Kitabı sipariş ettim bi kaç gün içinde elime geçer , sonrasında sınava da başvuruda bulunacağım inşallah. Teşekkürler,
Tavsiye ettiğiniz modeli inceledim , gerçekten şahane fakat fiyatı da biraz uçarı geldi açıkcası bana, sıfır tekne fiyatları genelde bu şekilde seğrediyor sanırım , bu yüzden bi kaç tekne üreticisiyle(en azından ellerinde tekne kalıbı olup, üretebileceklerini iddia eden bi kaç fiberglass atölyesiyle) görüşüyorum , kabataslak bi plan hazırlayıp göndereceğim , yapabileceklerse eğer,özel yaptırmayı da düşünüyorum. boy olarak da 7m , taşımak ve muhafaza etmek için de ideal sanırım.
Tercihim hareketli salma yonunde olacak ama turkiyedeki firmaların üretimlerinde pek hareketli salma sistemi kullanılmıyor sanırım. Araştırdıgım kadarıyla birçoğunda sabit salma var , iç hacimden kazanmak amaçlı oldugunu düşünüyorum bunun sebebini.
Özellikle merak ettiğim , eğer iki çeşit salma sistemini kullanan tekne deneyimi olan varsa , aradaki fark nedir?
Yurtdışında bazı firmaların özellikle hareketli salma sistemleri ürettiğini gördüm hatta bi kaçının sistemi çok hoşuma gitti , benzer bi sistemi yaptırıp tekneye entegre ettirilebilirmi bunu araştırcam.