Yardım Aklım Karışık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Billyboy35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,160
Ynt: Yardım Aklım Karışık

Bari bende yazayım. Aracım 2003 Discovery II Td5 ve yaklaşık 3 ay evvel aldım. Aldığımdan bu yana sadece Turbo switch'im ve motor kapak contam değiştirildi. Aldığımda değiştirmeye üşenmiştim. Toplam maliyetim 100 lira bile olmadı. Uzun yolada çıktım ve hiç bir sıkıntı yok şimdilik. Eski aracım VW Jetta idi ve ilk sahibiydim. Discoyu almak için sattım onu ve Disco kesinlikle ondan daha iyi viraja giriyor. Hızlanışı ve yoldaki performansı benim kullanımım için hantal geldiğinden ECU remap, EGR iptali ve katalizatör iptalinden sonra araba coştu. Şu anda 180bg civarında ve tork tam olarak istediğim gibi. Sadece dikkat etmeniz gereken geçmişi bilinen ve servis kayıtları olan bir araç almalısınız ve bakımlarını kontrol edip atlamamalısınız. Arazi araçları binek otomobillerden daha masraflıdır ama bakımlı tutuldukları sürece çok külfetli değiller.

Etiketler

irimi' Alıntı:
Bari bende yazayım. Aracım 2003 Discovery II Td5 ve yaklaşık 3 ay evvel aldım. Aldığımdan bu yana sadece Turbo switch'im ve motor kapak contam değiştirildi. Aldığımda değiştirmeye üşenmiştim. Toplam maliyetim 100 lira bile olmadı. Uzun yolada çıktım ve hiç bir sıkıntı yok şimdilik. Eski aracım VW Jetta idi ve ilk sahibiydim. Discoyu almak için sattım onu ve Disco kesinlikle ondan daha iyi viraja giriyor. Hızlanışı ve yoldaki performansı benim kullanımım için hantal geldiğinden ECU remap, EGR iptali ve katalizatör iptalinden sonra araba coştu. Şu anda 180bg civarında ve tork tam olarak istediğim gibi. Sadece dikkat etmeniz gereken geçmişi bilinen ve servis kayıtları olan bir araç almalısınız ve bakımlarını kontrol edip atlamamalısınız. Arazi araçları binek otomobillerden daha masraflıdır ama bakımlı tutuldukları sürece çok külfetli değiller.

Benim hep merak ettiğim konulardan biri de ECU remap meselesi..Şu anda Renault dizel araç kullanıyorum ..Hedefim sizinki gibi 2003-2004 model Td5 sahibi olmak. Araçınıza yaptığınız bu değişiklik ileri vadede motora zararı oluyor mu? Benim forumlarda okuduğum, değerlerle oynandığında pistonlarda uzun vadede zarar verebileceği yönünde. Siz yaptırdığınıza göre araştırmış olabilirsiniz diye sormak istemiştim.

Teşekkürler..

ismailb' Alıntı:
Benim hep merak ettiğim konulardan biri de ECU remap meselesi..Şu anda Renault dizel araç kullanıyorum ..Hedefim sizinki gibi 2003-2004 model Td5 sahibi olmak. Araçınıza yaptığınız bu değişiklik ileri vadede motora zararı oluyor mu? Benim forumlarda okuduğum, değerlerle oynandığında pistonlarda uzun vadede zarar verebileceği yönünde. Siz yaptırdığınıza göre araştırmış olabilirsiniz diye sormak istemiştim.

Teşekkürler..

ECU Remap muhtemelen araç zorlandığı için zarar verebilir. Aslında buna zarar değilde yıpranma diyelim. Motor şimdi ben izin verirsem daha yüksek devirlere çıkabiliyor. Remap konusunda bir çok kişinin hatası şu. "Ben ECU Remap yaptım ama aracım daha fazla harcıyor". Doğru çünkü sen daha fazla basıyorsun :smiley: Eğer sakin kullanırsanız bir zarar vereceğine inanmıyorum. Eskiden sürekli vites küçülterek gitmeye çalışan arabam artık yüksek vitesinde rahatça gidiyor.

Üstelik SuperChips şirketinin itibarını böyle bir zarar verme durumuyla zedeleyeceğinide sanmam. Ben rahatım ve eğer alırsanız kesinlikle ilk yaptığınız iş ECU Remap olsun. Arabay yaptığım en akıllı harcamaydı bence.

ismailb' Alıntı:
Teşekkür ederim Ahmet Bey verdiğiniz bilgi için..İnsanın ayağının altında güç olunca kendisini frenlemesi zor oluyordur herhlade.. ;)

Yo aslında frenlemiyorum. O gücü kullanmam gerektiğinde kullanıyorum. Sadece güç var diye sürekli kullanmıyorum :smiley:

ilkakdeniz' Alıntı:
siz birde V8 deneyin :smiley:

V8 sahibi olan Sinan arkadaşımız benim aracımı kullandığında kendi arabasından daha güçlü olduğunu düşündüğünü söyledi. V8 denemeyi bende istiyorum ve bir ara denerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
erenbey44

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR