Yeni Aracım: 1989 Mercedes GE 230 LWB

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arsamax Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 81
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,483

arsamax

www.arsamax.com
Yer
Ankara
Web
www.arsamax.com
Merhaba Arkadaşlar,

Ben de aranıza Ankara'dan 1989 Model GE 230 LWB bir araçla katıldım. Uzun yıllar aşağı yukarı bütün Suzuki modellerini kullandıktan sonra uzun zamandır tutkunu olduğum bir G-Serisi Mercedes alabildim. Aşağıda aracımın resimlerini yolluyorum. 1-2 Gün içerisinde aracımı yenileme çalışmalarına başlayacağım.

Aracım; 1989 Model GE 230 LWB Manuel Vites, Araçda ön-arka kilitli difrensiyel, ön açılır camlar, koltuk ısıtma, emin olmamakla birlikde sonradan takıldığını düşündüğüm klima, 205/80/16 Lastikler, Arka Çeki Demiri, Arka Bagaj Perdesi, Ön Far-Sinyal Korumaları ve LPG Mevcut. Aracımın Şase No: WDB46023917064270

Aracımda yapmak istediklerim veya bunlar dışında önerilerinizi desteklerinizi bekliyorum.

Aracımda yapmayı düşündüğüm yenilemeler:

1) Aracı komple veya lokal olarak boyatmak. Araç da çok az da olsa paslanmaya başlamış parçalar var. Aracı komple mi yoksa lokal olarak boyatmak konusunda bir türlü karar veremiyorum. Ayrıca eğer komple boyatırsam rengini değiştirip hoşuma giden gri renge çevirmelimiyim, yoksa bu işleri aracın içini de boyatmak açısından çok daha zor ve pahalı mı olur.

2) Aracımın aynalarını yeni modelin aynalarıyla değiştirmek istiyorum, orjinalini nerden bulabilirim. Eğer bulamazsam benzer başka bir modelin veya markanın aynasını taksam uygun olurmu? Örneğin vito, fiat fiorino veya ford tourneo connect aynaları uygun olabilir diye düşündüm.

3) Aracı yükseltme kiti olmadan araya parça koydurarak 2" yükselttikden sonra, lastiklerini A/T bir lastikle değiştirmek istiyorum. Bu şekilde aracı yükseltirsem konfor, stabilite ve yakıt tüketimi açısından sıkıntılar yaşarmıyım. Nasıl yükseltebilirim ve lasitk ebat ve marka önerileriniz nelerdir? Ankara'da bu tarz yükseltme işlerini yaptırabileceğim bir usta bilen var mı?

4) Aracımın içini komple yenilemeyi düşünüyorum. İç koltuk, kapı, yer ve tavan döşemelerini değiştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca eğer bulabilirsem aracın göğüsünü de yeni model (1990 sonrası) bir G-serisinin göğüsüyle değiştirmeyi düşünüyorum. Göğüs değişiminde zorluk yaşarmıyım ve bu tip yeni göğüsü bulabileceğim bir yer biliyormusunuz.

5) En zor konuya geldik; MOTOR DEĞİŞİMİ. Cem arkadaşımızın G-serisi aracıyla ilgili çalışmalarını hayranlıkla izledim. Açıkcası ben aracı aldığımda, forumda yazılanlardan dolayı GE 230 aracımdan çok daha kötü bir performans bekliyordum ama açıkcası beni çok fazla tatmin etmese de kalkışından ara hızlanmalarından memnun kaldım. Uzun yolda 120-130 km/s hız çok zorlanmadan ulaşdı, fazlasını beklemekde anlamsız zaten. Daha motoruna hiç bakım yaptırmadım, onlar da yapılırsa belki daha da iyi olur. Ama tabiki aklımda motor değişimi de var, fakat ben bu konulara Cem Bey ve Hüseyin Bey kadar bilgili ve tecrübeli değilim. Ben eğer bulabilirsem 300E veya G320 motoru düşünüyorum, dizel istemiyorum, benzinli alıp LPG takdırmak daha mantıklı geliyor. Bu motorları ve bu motorlara uygun otomatik vites bulabileceğim bir yer biliyormusunuz, önerileriniz nelerdir? Forumda Vege firmasından bahsedilmişti, incelediğim kadarıyla firma Hollanda da eski motorları alıp, muhteşem bir teknolojiyle yeniliyor ve garantili bir şekilde satıyor. Vege firmasından fiyat istedim, bu konuyla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.

6) Forumdan okuduğum kadarıyla ön difrensiyalden gelen kronik uğultu benim aracımda da az da olsa var. Aracın dört çekeri, difrensiyelleri düzgün çalışıyor ama ayrıntılı olarak hiç denemedim veya baktırmadım. 1-2 gün içerisinde bu konuyla ilgili deneyimlerimi sizinle paylaşacağım. Önerilerinizi bekliyorum.

