Yalova'da üretilen ıhlamur balı meşhurdur.Türkiye'de sadece Artvin ve Yalova'da ağırlıklı olarak üretilen ıhlamur balı iç ve dış piyasada adeta kapışılıyor.
Sadece Ihlamur balı değil kestane balı da kıymetlidir yalnız şunu belirtmekte fayda var saf kestane veya ıhlamur balı olmaz neden derseniz ilk önce kestane çiçek açar çiçek süresi 10 gündür eğer hava yağmurlu giderse arı kestaneden nektar alamaz ardından açan ıhlamurdan alır buda o mevsim hasadın ıhlamur ağırlıklı olmasını sağlar iyi bir bal alacak iseniz saf kestane veya ıhlamur balı bulamazsınız bu literatürlerde yoktur olamazda sadece arının getirdiği nektarın %70 kestane veya ıhlamur çiçeği geri kalan %30 da da çeşitli bitkilerden aldığı nektarlardan olur bu böyledir bir üretici olarak buna inanmamanızı öneririm
babamda arıcılıkla uğraşıyor ve bende bu arıcılık konusunda epey bilgi sahibi oldum sayesinde, sencene'nin sözlerine tamamiyle katılıyorum. keşke herkes bunu bilse ve bilinçli olarak konuya yaklaşsa ve söylenen her söze aldanmasa