Yedek parça ve servis

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Abdgul Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,266

Abdgul

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,
Bende aranıza yeni katıldım. Honda ve Opel (binek) kullandıktan sonra, Land denemeye niyet ettim, dört beş tane ustaya bilgi sordum, araç satanları müşteri gibi arayıp bilgi paylaşımında bulundum ve karşıma 69300 km, 2000 di çıktı. Araç 2000 yılı Ağustosunun 10. günü trafiğe çıkmış, (Üzerinde BMW motor var bana söylenen) 70 yaşındaki bir hacı amcanın kullandığı, uzun zamandır da bel fıtığı ameliyatı olduğundan kullanamadığı bir araçtı. Keseme de uygun geldi ve satın aldım. Uzun zamandır benzinli araç kullanan birisi olarak, dizel tecrübem çok yok, siz kıymetli dostlarımın desteğini beklemekteyim. Mazinin izlerini silmek için aracı önce Sonax'a soktum, tertemiz bir araç çıktı karşıma, fakat tabii benim içime sinecek şekilde aracı bir elden geçirmek isityorum, onun içinde bana yardım edeceğinize inandığım sizlerden şunu yardımı bekliyorum, Çamlıca'da oturmaktayım, Ümraniye sanayi'de önerebileceğiniz, iyi, dürüst, işinin ehli ve aynı zamanda emeğinin karşılığını (Hak ettiğini) alan ve veren bir usta ve yedek parçacı önerebilirmisiniz. Birde dağa bayıra çok vurmayacağım, (kışın Çamlıca zaten karda dağ bayır gibi) önerileriniz nedir, en derin saygılarımla

Etiketler
Ynt: Yedek parça ve servis

anıl oto -bostancı,uğur bey veya gökhan beyi aramanızı tavsiye ederim,Her parçayı bulabilirsiniz,bulamadığınızıda en fazla onbeş gün de getiriyorlar.Servis olarakta çok iyilrdir.Beni de söyleyin çok yardımcıdırlar.Unutmadan gezenbilir üyelerine indirim de yapıyorlar,hatırlatın muhakkak.
Çetinkaya Sk. No:2 Bostancı
34752 İstanbul Türkiye
Tel:+90 216 573 59 59
Fax:+90 216 575 23 34
info@aniloto.com

İlginize tşk ediyorum, land kullanıcısı olarak tecrübelerinizden faydalansam, bu araçlar için öneriniz nedir.

Abdgul' Alıntı:
İlginize tşk ediyorum, land kullanıcısı olarak tecrübelerinizden faydalansam, bu araçlar için öneriniz nedir.

merhaba,benim 1.8 benzinli 2000 model frelander aracım var,gezenbilir sitesini incelerseniz en fena araba budur diye yazılar görürsünüz,tamam arazi için uygun değil biliyorum hatta daha sonraki yıllarda üretilen BMW menşeili modellerde arazi için uygun değil bence.hafif arazi diye tabir edilen kumluk,taşlık yollarda iyi,karda hiç kaymadı bende hatta iyi şöför olmama ma rağmen bana dayandı.Yazdığım adreste her parçasını buluyorum,yağına suyuna dikkat ediyorum sorun çıkarmadı bana hiç.Bir ara titreme yapıyordu rot ,balans falan dedik,şanzıman dedik,difransiyel dedik bu sayede hepsi bakıldı sonunda sonuç şaft askı bilyeleri ve şaft balansı ile düzeldi.Yazılanlar çizilenler kadar çok sorun çıkarmadı bana.çok ta kullanmıyoruz ikinci araç olarak duruyor belki ondandır,üstadların da dediği doğrudur belki kötü bir araçtır ama ben çok kötülüğünü görmedim.Kolay satılırmı diyeceksin,benim 1.8 benzinli kötü bilindiği için zor satabilirim,ama 2002 kullanan arkadaşım var o da memnun.işte böyle ,kolay gelsin :smiley:Senin aracın da yeni modellerden çok sorun yaratmıyacaktır,yağına ,suyuna hatta şsnzıman ve difrensiyel yağlarına sık kontrol ettir.Bir de benim araca üst kapak açılıp contalar dediklerine göre saç olanla değiştirdiler,bu yapılması gerelken bir şeymiş demişlerdi.