Kusura bakmayın, çok uzun yazdım umarım başınızı ağrıtmamışımdır. Araca yapmak istediklerim bunlar, bunlar dışında önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Yapmayı düşündüklerim konularda maliyet anlamında da görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Yapmaya düşündüklerimi yazarken bile gözüm korktu walla :smiley: İnşallah bütçem ve vaktim olurda düşündüklerimi yapabilirim. Desteklerinizi bekliyorum.

Görüşmek dileğiyle,

Cenk ÖZATAY
Arsamax Gayrimenkul
(532) 414 48 56

P1010001.jpg

P1010003.jpg

P1010007.jpg

P1010006.jpg

P1010011.jpg

Etiketler

Ynt: Yeni Aracım: 1989 Mercedes GE 230 LWB

Foruma hoş geldiniz.Aracınız da hayırlı,uğurlu olsun.Kazasız belasız günlerde kullanırsınız inşallah.
Aracınızın kimlk bilgilerini çıkarttım.Belki işinize yarar

VIN WDB46023917064270
Model 230 GE
Chassis 46023917064270
Engine 102987 10 002450
Transmission 717420 10 003409
Order 6 - 228 00338
Approx. year not defined
Dealer Offenbach branch (228)
Paint
7172 Unknown code
Options
A70 differential lock, front axle (с 1978)

A71 differential lock, rear axle (с 1978)

C70 two-part rear bumper (с 1978)

D99 equipment package ii with extended basic equipment

E21 h.d. battery
bicycle rack in cargo area (с 26.06.1997)

E40 trailer plug socket, seven-pin
mb-telephone (cellular) with console and card (с 26.06.1997)

E62 becker radio set europa cassette kurier (stereo) (с 1978)

F46 headlamp wiper/washer (с 1978)

G48 five-speed transmission (с 1978)

G75 speedometer adapter

H10 heater for driver's seat and co-driver's seat (с 1978)

H20 heat-absorbing glass all round (с 1978)

H22 heated rear window (с 1978)

J38 tachometer

K87 auxiliary tank (2nd) 13.5 liter (с 1978)
2 x 15-liter additional tanks

K89 exhaust emission control system with catalytic converter with closed loop control (с 1978)

L16 halogen fog lamps (с 1978)

L18 rear fog lamp (с 1978)

L30 gravel deflector grille, headlamps (с 1978)

P39 enlarged fenders use wide tires (с 1978)

P48 mud aprons, rear (с 1978)

Q51 reinforced trailer coupling, ball-head type, low mounted

Q58 tow-off coupling, front (с 1978)

R02 light alloy wheel
light alloy rims ats
light alloy rims, 6", with enlarged track and fenders (с 1978)

S18 tilt adjustment, driver's seat

S19 tilt adjustment, co-driver's seat (с 1978)

S30 driver's seat headrest (с 1978)

S32 co-driver's seat headrest (с 1978)

S34 passenger compartment seat headrests (с 1978)

S37 driver's seat armrest (с 1978)

S38 co-driver's seat armrest (с 1978)

S64 seat bench safety belts (с 1978)

V04 additional parts, upgraded interior trim

V05 interior trim, upgraded version (с 1978)

V29 interior trim in grey (с 1978)

V34 grab handle and instrument panel padded (с 1978)

V50 window lifter, electric, double (с 1978)

V55 double roller blind used as luggage and passenger guard (с 1978)

W73 rocker panel on rear panel door (с 1978)

W83 rear window wiper/washer (с 1978)

X15 reduction to 2500kg total weight (с 1978)

X59 leather, designo-dark green, two-color (с 1978)
central locking system

Y10 first aid box (с 1978)

Y16 fire extinguisher (с 1978)

Y44 warning triangle (с 1978)

Z98 paintwork outside sample card (с 20.12.1996)

Arac guzel gorunuyor.Mercedes G zaten bambaska bır arac. Bence ılk dosemelerı degıs :smiley:. kolay gelsın eglencelı bır surec olacak sanıım. Fotograflarını beklıyoruz.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Nadir Bey. Araçda gerçekleştirmeyi düşündüğüm diğer yeniliklerle ilgili olarak tecrübelerinizi ve önerilerinizi de benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler,

Cenk ÖZATAY

Merhaba Amaç Bey,

Düşünceleriniz için teşekkür ederirim. Döşemeleri yakın bir zamanda değiştireceğim inşallah. Döşeme değişimi ile ilgili bir öneriniz varsa ve örnek resmini atabilirseniz çok memnun olurum, yoksa aynı orjinal kumaşla mı yeniletiyim sizce. Fotoğrafları süreç içinde paylaşacağım.

