selamlar ;
xj den sonraki aracım 1987 model range rover classic 3.5 motor düz 5 vites...
75.000 km de
araç 2 yıldır cok kullanılmamıs yururu ,motoru ve şanzımanı cok ıyı durumda kapı altlarında ve camurluklarda bıraz paslanmalar var... aracın ıcı ıyı bıkac eksıgı var ...araca hıc lpg takılmamıs yakıtı gorunce de takdırmayı dusunmuyorum cunkı aracımı sadece hafta sonları kullanıyorum ve cok km de yapmıyorum taktırsamda takdırmasamda aynı masraf olcak ve bagajı kucultmenın de bır anlamı yok
aracı 3. arazı aracım ılk basta 91 xj sonra 99 xj kullanmıstım bu aracın kullanım keyfı oldukce keyıflı fakat xj ye gore bıraz daha agır kalıyor xj dekı ataklık yok ama komfor olarak fena degıl..
xj bın arazı kabılıetı de daha ıyı gıbı yaklasma uzaklasma karın acıları boyutları arazıde guven verıyordu bu sankı bıraz daha kamyonetmıs gıbı ve bı tarafa takılacakmıs gıbı hıssekapılıyorum
aracın yakıtı gayet ıyı daha bakımlarını yaptırmadıgım halde bıle uzun yolda 100 km hıızı gecmeden 100 km de 14 lt yakıyor bu da 66 kurusa tekabul edıyor (benzın ) gayet ıyı bence bujolerı vs kontrol ettırdıkten sonra bu rakam dusecek gıbı
aracıma yaptırmayı dusunduklerımı sızınle paylasmak ıstedım ;
aracı servıse gosterdım problemı olmadıgını bu sekılde kullanabılecegımı soyledıler...
araca yapacagım modıfıyerler ;
1-) 2" yukseltme kıtı brıpart
2-) 235*85*16 cooper stt ,kumho veya
3-) şnorkel
4-) arkaya 10 spiline li % 100 difransiyel kilidi detroit no spin
5-) ön ve arka dıfransıyel topuzu koruma plakları,
6-) arazi şanzımanı 1.41 le değişecek
7-) burçlar polyburçla değişecek,
alt takım daki plastık baglantı parcaları elden gececek degısecek
9-) motor ve sanzıman plastık takozları degısecek elden gececek
10-) cb telsiz takılacak
11-) tum yaglar ve sıvılar degısecek
12-) paslı yerler temızlenecek
13-) dıreksyon amortıseoru konulcak
14-) hazır olan yan basamak kayalara karsı kapıyı korumak ve acil durumlarda aracı hı-jack ile kaldırmak amacı ıle guclenrıdılecek,
15-) belkı aracın altına putur atılacak ( ama karar vermıs degılım )
16-) aracın teybı yok
alınacak
17-) motordakı plastık ve elektrık kontrol ettırıldı sıkıntı yok ama tekrar gozden gecırtecegım,
1
farların ıcı tozlanmıs temızlemme yontemı nasıl olur ona bakılacak
19-) belkı ılerde one havalı veya lımıtet slıp kılıt ,
20 aslınad 35" aklımı da gelmıyor degıl ama masrafı oldukca artıracagı ıcın vazgectım ve de sanırım arabanın tabıatı da bozulur,
21-) orjınal tamponu bozmadan on tampon ıcınden halatları cıkacak sekılde sentetık halatlı vınc
22-) vınc ve kartel ıcın koruma
araca yapmayı dusunduklerım bunlar; sızce ne kadara mal ederım ve bu secımler hakkında olumlu veya olumsuz dusuncelerınız varsa yorumlarınızı beklıyorum ... teşekkürler,
aracımın fotoları;
xj den sonraki aracım 1987 model range rover classic 3.5 motor düz 5 vites...
75.000 km de
araç 2 yıldır cok kullanılmamıs yururu ,motoru ve şanzımanı cok ıyı durumda kapı altlarında ve camurluklarda bıraz paslanmalar var... aracın ıcı ıyı bıkac eksıgı var ...araca hıc lpg takılmamıs yakıtı gorunce de takdırmayı dusunmuyorum cunkı aracımı sadece hafta sonları kullanıyorum ve cok km de yapmıyorum taktırsamda takdırmasamda aynı masraf olcak ve bagajı kucultmenın de bır anlamı yok
aracı 3. arazı aracım ılk basta 91 xj sonra 99 xj kullanmıstım bu aracın kullanım keyfı oldukce keyıflı fakat xj ye gore bıraz daha agır kalıyor xj dekı ataklık yok ama komfor olarak fena degıl..
xj bın arazı kabılıetı de daha ıyı gıbı yaklasma uzaklasma karın acıları boyutları arazıde guven verıyordu bu sankı bıraz daha kamyonetmıs gıbı ve bı tarafa takılacakmıs gıbı hıssekapılıyorum
aracın yakıtı gayet ıyı daha bakımlarını yaptırmadıgım halde bıle uzun yolda 100 km hıızı gecmeden 100 km de 14 lt yakıyor bu da 66 kurusa tekabul edıyor (benzın ) gayet ıyı bence bujolerı vs kontrol ettırdıkten sonra bu rakam dusecek gıbı
aracıma yaptırmayı dusunduklerımı sızınle paylasmak ıstedım ;
aracı servıse gosterdım problemı olmadıgını bu sekılde kullanabılecegımı soyledıler...
araca yapacagım modıfıyerler ;
1-) 2" yukseltme kıtı brıpart
2-) 235*85*16 cooper stt ,kumho veya
3-) şnorkel
4-) arkaya 10 spiline li % 100 difransiyel kilidi detroit no spin
5-) ön ve arka dıfransıyel topuzu koruma plakları,
6-) arazi şanzımanı 1.41 le değişecek
7-) burçlar polyburçla değişecek,
9-) motor ve sanzıman plastık takozları degısecek elden gececek
10-) cb telsiz takılacak
11-) tum yaglar ve sıvılar degısecek
12-) paslı yerler temızlenecek
13-) dıreksyon amortıseoru konulcak
14-) hazır olan yan basamak kayalara karsı kapıyı korumak ve acil durumlarda aracı hı-jack ile kaldırmak amacı ıle guclenrıdılecek,
15-) belkı aracın altına putur atılacak ( ama karar vermıs degılım )
16-) aracın teybı yok
17-) motordakı plastık ve elektrık kontrol ettırıldı sıkıntı yok ama tekrar gozden gecırtecegım,
1
19-) belkı ılerde one havalı veya lımıtet slıp kılıt ,
20 aslınad 35" aklımı da gelmıyor degıl ama masrafı oldukca artıracagı ıcın vazgectım ve de sanırım arabanın tabıatı da bozulur,
21-) orjınal tamponu bozmadan on tampon ıcınden halatları cıkacak sekılde sentetık halatlı vınc
22-) vınc ve kartel ıcın koruma
araca yapmayı dusunduklerım bunlar; sızce ne kadara mal ederım ve bu secımler hakkında olumlu veya olumsuz dusuncelerınız varsa yorumlarınızı beklıyorum ... teşekkürler,
aracımın fotoları;