Merhaba,
Sizinle tanışmak ve yazışmak güzel, iki haftadır kullanıyorum, her geçen gün daha da alışıyorum, bu arada lütfen cahiliyetimi bağışlayınız ama bir şey sormak istiyorum, aracımı alırken yaşlı amcamın elinde aracın kitapçığı yoktu kendisinden de çok bilgi alamadım.Şunu sormak istiyorum, vites kolu üzerindeki sarı düğme kullanımı ve fonksiyonları konusunda bilgi alabilirmiyim. Düğme basılı olarak gezilse ne olur, hangi şartlarda ve durumda bu düğme kullanılır, bunu da şunun için soruyorum, 10 yaşında ki oğlum var ve annesi ile birlikte sağa sola giderken düğmeyi basıyor, konu hakkında bilginize başvuruyorum üstad

Abdgul' Alıntı:
Merhaba,
Sizinle tanışmak ve yazışmak güzel, iki haftadır kullanıyorum, her geçen gün daha da alışıyorum, bu arada lütfen cahiliyetimi bağışlayınız ama bir şey sormak istiyorum, aracımı alırken yaşlı amcamın elinde aracın kitapçığı yoktu kendisinden de çok bilgi alamadım.Şunu sormak istiyorum, vites kolu üzerindeki sarı düğme kullanımı ve fonksiyonları konusunda bilgi alabilirmiyim. Düğme basılı olarak gezilse ne olur, hangi şartlarda ve durumda bu düğme kullanılır, bunu da şunun için soruyorum, 10 yaşında ki oğlum var ve annesi ile birlikte sağa sola giderken düğmeyi basıyor, konu hakkında bilginize başvuruyorum üstad

vites kolu ustündeki sarı kol aşağıya dik ve zorlu bir yokuşu inerken basarsanız araç kumandayı eline alıyoryol şsrtına göre davranıyor diye biliyorum ben de hiç kullanmadımanlıyacağınız szin kadar biliyorum yalnız giderken pek değiştirmeyin demişti biri onu hatırlamıyorum inanın o kadar anıl otoya gittim sormadım hangimiz daha iyi öğrenirse yazsın ,ben de memnun oldum sizinle tanıştığımıma artık yazışırız bakarsınız bir yerde karşılaşırız şimdilik hoşçakal

not=Bir arkadaştan açıklama aldım aynen bunu yazmış,
Eğim iniş kontrol sistemi. Ayakla frene gerek kalmadan yüksek eğimli yerlerden güvenli iniş yapmanızı sağlar. Çekiş sistemi ile alakası yoktur

Selamlar,

bahsettiğiniz sarı düğme HDC (Hill Descent Control) düğmesi. FL'da ağır vites olmadığı için arazide ve düz yolda tehlikeli bir iniş veya çıkış sırasında aracın stabilitesini korumak amaçlı olarak kullanılan bir sistemdir. aracın yakıt sistemini ve frenlerini kontrol eder. Ve sadece 1. ve geri viteste çalışır. Diğer viteslerde kullanmamanız gerekiyor. Aksi takdirde aracın fren sistemi bol bol çalışabilir, malum aracı dengede tutmak için hızı düşük tutmaya çalışacaktır. Bu da frenlemeye, çeşitli seslere neden olabilir.

Bu sistem FL2'de de mevcut.

araçlarınızı güle güle kullanın...

edaghan' Alıntı:
Selamlar,

bahsettiğiniz sarı düğme HDC (Hill Descent Control) düğmesi. FL'da ağır vites olmadığı için arazide ve düz yolda tehlikeli bir iniş veya çıkış sırasında aracın stabilitesini korumak amaçlı olarak kullanılan bir sistemdir. aracın yakıt sistemini ve frenlerini kontrol eder. Ve sadece 1. ve geri viteste çalışır. Diğer viteslerde kullanmamanız gerekiyor. Aksi takdirde aracın fren sistemi bol bol çalışabilir, malum aracı dengede tutmak için hızı düşük tutmaya çalışacaktır. Bu da frenlemeye, çeşitli seslere neden olabilir.