Görüşmek dileğiyle,

Cenk ÖZATAY

arac sahane !!

otomatik camlar original. vites ve tkviye tozluklari 90 modellere ait,cok guzel. koltuk dosemleri guzel ama deri yapsaniz da guzel olur ;) eger degisirsen eskileri bana verirmisiniz?

seninaracda klimada var, hemde orijanal behr !! cok kiymetli.

benim olsa;

daha genis jant/lastik.
gereken yerleri boyatirdim.....yalan ! komple boyatirdim.
arka bagj,arka yolcu camlara orta siyah filim cekerdim.

arac cok guzel ve orijinal halde.

iyi gunlerde kullanin cenk.

yakindan takip edecem bu konuyu.

sanirim tr'de oldugundan dolayi cemco size yan aynalar konusunda yardimci olabilir. ebay.de'ye bakarsan cok ucuza bulursun ;)

selamlar.

Merhaba Hüseyin Bey,

Sizlerin düşünceleri benim için çok önemliydi, beğendiğinize çok sevindim.

Vites ve takviye tozlukları çok eskimiş ama muhtemelen onları orjinaline göre yapılmış yenileriyle değiştirmem gerekecek. Koltuk döşemeleri güzel ama gerçekten eskimiş muhtemelen onları da orjinaline uygun olarak değiştireceğim veya eskiyen bölgelerini değiştireceğim. Deriyi her ne kadar görünüş olarak sevsemde, sağlıklı olamdığı için düşünmüyorum.

Klima gerçekten orjinal mi, Nadir Bey'in attığı donanım listesinde göremedim de; ben de sonradan takılma olduğunu zannetmiştim ama gerçekten güzel soğuk hava veriyor.

Lasitkleri dediğiniz gibi büyüteceğim, yakıt tüketimini çok etkilemiycek ve çamurluklara sürtmeyecek şekilde önerdiğiniz ebat ne olurdu? Sizce jantlarıda büyütmelimiyim, off roadda büyük jant sıkıntı olmaz mı? Bir de jantlarda orjinal sanırım, ondan dolayı kıyamıyorum.

Aracı kısa zaman içerisinde boyatacağım, sizce rengi değiştirmem griye çevirmem işleri zorlaştırırmı?

Aynalar ve diğer konularda Cem Bey'in desteğini bekliyorum.
Ön göğüs değişimi, motor ve yükseltme ile ilgili düşüncelerinizi de paylaşırsanız çok memnun olurum.
Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Cenk

Merhaba Cenk Bey,
Öncelikle hayırlı olsun, sanırım aldığınız araç izmitte bulunan araçtı. Aracı tanıyorum yakından görmüştüm kmsi azdı bildiğim kadarıyla.

Öncelikle ayna konusuna gelince e-bayde daha ucuza bulabilirsiniz. Bence oradan getirtmeniz çok daha uygun olacaktır. Yeni tip aynaları takarken kapılarda tadilat gerkiyor.
Boyadan önce bu tadilatları yaparsanız boyayı daha sonra yapıp bu işlemleri 2 kere yapmaktan kurtulursunuz.

Yeni iç ve torpidoyu gelince bunu sıfır almalısınız yurtiçinde ben çıkma bulamadım. Benim bulduğum parçalar da tesadüfen bir aracı bulup komple aldım. Benim elimde dış görünüşle alakalı bütün parçaların fiberleri mevcut. Orjinal parçalardan alınan kalıplardan döktürüyorum. Fiyatını ise sıfır parçaların yarı fiyatı olarak düşündük. İsterseniz Bursa'da G konusunda 6 tane araç toplayan kendi ustamız var. Dükkan kendimizin ve sadece bu araçlarla ilgileniyor. Şu anda bile 2 tane botaştan araç aldık onlarla uğraşıyor.

Motor konusunda ise Ankara'dan motor aldığımız ahbap olduğumuz firma var. Oraya yönlendirme yapabilirim. bence 300 t benzinli motor ve otomatik vites ile aracınız harika bir performansa kavuşabilir.

Şimdilik bu kadar yeter gene sorularınız olur ise cevaplamaya hazırız.

Tekrardan hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileğiyle....

Cem

Merhaba Cem Bey,

Sizin de söylediğiniz gibi İzmit'teki aracı aldım, evet km'si de az 76.000km gözüküyor ama ne kadar orjinal kmsidir bilemiyorum ama aracın motor performansına baktığımda orjinal gibi geliyor.

Aynaya baktım, ebayde var 150 euro ama yine de pahalı geldi daha uygun bişeyler bulmaya çalışıcağım ve montajını dediğiniz gibi yapacağım.

