Yeni Aracım: 1989 Mercedes GE 230 LWB

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arsamax Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 81
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,424
Ynt: Yeni Aracım: 1989 Mercedes GE 230 LWB

cok asırı bır hayran oldum bu mercedese ama fıyatları cok yuksek anlamadım o kadarda luks bır araba degıl nıcın bu kadar pahalı

Etiketler

selam cenk, bırıncısı seni kutluyorum gardas!!!! TOP GRAIN HIDES'i HIC BILMIYORDUM :-[ :-[ cok aradim bu gibi firma ama hic rastgele.

kesinlikle dosemeyi degisme. arac ne kadar orijinal kalirsa bence o kadar kiymetli olur. eger o buldugun firma'nin kumaslar g icin ise yasadik ! aslinda her aracin kafa kagidini gosteren bur link atmisim bir zaman buraya,onu bulayim. orada senin g'nin sasi numarsini yazip tum bilgi cikiyor,kumas dahil sanirim.

mehmet abi, senin arac kesinlikle orjinal motor ise [617 seri] tam tamina 88 bhp [ps] [617a turbo modeli] o ise 125bhp civarinda. bunlar tabii ki yeniyken veriler. yipranma,asinma payi koyarsan daha az......
olumsuz ama cansiz motorlar bu 617'ler.w123'de iyi perfomans veriyor ama g serisinde yolda kullanma acisinda zayif. arazide GA vitesinde super tabii !!

lastik konusuna gelince 1979-1990,yani tum 460 seri G'lerde genis jant opsiyonunda 255.75.15 oluyordu ilk yillarda.bu avrupa piyasasi icin bir uygulama. 82-83 yillarindan sonra 31x10.50x15 olarak taninmaya basladi.BUNLAR FABRIKA VERILER. herkes tabii ki kendi istegine gore degistiriyor, kimileri bilgili kimileri eskisi oyledydi diye aynisi takiyor,kimileri ise bilgisiz.

lastik cok onemli, cunku tork kayibi kacinilmaz. uk'de bir arkadasimda 92 model 300ges vardi,motor 560 v8 !!!!!! ve 33x12.50x15 bfg at lastik vardi uzerinde. ve o arac bile hissediyordu o lastikleri.
ben simdilerde on ve arka difransiyel ring and pinionlari arastiriyorum cunku bunlar degismezse olmuyor malesef...ve tekrar 31x10.50x15 kumho kl71 lastigi dondum.

gecici olarak tabii ;D

Merhaba Hüseyin Abi,

Umarım Top Grain Hides işinize yarar, iyi bir firmaya benziyor birçok Mercedes kumaşı sitelerinde var umarım gerçektir. Abi söylediğiniz sistemden benim kumaşın kod numarasını bulursanız çok memnun olurum. Ben şimdi o firmaya koltuğun resmini göndererek mail atacağım umarım ellerinde vardır ve çabuk cevap verirler. Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim. İnşallah bulurum da koltuğun yıpranmış yerlerini yaptırırım da orjinalliği bozulmaz.

Lastik konusunda da sizin önerinizi dikkate alarak 2-3 gün içerisinde 235/75/16 TOYO Open AT lastikleri takacağım. Resimleri burdan paylaşacağım.

Bunlara ek olarak, yeni tip ayna maalesef bulamadım veya bulduklarımda çok pahalı. Acaba sizin bildiğiniz başka marka veya model bir aracın aynasını taktırabilirmiyim, tabiki orjinal gibi olmaz ama en azından orjinaline benzer bir model olursa daha uygun fiyata halledebilirim.

Son olarak bu araca uygun ön koruma barı ve arka stepne korumasını nerden bulabilirim. Türkiye'de bu aksesuarlara çok fazla para istiyorlar acaba yurtdışındaki uygun veya çıkma fiyatları ne civardadır? Türkiye'de uygun fiyatlı nerden bulabilirim?

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler,

Cenk

Merhaba Cenk Bey,

Bende istediğiniz parçaların sadece arka stepne kapağı var oda fiberden.
Diğer parçalar bence aynaları ebayden alın ön koruma demiri ise sahibinden.com da ilan var sanırım 1500 tl isteniyor. ki bence normal bir fiyat

saygılarımla

Cem Çoban

Merhaba Cem Bey,

Arka stepne korumasının resmini gönderebilirmisiniz, bir de fiyatı ne kadar acaba?

Aynalar ebay'den ne kadara aldınız acaba, buraya hangi kargo firmasıyla getirttiniz gümrükde herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?

Çok teşekkürler,

Cenk

cenk merhaba. on koruma demiri var bir arkadasimda. hemde orijinaldir.bende ozel anahtari da var on demiri yatirmak icin. bir sorayim da sana haber ederim.

