Yemek Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SanalMutfakMert Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,002

SanalMutfakMert

Doğada 5 Yıldız yemek yapan adam...
Yer
İstanbul
Web
www.sanalmutfakmert.com
Merhaba,

Siteye yeni üye oldum. Elimden geldiğince ve zaman buldukça katkı sağlamaya çalışacağım :smiley:

Doğa ile ilgili bir çok aktivitenin yanı sıra yemek ve mutfak da özel ilgi alanım. Konu grupları arasında fotoğrafçılığı da görünce evde kendim imal ettiğim "box studio"mu paylaşmak istedim.

Özellikle makro çekim yaparken ışık ile ilgili sorunlar karşımıza çıkıyor. Sadece yemek değil Obje fotoğrafları ile uğraşan arkadaşlar kolaylıkla ve çok düşük maliyetle bu işi çözebilirler. Evde 1 TL'lik maliyeti olan strofor tabakalardan 2 adet alarak ve kağıt bandı ile birleştirerek hazırladığım "box studio" ile ilgili fotoğrafları sitemde bulabilirsiniz.

Link : http://www.sanalmutfakmert.com/index.php/about/yemek-fotograflari/

Basit bir örümcek masa ışığı da aydınlatma sorununuzu kolayca çözecektir (10-15 TL). Belki bir de ayna kullananarak ışığı yansıtmak isteyeceğiniz özel alanlar da tercih edebilirsiniz.

Bu konuda sorularınız olursa da lütfen yazın.. Elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım.

Etiketler

Ynt: Yemek Fotoğrafları

hmmmmmm... çok lezzetli görünüyor herşey... Ayrıca, emeginize sağlık, çok güzel bir Site :smiley:

Ynt: Yemek Fotoğrafları

Merhaba Mert bey,
Box studyonuza bayıldım:smiley:, ben de bir ara dergi çekimi için buna benzer bir düzenek kurmuştum çok işe yaramıştı.
Paylaşımlarınızın devamını dilerim.
Didem

SanalMutfakMert' Alıntı:
Merhaba,

Siteye yeni üye oldum. Elimden geldiğince ve zaman buldukça katkı sağlamaya çalışacağım :smiley:

Doğa ile ilgili bir çok aktivitenin yanı sıra yemek ve mutfak da özel ilgi alanım. Konu grupları arasında fotoğrafçılığı da görünce evde kendim imal ettiğim "box studio"mu paylaşmak istedim.

Özellikle makro çekim yaparken ışık ile ilgili sorunlar karşımıza çıkıyor. Sadece yemek değil Obje fotoğrafları ile uğraşan arkadaşlar kolaylıkla ve çok düşük maliyetle bu işi çözebilirler. Evde 1 TL'lik maliyeti olan strofor tabakalardan 2 adet alarak ve kağıt bandı ile birleştirerek hazırladığım "box studio" ile ilgili fotoğrafları sitemde bulabilirsiniz.

Link : http://www.sanalmutfakmert.com/index.php/about/yemek-fotograflari/

Basit bir örümcek masa ışığı da aydınlatma sorununuzu kolayca çözecektir (10-15 TL). Belki bir de ayna kullananarak ışığı yansıtmak isteyeceğiniz özel alanlar da tercih edebilirsiniz.

Bu konuda sorularınız olursa da lütfen yazın.. Elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.