Yeni iç ve torpidoyla ilgili araştırmalara devam ediyorum, eğer bulamazsam yenilerini alacağım, fiyatları konusunda bilginiz var mı acaba? Üretiminizde olan dış parçaların listesini ve fiyatlarını da benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Bursa bana biraz uzak ve işlerim nedeniyle biraz zor olabilir ama yine de teklifiniz için çok teşekkür ederim, uygun görürseniz parça konusunda sizden destek alacağım.

Motor konusunda yardım alabileceğim firmanın iletişim bilgilerini yollarsanız çok sevinirim.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Cenk

Bildiğim kadarıyla aynalar burada 400 euro,

size Bursa dememin sebebi aracın dışını yeni modele çevirirken gözle görülmeyen bir çok yerde tadilat yapılıyor. Çamurluklarda vs. yerlerde. Ve bu işlemlerin nasıl yapılacağını çoğu usta bilmiyor. Bu ustamızın elinde orjinal ölçüler var. Yani çamurluklardaki hava ızgaralarının nereye açılacağını santimle ölçerek açıyor veya ön far çerçevelerinin tadilatlarını gene santimle ölçüyor. Benim ön tamponu sıfır saçtan kendisi orjinal ölçüyle yaptı. Ve belki inanmazsınız ama bunu istanbulda 2-3 kaporta ustası denedi ve başaramadı çünkü mercedes bu araçta kalın sac kullanmış kolay kolay bükülmüyor ve şekil almıyor.

iç torpido ile ilgili önceden fiyat almıştım eğer bulabilirsem size yollarım. ankaradaki iletişim bilgilerini de size gönderirim.

cem çoban

hayırlısı olsun, bu model, bu temizlikte ve donanımlı aracı çok ucuza almışsınız. ilanda çıktıgı günden beri takip ediyordum ,fiyatı gerçekten çok iyiydi ,tekrardan hayırlı olsun, iyi bir seçim yapmışsınız ..

Cem bey, İç torpido fiyatını ve Ankara'daki iletişim bilgilerini yollarsanız çok memnun olurum.

Hasan bey, olumlu düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum. Eğer bir de aracı istediğim gibi yapabilirsem daha da mutlu olucam. Umarım daha iyisini bulursunuz.

Cenk

Selam cenk bey,

Aracınız tekrar hayırlı ugurlu olsun.Uzun zamandır takıp ettıgım bır araçtı fıyatı dusunce en az 5 arkadaşımı aradım araç temız kacırmayın hıcbırısı ılgılenmedi.Kısmet sızeymış gerçekten sevındım.
Araç çok temiz hiç bir boya kaporta falan ıstemıyor bence.Amcak arkadasımın dedıgı gıbı dış aksesuarlarını degıstırırsen guzel olur.
Klimanız orjınal gıbı durmuyor.
iç doşeme orjınal ve cok guzel değiştirmesenizde olur G230 satmak ıcın fabrıka bol bol aksusuar koymuş bu buyuk bır sans
Bence motor degıdsımıne falan gırmeyın 230 da guzel bır motor sadece dık rampada zorluk ceker o kadar gene sız bılırsınız.

ALper

İç resmin dikkatlice inceledim klima orjinal değil cok onemlı degıl zaten sogutuyorsa problem yok..

alper

Merhaba Alper Bey,

Çok teşekkür ediyorum, güzel düşünceleriniz beni mutlu etti.

Aracın kaportası ile ilgili yapılıcak küçük işlemler var, tamamen boyatmak yerine onları yaptırmaya ve güzel bir pasta-cila yaptırmaya karar verdim. Zaten gittiğim ustalarda tamamen boyatmanın anlamsız ve yazık olduğunu söyledi.

İç döşemelere bende kıyamıyorum ama döşeme konusunda maalesef çok hassasım ve halen karar veremedim, belki onu da komple değiştirmek yerine düzelttirmek daha mantıklı olacak.

Dış aksesuar olarak önerileriniz nelerdir ve nerde bulabilirim? Açıkcası çok fazla bir aksesuar bulamadım zaten far korulamaları, arka bagaj perdesi gibi farklı aksesuarlar araçda mevcut.

Motoru bugun hem düz yolda hem de arazide deneme imkanı buldum, beni gerçekten fazlasıyla memnun etti. Hele arazide çok dik bir rampada aracı 4H ve Kilitli difrensiyelde denerken performansına inanamadım. Resimleri en kısa zamanda yollıyacağım. Ayrıca aracın motorunu bugun kendi ustama gösterdim, hiç bir sorun olmadığını ve performansının da iyi olduğu için değiştirmenin anlamsız olduğunu söyledi. Usta motor şasi numarasından aracın kartına baktı ve klimanın orjinal olduğunu söyledi ama ne kadar doğrudur bilmem.

İlginiz için teşekkür ederim. Görüşmek dileğiyle,

Cenk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,935
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Geri