Yakıt Pompası Civarından Gelen Hırıltılar.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emre südaş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,543

emre südaş

Ana Kamp
Yer
ADANA
Web
www.deepro.com
Merhaba arkadaşlar,

son zamanlarda araç boşta iken farkettiğim bir hırıltı sesi var. Kaputu açıp dinledik mazot pompası civarından gelen kesik kesik ve düzenli olarak gelen trrrr trrrr (başka türlü ifade edemedim :D ) şeklinde bir ses mevcut. Radyatordan başlayarak tüm kayışları ve bilyaları sokerek ilerledik ses devam etti. Yakıt pompasındandır diye pompayı sokup makineye bağladık onda da bir problem bulamadılar. En son ustanın yorumu depoyla pompa arasında bulunan bir sensor varmış Sensor kirlendiğinden ortamı yanlış okuyormuş ve pompa yeterli basıncı sağlayamıyormuş. usta o sensörüde değiştiğini soyledi ve arabayı teslim aldım. İlk kırmızı ışıkta tekrar duymaya başladım. Daha önce benzer bir olayı yaşayan varsa yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Yakıt Pompası Civarından Gelen Hırıltılar.

kayışlar sökük haldeyken ses devam ediyor doğrumu?
motor devri ile ses artışı arasında bir bağlantı var mı?

sesi yapan havalandır fanı olabilir mi, kapatarak denediniz mi

Tüm kay şlar boştayken de ses devam etti. Motora hafif gaz verdiğimde o seslerde hızlanıyor zaten iyice gaz verince ses birbirine karışıp farkedilmiyor. Doğrudur seslerin hızı devirle doğrudan alakalı. ses ya pompanın içinden ya da çok yakın 3-5 cm civarından gelmekte. Dinleme çubuğuyla teyit ettik. Havalandırma o bölgede varmı yokmu bilmiyorum. Hava filtreleri ve kanalları motorun diğer yanında kalıyor oralarda herhangi bir ses yok. Birde havalandırma derken deponun havalandırmasını sordunuz yoksa bilmem gereken pompa civarında da bir havalandırma var mıdır? teşekkür ederim.

ben iç havalandırma fanını kastetmiştim, sıcak-soğuk içerden 1-2-3-4 kademeli fan var ya o.
ama siz motor bölgesi olduğuna kanaat getirmişsiniz.

yakıt pompası benim bildiğim, sabit basınçla çalışır, fazla olan yakıtı da geri gönderir depoya.

gazla beraber ses artıyorsa, enjektör , manifold, turbo, belki egr, triger , yağ pompası , devirdaim olabilir diye düşündüm.
sensör işi pek mantıklı gelmedi.

araç yüke bindiğinde, mesela 1.vitesle dik rampa çıkışlarında ses artması var mı?

tekrar merhaba

İç havalandırma fanından gelmediği kesin. hepsini teker teker dınlediğimizde ses yoğunluğu tam pompadan geliyor. Sankı birşeyi çekmek istiyor ama yeterli olmuyor gibi. oyle bir seski vitesi takıp ilerleyecek kadar gaz verdiğinizde zaten ses kendi içinde hızlanıp motor gürültüsüne karışıyor. Rampa çıkarken motorun olağan sesi zaten bir miktar artıyor ama ekstra bir ses yok. Ne zaman boşa alsam kırmızıda beklesem sesi hissetmeye başlıyorum pompa bilgisayara bağlandığında hiç bir problem çıkmadı. Sanki pompayla depo arasında bir problem var gibi. Çok da teknik bilgiye sahip değilim. çıkan ses sanki pompa yakıtı çekmeye çalışıyor ama tam başaramıyor gibi bir hırıltı ve sanki zorlanma sesi. Bu gün birkaç pompacı gezip dinleteceğim bakalım.

şimdi bir arkadaş enjektor kontrolu yaptırmamı tavsiye etti. Bir sıkıntı varsa metal boru pompaya kadar sesi aktarıs seni yanlıtır dedi hayırlısı bakalım...

mrhb benim l200 aracımdada aynı tırr tırr diye aynı ses var bende servise getirdim mazot filitresi diye söylediler tamiri olmadığını bir sorun cıkarmaz dediler pekte inadırıcı gelmedi banda sorunu cözemediler bu şekilde kullanmaya devam ediyorum anlıyacağınız bu işten anlıyan usta yok bu sorunu cözen varmı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR