak bu...
Neyse biraz geç olsun da güç olmasın derler ya... Acelem yok...Hani tok satıcı vardır ya işte ben de tok alıcıyım
Değerine olan (malum sitede uçuk fiyatlar olanlar mevcut) , kazası belası olmayan (tramer kaydında hasar var satıcı yemin billah ediyor parça boya yok diye sonra söyleyince ilk sahibine sorduk ufak birşeymiş diyor . Onun numarasını ver diyorum bulamamki yıllar önce aldıydık arabayı diyor ??? ) yürüründe sorun olamayan bir araç lazım , kısacası hiç acelem yok ama kararımı verdim.Sizin yol göstermenizle temiz bir XL almayı İnşallah Allah nsip eder.

saygılarımla

slm EDİRNE / KEŞAN selçuk; bnde birkaç ay önce 2001 jlx satıp2006 disel xl7 aldım; çok yorum ve yazılar okudumbirkaç suzuki servisi ve çok fazla usta ile sohpetini yaptım enjektör kaynatma tamamen yakıttan ve zamanında yakıt katkılarını kullanmamaktan kaynaklandığı cevabını aldım. yaşadığım şehir ve civarında çok fazla çift kabin 4x4 ler var bunlardada enjektör kaynatma problemi yaşandığını bizzat gördüm. bnce bu hastalık tüm dizellerde olabilir. temizini bulabilirsiniz sanırım bn çok bekledim biraz sabırlı olun tabi şimdiden hayırlı olsun.