Yaesu Ftl-2001 Araç Telsizi Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hunter07savas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,812

hunter07savas

Yeni Üye
Yer
Beymelek - Demre /ANTALYA
Yaesu ftl-2001 araç telsizi hakkında bilgi edinmek istiyorum.

Aracıma bağlamayı düşünüyorum. HTC el telsiziyle denedim. ikisi arasında net bir bağlantı kurabildim. yalnız kanal numaraları farklı.

Yaesu ftl-2001 işlev ve özellikleri, mesafesi, amatör lisaansı gerekir mi? vb. bilgilerde yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.
Antalya Demre'den selamlar

Etiketler
2001 yaesu

Ynt: Yaesu Ftl-2001 Araç Telsizi Yardım

Denemiş olduğum telsiz HTC değil, HYT TC-365 el telsizidir.

Savaş bey ; Merhaba

Öncelik ile anlamadığım bir şey var ...

bu cihaz ile ( yaesu ftl-2001 ) , HYT el telsizi ile denediğinizi anlatmak istiyorsunuz

şunu sorayım... elinizdeki HYT cihazın iç kısmında ( PİL BLOGU ) yazıları bize bir yazın ki anlayalım..

çünkü HYT VHF ile YAESU FTL 2001 nasıl şansa aynı frekansa gelmiş onu önce bulalım..

YAESU FTL 2001 VHF cihazdır iki ayrı tipi vardır ,

A VERSION : 134 - 155 Mhz arası çalışır

C VERSION : 150 - 174 Mhz arası çalışır..........

cihaz 25 watt çıkışa sahiptir

cihaz 12 ayarlı değişebilen 80 kanal kapasitelidir ( eprom yazılımı ile ayarlanır )

frekans dilimleri hakkında bir yeterli bilgi yok ama avrupa da kullanılan bir cihaz

fakat sağlıklı bir sonuç alınamaz diye ben tercih etmem...yani sabit VHF 12 frekans ile görüşeceksiniz ( amatör belgesi gerekecek )

HYT cihaza gelince elinizdedki cihazın VHF veya UHF olduğunu kesinleştirebilirseniz ,

aracınıza bağlamayı düşüneceğiniz başka alternatifler geliştirebiliriz zannediyorum...

saygılarımla
A.Tevfik ATABEY

Sayın Tevfik bey,

Öncelikle ilgi ve yardımınıza teşekkür ederim.

Yaesu FTL-2001 'in arkasında VHF FM yazmakta, HYT- TC-365 in arkasında da (TC-265 two-way radio frequency 146 ~ 174 MHz yazmakta)

HYT 1 kanalından Yaesu 2 kanalıyla görüme yapılabiliyor.

Yaesunun gücü katalogunda 40 Watt yazıyor.