Bu sistem FL2'de de mevcut.

araçlarınızı güle güle kullanın...

ilginize ve değerli bilgiye çok teşekkürler,sağlıcakla kalın :smiley:

Hepinize merhaba,
Siz değerli dostlardan bu aydınlatıcı bilgileri almak gerçekten çok güzel ilginiz ve bilginiz için teşekkür ederim. Sizleri takip etmeye devam edeceğim. Bilgi sahibi olduğum konular olursa tabii ki paylaşmaya da hepinize saygılar

Arkadaşlar yine merhaba.
Bir konuda daha engin bilgilerinize ihtiyacım var. Aracımı alırken anahtar ile verilen (immobilezer diyelim) kumandanın aynısını nasıl çoğalttırabilirim. Yol gösterebilirmisiniz. (izlemem gereken yol ve tahmini maliyet). :smiley:

Abdgul' Alıntı:
Arkadaşlar yine merhaba.
Bir konuda daha engin bilgilerinize ihtiyacım var. Aracımı alırken anahtar ile verilen (immobilezer diyelim) kumandanın aynısını nasıl çoğalttırabilirim. Yol gösterebilirmisiniz. (izlemem gereken yol ve tahmini maliyet). :smiley:

bostancı anıl otoda ben de yaptırdım yedek kumandayı , yaklaşık 70 ya da 80 lira almışlardı.çok kolayca hemen yapıp veriyorlar.

Çetinkaya Sk. No:2 Bostancı
34752 İstanbul Türkiye
Tel:+90 216 573 59 59
Fax:+90 216 575 23 34
info@aniloto.com

uğur beyi arayıp sorabilirsiniz,gs plakalı necil derseniz tanırlar beni,isim vermeseniz bile yardımcı bir arkadaş uğur bey hemen ilgilenir

Arkadaşlar merhaba
Hafta sonu başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşmak isterim. Cumartesi günü (11/12/2010) malum hava çok soğuktu. Bende aracımı bir kaç ay oldu ikinci el aldığım için içindeki antifirizin durumunu bilmediğimden antifirizini değiştireyim dedim.Evimize yakın olduğu için oto mekanik, tamir ve oto elektrik işleri yapan bir ustaya gittim. Tabii bir çok aracın antifirizini değiştirip gönderiyorlardı. Belki benden önce beş araca bu işlemi yaptılar. Sıra bana geldiğinde musluk açıldı, kırmızı antifiriz konuldu ve araba devir dayim yapsın diye usta araca gaz vermeye başladı. Yüksek devirde bir kaç dakika araca yüklenince usta (300-4000 devir arası) araç birden 5000-6000 devirlere çıkmaya başladı. (Tamirci tabiriyle Ambeleye kalktı) Ortalığı beyaz bir duman kapladı ve aracı zor stop ettiler. O anki duygularımı ifade etmeye kelimeler kiyafetsiz. Üç ay oldu ikinci el yeni aldığım çok sevdiğim arabam, aşkım bu usta sayesinde bende bitti, ne yaparsın, bir çaresizlik aldı beni. Aracı bıraktım ve ustanın yanından aracımı bırakıp ayrıldım. (Bu kadar kolay ve bu kadar çabuk mu olacaktı herşey). Land alarak hata mı yaptım diye kendi kendime hala soruyorum. (Sizler beni inş. bu soğumamdan döndüreceksinizdir). Sonra gece saat 22,00 gibi aradılar aracınızı gelin test edin diye, gece gittim, aracımı yapmışlardı ve çalıyordu. Bir tur attık bir sorun yok gibi idi. Bana söylenen yüksek devirde araca yüklenince turbo hortumu patlamış, ve motor ambeleye kalkmış. Motora baktıklarında mazot enjektöründen bir tanesinin uc kısmı kaynamış değşitirmişler, yeni yağ koymuşlar, toplamışlar şu anda çalışıyor, fakat turbo sorun çıkarabilir dediler, bu olaydan sonra marj bastığımda amiyane tabirle kibrit çakar gibi marj alan araç marş alıyor ama 10-20 sn çalışması değişti. İlk çalıştırmada titreme yapıyor, sonra düzeliyor, Sanki çekişte bir düşme başladı. Benim korkum 71 binde bir araç motor sorunu yaşarmıyım. Torbuyu bir turbocuya göstersim mi? yeni mi taktırsam. Sabahları ilk çalıştırma anındaki 10-20 sn'lik titreme kesilir mi. (Biraz titizim, kapılardan, konsülden gıcırtı gelmesini hiç sevmem) Hiç bir şeye karar veremedim, elimden de gelmiyor, bir çaresizliktir aldı beni, arabanın o anki durumu üzerime çöktü, sanki. :mad: Biraz tecrübelirinizi paylaşırsınız diye paylaşıyorum. Kalın sağlıcakla, Land Rover sevenlere sayfılarımla :mad:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,987
Kayıtlı Üye Sayımız
166,736
Kaydolan Son Üyemiz
S_Erdem

Çevrimiçi üyeler

Geri