G icin en uygun parca yeri almanya. tr'ye getirme imkanin varsa benim arkadasim var,isimi guido. sirket ismi industrytools24. google yap bu ismi. eger cikmazsa sana linkini yoolarim. yan ayna konusuna gelince, 460 G icin ben en cok cartop'un cabrio'da olan uzun kollu modeldir. cok yakisir bence. o tip ayana genelde tir tipi araclarda vardir. bir arastir belki tr'de bulursunuz....bende isterim. ;) 463 aynalara benzeyeni var vw van'larda. saniyorum transporter'in bir modeliydi. ama ayna ile bitmez is, 463 parcalara baslarsan donusu yok kardes, cemco gibi tumunu yapman daha iyi olur.

lastik konusunda beni dinlemen ben sevindirdi. buyuk lastik takmayla i bitmiyor..... senin jantlara 30mm flanj takarsaniz super olur. jantlari metalik fume boyasan bambaska olur aracin...

selamlar hus55.

Merhaba Hüseyin Abi,

Ön koruma demiri ile ilgili haber bekliyorum senden, eğer arkadaşındaki demir duruyorsa ve fiyatu uygun olursa bi şekilde getirtebiliriz zannediyorum.

Industrytoll24'e baktım ebayde çıktı ama fitam Avusturalya'da gözüküyor Sarı Cabrio bir Mercedes'i var acaba senin arkadaşınmı?

Benim aynalarda problem yok abi ben sadece yeni tip yapabilirmiyim diye düşünüyorum. Volkswagen, Ford ve Fiat'ın ayna modellerini denedim ama maalesef olmadı. Heralde orjinal aynasıyla bırakıcam.

Lastikleri 235/75/16 taktırıcam TOYO Open At olacak. Flanşı burda kimse tavsiye etmedi abi, hele birde araziye çıkıyorsan çok sorun çıkarır ve balans tutmaz dediler o yüzden lastiği çok büyütmeden işi halledicem.

TOP GRAIN HIDES'dan cevap geldi bu arada, internet sitelerindeki aşağı yukarı bütün kumaşlar ellerinde var ama maalesef benim kumaşın farklı renklerini üretiyorlarmış o yüzden yine naapıcamı bilmiyorum :(

Mustafa Bedir Bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Görüşmek dileğiyle,

Cenk ÖZATAY

cenk selam kardes. evet o sari G cabrio onundur. ismi guido. ama o alman ve almanyada kaliyor.

flanj alacaksan sadece orijnal al. onlari da ya guido veya orc'den almanizi tavsiye ederim. benim 2 G'de var. Hoffmann marka aloman mali. TUV garantili.

ayna konusuna gelince ebay.de zaman zaman cikiyor 463 aynalari. kartal gibi olman lazim.

koltuk dosemesi ne kadar kumas'a ihtiyacin var? ben komple ic satin aldim londra'dan bu ay icerisinde gelir insallah. artarsa sana haber ederim.
[koruma demiri arkadasima soracam bu hafta icinde. tahmin ederim ki 400 euro civari isteyebilir cunku ben sattim kendine o fiyata londra'da kalirken ;)]

Merhaba Hüseyin Abi,

Guido'nun web siteini takip edicem bundan sonra, ihtiyacım olan şeyler için kendisiyle irtibata geçerim.

Ayna içinde ebayi takip ederim, işallah uygun bişey buluram hemen alıcam.

Walla koltuk kumaşı artarsa bana yollarsan çok memnun olurum abi, benim koltukların sadece sürücü koltuğunun iki yanı deforme olmuş yani çok değil. Böylece koltukları komple yeni bi kumaşla değişmek zorunda kalmam ve orjinalliği bozulmamış olur.

Ön koruma demirini Türkiye'den 500 euroya buldum, eğer arkadaşın 400 euro isterse burdaki daha mantıklı çünkü bi de kargo eklenince daha pahalıya gelir. Yinede ilgin için çok teşekkür ederim abi.

Görüşmek dileğiyle,

Cenk ÖZATAY

merhaba arkadaşlar yazışmaları başından beri takip ediyorum. gerçekten ilişkilerin bu kadar samimi ve iyi niyetli olduğu forum sitesi şimdiye kadar görmedim. bende de 86 280 ge var. Cenk beye hayırlı olsun diyorum.Allah kaza bela vermeden hayırlı keyifli yolculuklar dilerim. Ayrıca bilgilerinden ve fikirlerinden de istifade ettiğmiz tüm arkadaşlara teşekkür ederim. selamlar Taşkın Çakıroğlu

Merhaba Taşkın Bey,

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Aracınız hakkında bilgi verirseniz çok memnun oluruz, eğer resim de koyarsanız iyi olur.

Görüşmek dileğiyle,

Cenk

Cem bey ben araba konusunda biraz maymun iştahlıyım :smiley: çok sık değişiyorum. Çok da satmak gibi bi düşüncem yok aslında aracımdan memnunum zevkle biniyorum ama yinede alan olursa diye koydum internete. Aracı geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor zaten yakın zamanda resimlerini de ekliycem buraya.

Görüşmek dileğiyle...

Herkese Merhaba,

Aracımda yaptığım değişikliklerin resimlerini yolluyorum. Dışıyla ilgili kromajlar dahil bütün işlemler tamamlandı. Motora da komple bakım yaptırdım ve performansı çok değişti, yakıt tüketimi de makul. Lastikleri de değiştirdim, 235/75/16 Toyo OPEN AT lastikler takdım. Umarım beğenirsiniz, görüşmek dileğiyle...

DSC02319.jpg

DSC02321.jpg

DSC02320.jpg

DSC02324.jpg

DSC02326.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR