veteriner
www.bagbasiveterinerklinigi.com
Ynt: Yakıt Tasarrufu
Eğer sizin araca da uymazsa aksesuarcılarda bulunan vakum saati isimli basit bir cihaz var. Manifolda bağlanıyor ve manifold içindeki hava basıncını ölçüyor. Anlık tüketimi göremiyorsunuz ama cihazın göstergesine bakarak o an aracınız çok mu yakıyor az mı yakıyor bir fikir sahibi oluyorsunuz ve mümkün olan en düşük tüketimi yakalayabiliyorsunuz.
Hocam ben de bu yakıt tasarrufu konusuna meraklıyım ve bu konuda sizin gibi anlık yakıt tüketimini gösteren bir araç arıyorum. Benim araç Suzuki Vitara 1.6 jlx. Araştırmalarım sonucu birkaç araç buldum ama hiçbiri benim araca uyumlu değil. Belki sizin araca uyar. www.scangauge.com , www.dashdyno.com ve www.pivotjp.com adreslerine bakın. Bu araçların hepsi de çok güzel sadece anlık tüketim değil motor suyu sıcaklığı, emilen havanın sıcaklığı, depodaki yakıt miktarı, yakıt hava karışım oranı.... vs birçok parametreyi ölçüyor. İlk iki adresteki aletler 0BD girişine takılarak ecu dan veri alıyor. Üçüncü alet direk ecunun kablolarına bağlanarak çalışıyor. Her sitede uyumlu araçlar listesi var oradan aracınıza uyup uymayacağına bakarsınız.kkurtagic' Alıntı:Peki bildiğiniz daha sonradan araca takılabilen ve ortalama yakıtı gösteren herhangi bir cihaz varmı ?
Eğer sizin araca da uymazsa aksesuarcılarda bulunan vakum saati isimli basit bir cihaz var. Manifolda bağlanıyor ve manifold içindeki hava basıncını ölçüyor. Anlık tüketimi göremiyorsunuz ama cihazın göstergesine bakarak o an aracınız çok mu yakıyor az mı yakıyor bir fikir sahibi oluyorsunuz ve mümkün olan en düşük tüketimi yakalayabiliyorsunuz.