Yedi Göller Bölgesi Çadır Kampı Hakkında Yardım!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avci22 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,750

avci22

Yeni Üye
Yer
Sakarya
Herkese merhabalar,
malumunuz bahar geldi, kendimizi yavaş yavaş doğaya atmaya başladık, önümüzdeki günlerde öncelikle otomobille sonraki dönemlerde motosikletimle yedi göller bölgesinde bir kaç günlük gezi ve kamp yapmak istiyorum. Ancak bölge hakkında bilgi ve tecrübem olmadığı için sizlerin değerli yorumlarına ihtiyacım olacak.
-Henüz çadır,mat ve uyku tulumu almadığım için bu konuda da tavsiyeleriniz nedir? (2 kişilik-genellikle motosiklet arkasında taşınacak-daha çok bahar ve yaz mevsiminde kullanımlık-su geçirmeyen-en önemlisi ekonomik fiyatlarda)
-Rota planlaması hakkında; yedi göller bölgesinde nereleri yürüyerek, motosikletle veya otomobille geçmem faydalı olacak? (Sakarya'dan yola çıkacağım)
-Çadır kurup kalmak için en uygun alanlar nereleri?
-Fotoğraf çekmek için mutlaka görülmesi gereken bölgeler nerelerdir?

Etiketler
Ynt: Yedi Göller Bölgesi Çadır Kampı Hakkında Yardım!

bir dost göndermişti inşallah isinize yarar.
http://wwweverestoutdoors.com

iyi geceler valla nediyeyim gidin migros tan alın uyku tulumuda var çadırda bahar ve yazın kulanacaksanız fazla para vermeye gerek yok ozaman 67 tl çadır 10 tl uyku tulumu yanlız gece soğuk oluyor ya sıcaksu torbası yada fazladan bir battaniye alırsanız problem kalmaz sanırım yedi göllere gitmediğim için sadece çadır konusundaki bilgilerimi size aktarayım dedim

AVCI_77' Alıntı:
iyi geceler valla nediyeyim gidin migros tan alın uyku tulumuda var çadırda bahar ve yazın kulanacaksanız fazla para vermeye gerek yok ozaman 67 tl çadır 10 tl uyku tulumu yanlız gece soğuk oluyor ya sıcaksu torbası yada fazladan bir battaniye alırsanız problem kalmaz sanırım yedi göllere gitmediğim için sadece çadır konusundaki bilgilerimi size aktarayım dedim

10 liraya t-shirt alamiyoruz nasil bir uyku tulumudurki bu ve nasil ona guvenip kampa gidilir? yazin ortasinda ve rakim 500-1000 metreleri gecmediginde sanirim anca, pike niyetine

Pikniğe bile gitmem migros çadırıyla, lafuma'nın ürünleri'ni alman bence daha iyi, biraz pahalı fakat sorunsuz kullanabilirsin.

sonuclari tehlikeli olabilecek konularda yanlis bilgiler veriyorsunuz. bugun -11 derece erkek icin -5 derece kadin icin konforlu isilarda bir uyku tulumunu 210 liraya aldim. bunun bir alt kategorisi +5 , +10 civari isilar icin olanlarida 100 tl civarlarinda,10 tl ye uyku tulumu ile yazin ortasindaki muzik festivallerine gidilir anca , ondada havanin guzel olmasi icin dua edilir

Verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu arada reklama girermi bilmem ama; ürün çeşitleri hakkında marka-ortalama fiyat bazında da yönlendirebilirseniz, sanırım kafamda daha net bir şekil alacaktır.
Saygı ve selamlarımla...

Adrenalin veya everest outdoor gibi yerlere gidip istediklerinizi anlatirsaniz onlar size secenekleri sunar. sizde kesenize ve isteklerinize uygun bir tane secebilirsiniz.

Merhaba,bu konuda ürünün kullanılacağı ortama uygun seçilmesi gerektiğini düşünüyorum.Bilinen, kullanıcılar tarafından kalitesi onaylanmış markalardan seçmek sonradan yaşanması muhtemel sorunlarıda ortadan kaldıracaktır.Fakat şunuda unutmamak gerekir ikiside bana aynı teknik verileri sağlıyan iki markadan, daha uygun fiyatlı olanı seçmek gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta kullanılan malzeme birbirine çok yakındır.Verdiğimiz paraların bir kısmınıda Markaya veriyoruz malesef.Aynı kalitede ürünü daha ucuza bulma imkanı her zaman vardır.

A.Argun' Alıntı:
Merhaba,bu konuda ürünün kullanılacağı ortama uygun seçilmesi gerektiğini düşünüyorum.Bilinen, kullanıcılar tarafından kalitesi onaylanmış markalardan seçmek sonradan yaşanması muhtemel sorunlarıda ortadan kaldıracaktır.Fakat şunuda unutmamak gerekir ikiside bana aynı teknik verileri sağlıyan iki markadan, daha uygun fiyatlı olanı seçmek gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta kullanılan malzeme birbirine çok yakındır.Verdiğimiz paraların bir kısmınıda Markaya veriyoruz malesef.Aynı kalitede ürünü daha ucuza bulma imkanı her zaman vardır.

iyi akşamlar arkadaşlar valla ne söyleyeyim ben arkadaşın hesaplı olsun dedi diye bunları yazdım ama bende and out door çadırım var ne söyleyeyim çok kaliteli değil ama işimi çok kere gördü 4 haziran 2007 de ve 4 haziran 2009 da moto gp enduru clup ve kapıdağ moto gp ye katıldım 3 er gece ve daha nice av zamanları kullandım memnunum açıkçası tabikide lafuma ve huksy tartışılmaz benimde kış av ve kampçılığı için 5 mevsim bi çadır düşünüyorum

Gidip de markalara o kadar para yatırmayın ben Real'den almıştım çadır ve uyku tulumunu çadırı 59 TL ye uyku tulumunu 29 TL ye, uyku tulumunda önemli olan kullanım aralıklarıdır Everest'e çıkmadığınıza göre Extreme bir tulum da almanıza gerek yok, zaten yanınıza polar battaniyelerden alırsanız işinize yarayacaktır o da Kipa'da 10 TL ye satılıyor :smiley: polar battaniyelerin avantajı hem taşıması kolay hem de gerçekten iyi bir ısıtıcı görevi görüyor,

Size tavsiyem kampa gitmeden önce bölgenin detaylı hava durumu tahminlerini incelemeniz ve bir çıktısını yanınıza almanız,

Bir de soğuk havalarda sıcağı vücutta tutması açısından tek kalın bir kat giymektense birden fazla kat giymeniz yararınıza olur, çünkü her kat sıcaklığın kaybolmasını geciktirir...

Selamlar, Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,702
Kaydolan Son Üyemiz
axellus

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR