Ynt: Yalovadan Türkiyenin Kuzeyine Yolculugumuz.
..
Saat 18.00 gibi Gümüşhane -Kelkit yolundayız.Hedefimiz bu geceyi Gümüşhanede konaklamak.
Erzincan çıkışı Gümüşhane yolunun 20 km si tam bir azap..Tek yön mıcırlı yokuş yol...yol trafigi çok yoğundu...kamyon..otobüs.karınca hızı ile gidiyoruz..insanı çileden çıkartıyor..
Bildigim bütün küfürler agzımdan istemesemde ara ara çıkıyor.Bu kadar mantıksız yol inşaatı yapan firmayı ilk defa görüyorum.Kardeşim tek taraflı yolu trafige açmadan ikinci şeritli yolu niye sökersin... ??? ???
Saat 18.30 oldu hala Gümüşhane yada Kelkit levhası hiç yok..
..Nihayet iyi bir yol çıktı diyip gaza basarken....Kelkite yaklaışıyoruz.Yol inşaatında yola düşen büyük bir kayadan dolayı bekletiyorlar. Sinilerimi aldırmış gibi duruyorum.. ;D
19:30 da Kelkitteyiz..Küçük olmasına ragmen bayagı düzenli bir kent..16-17 TEMMUZDA ORGANİK MEYVE SEBZE FESTİVALİ OLDUGUNU OKUYORUZ TABELALARDA..
Saat 20.30 da Gümüşhaneye geliyoruz..Hava bayagı karardı.Girişte otel arıyorum..hiç yok..Soruyorum..meger biz şehre daha girmemişiz.. ;D
İki dağın arasında uzun ince bir şekilde yerleşmiş bir şehir Gümüşhane.Bir uçtan bir uca sanırım 4-5 km ..Bir solda birde sagda caddesi var..
Aracı uygun bir yere parkedip yemek için yer soruyorum."Lale " lokantası diyorlar.Geç geldigimizden midir şansımıza mıdır yemekleri fazla begenmedik.
Dogru..oele kapagı atıyoruz...Yorgunuz..hemende yatıp uykuya dalıyoruz..