Yardım ve Önerilerinizi bekliyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan exRage Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,012

exRage

Yeni Üye
Merhaba,

Biz 2 arkadaş olarak 17 Mayıs'da 2 ayrı motorsikletle Ege ve Akdeniz turu yapmak istiyoruz. Turun genelinde çadırda kalmak istiyoruz. Ekipmanlarla ilgili yardımlarınıza ve önerilerinize ihtiyacım var.

* Tam profesyonel 1 adet outdoor çanta almak istiyoruz. 60- 75 lt civarında. İyi bir şey olsun istiyoruz. Önerileriniz nelerdir ?

* 2 ayrı 2 kişilik çadır almak istiyoruz. Maliyeti çok yüksek olmayan, yağmur ve rüzgara kısmen dayanıklı. Otomatik çadır mı yoksa normal mi ? Önerlileriniz nelerdir ?

*Mat olarak havalı mat mmı uygundur ? Yoksa normal mat mı ? Taşıma açısından bize en uygun olanı hangisidir ?

Not: Aynı konuyu ilk olarak teknik ekipmanlar bölümüne açtım. Sanırım yanlış açmısın. Affola.

Etiketler
Ynt: Yardım ve Önerilerinizi bekliyorum.

Kimse yok mu yahu bir fikri olan ?

Ben mi çok sabırsızım...

Genel olarak ihtiyacınız olabilecek eşyalar bunlardır

YÜRÜYÜŞ VE KAMP MALZEMELERİ

- Uyku tulumu+++
- Uyku tulumu iç astarı+++
- Şişme veya kapalı hücreli köpük mat+++
- Fener veya alın feneri+++
- Yedek pil
- Yedek ampul
- Mumluk ve mumlar---
- Sırt çantası+++
- Çadır+++
- Kazıklar kar kazıkları ve plakaları+++

GİYİM MALZEMELERİ

- Uzun iç çamaşır (alt ve üst)+++
- Yağmurluk (alt ve üst)+++
- Dağ ayakkabısı+++
- Pantolon+++
- Kazak+++
- T-Shirt+++
- Çorap ve yedeği+++

TEMİZLİK MALZEMELERİ

- Diş macunu ve fırçası+++
- Tuvalet kağıdı+++
- Havlu+++
- Sabun+++

MUTFAK MALZEMELERİ

- Su şişesi ve kılıfı
- Su bidonu veya torbası
- Ocak ocak rüzgarlığı ve tamir takımı+++
- Benzin şişesi veya ocak kartuşu+++
- Çakmak+++
- Tencere tava seti+++
- Çatal kaşık bıçak+++
- Plastik bardak+++
- Bulaşık yıkama bezi+++
- Tuz baharat ve şeker kapları+++
- Sıcak içecekler+++
- Ambalajlanmış yiyece+++
- Çakı+++
- Harita---
- Pusula---
- Kağıt kalem+++
- Düdük---
- Yardımcı ipler+++
- Kimlik para telefon kartı jeton+++
- Saat radyo walkman+++
- Fotoğraf makinası ve film+++

Bütçeniz genişse bu tarz bir çanta öneririm.Husky, Jack Wolfskin, Karrimor markalarına güvenebilirsiniz...

http://www.atlaskamp.com/husky-guzzle-70-lt-sirt-cantasi-2073/

Anladığım kadarıyla yaz kampı yapacaksınız.Kipa tarzı 30-35 tl'lik çadırlar işinizi rahat rahat görür diye tahmin ediyorum.Çadırı kurmak çok kolay, otomatiğe ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum

Asiksk çok teşekkür ederim cevabın için öncelikle. Yazdığın liste işimize yarayacaktır kesinlikle.

Ama mesela çanta için direk şu şu şudur abi diye seçenek verebilecek biri var mı ?

Çadır konusunda da şu decathlon'un sitesine bakıyorum. Kafama yatan bir kaç model var. Onun dışında önerisi olan varsa alabilirim.

Evet biz kamp konusunda çok daha yeniyiz, eminim konuyu okuyan bir çok kişi bize öneri getirebilecek durumdadır. Çekinmeyin yazın birşeyler.

Arkadaşlar konu buradan devam ediyor. Yorumlarınızı bekliyorum.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73872.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,892
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR