Yeni Aracım Range Rover Classic 1987 Model

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oky Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 148
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,995

oky

Kamp III
Yer
Ankara
selamlar ;
xj den sonraki aracım 1987 model range rover classic 3.5 motor düz 5 vites...
75.000 km de
araç 2 yıldır cok kullanılmamıs yururu ,motoru ve şanzımanı cok ıyı durumda kapı altlarında ve camurluklarda bıraz paslanmalar var... aracın ıcı ıyı bıkac eksıgı var ...araca hıc lpg takılmamıs yakıtı gorunce de takdırmayı dusunmuyorum cunkı aracımı sadece hafta sonları kullanıyorum ve cok km de yapmıyorum taktırsamda takdırmasamda aynı masraf olcak ve bagajı kucultmenın de bır anlamı yok

aracı 3. arazı aracım ılk basta 91 xj sonra 99 xj kullanmıstım bu aracın kullanım keyfı oldukce keyıflı fakat xj ye gore bıraz daha agır kalıyor xj dekı ataklık yok ama komfor olarak fena degıl..
xj bın arazı kabılıetı de daha ıyı gıbı yaklasma uzaklasma karın acıları boyutları arazıde guven verıyordu bu sankı bıraz daha kamyonetmıs gıbı ve bı tarafa takılacakmıs gıbı hıssekapılıyorum :smiley:

aracın yakıtı gayet ıyı daha bakımlarını yaptırmadıgım halde bıle uzun yolda 100 km hıızı gecmeden 100 km de 14 lt yakıyor bu da 66 kurusa tekabul edıyor (benzın ) gayet ıyı bence bujolerı vs kontrol ettırdıkten sonra bu rakam dusecek gıbı

aracıma yaptırmayı dusunduklerımı sızınle paylasmak ıstedım ;
aracı servıse gosterdım problemı olmadıgını bu sekılde kullanabılecegımı soyledıler...

araca yapacagım modıfıyerler ;
1-) 2" yukseltme kıtı brıpart
2-) 235*85*16 cooper stt ,kumho veya
3-) şnorkel
4-) arkaya 10 spiline li % 100 difransiyel kilidi detroit no spin
5-) ön ve arka dıfransıyel topuzu koruma plakları,
6-) arazi şanzımanı 1.41 le değişecek
7-) burçlar polyburçla değişecek,
:cool: alt takım daki plastık baglantı parcaları elden gececek degısecek
9-) motor ve sanzıman plastık takozları degısecek elden gececek
10-) cb telsiz takılacak
11-) tum yaglar ve sıvılar degısecek
12-) paslı yerler temızlenecek
13-) dıreksyon amortıseoru konulcak
14-) hazır olan yan basamak kayalara karsı kapıyı korumak ve acil durumlarda aracı hı-jack ile kaldırmak amacı ıle guclenrıdılecek,
15-) belkı aracın altına putur atılacak ( ama karar vermıs degılım )
16-) aracın teybı yok :smiley: alınacak
17-) motordakı plastık ve elektrık kontrol ettırıldı sıkıntı yok ama tekrar gozden gecırtecegım,
1:cool: farların ıcı tozlanmıs temızlemme yontemı nasıl olur ona bakılacak
19-) belkı ılerde one havalı veya lımıtet slıp kılıt ,
20 aslınad 35" aklımı da gelmıyor degıl ama masrafı oldukca artıracagı ıcın vazgectım ve de sanırım arabanın tabıatı da bozulur,
21-) orjınal tamponu bozmadan on tampon ıcınden halatları cıkacak sekılde sentetık halatlı vınc
22-) vınc ve kartel ıcın koruma

araca yapmayı dusunduklerım bunlar; sızce ne kadara mal ederım ve bu secımler hakkında olumlu veya olumsuz dusuncelerınız varsa yorumlarınızı beklıyorum ... teşekkürler,

aracımın fotoları;

IMG_1897.jpg

IMG_1898.jpg

IMG_1899.jpg

IMG_1901.jpg

IMG_1902.jpg

Etiketler

ama once ıyı bır yıkamacı bulmam lazım motor ıc dıs detaylı temıslık yapcak ? varmı bıldıgınız ?

Hayırlısı olsun, Kazasız belasız kullanın.
modifikasyonları takipteyiz.
yaptıkça resimlerini koyarsanız seviniriz.
selamlar

Oktay hayirli olsun güle güle kullan.
bana yaklasamamissin yaş olarak:smiley:
Yikama icin bizim burda guzel bir yer var
Onerebilirim, fiyat uygun sattığım seata yaptirmistim
Araba sıfır olmustu

Sentinel' Alıntı:
Oktay hayirli olsun güle güle kullan.
bana yaklasamamissin yaş olarak:smiley:
Yikama icin bizim burda guzel bir yer var
Onerebilirim, fiyat uygun sattığım seata yaptirmistim
Araba sıfır olmustu

fırat artık gezılerde en arkalarda yanlız degılsın senın arkanda da artık bır arac olcak :smiley: olmadı ıkımız de bır grup kurarız :smiley:

yıkamacının adresını verbılırmısın...

Hayırlı Olsun, Güle güle kullan Dostum...

Çok çok başarılıdır ve benimde favorimdir RRC...

Doğru kararına katılıyorum... Temelinde sağlam ve amacımıza uygundur RRC. Yapılabileceklerin ucu açıktır. Hazırlıklarında desteğim tamdır.

Kolay gelsin...

Sağlıcakla...

araç motor ve alt takım sıcak su ve köpükle yıkandı iç dış kaba temizlik yapıldı şekli tamamen değişti :smiley: , detaylı temizlik modifiye bitince yaptırılacak ....

ilk siparişler verildi ;

2" bripart yükseltme kiti,
arkaya detroit no spin diff lock % 100,
difransiyel topuzu koruma kapakları ,
poly burç takımı ve rot başları;
motor ve şanzıman takozları ,
1.41 arazi şanzımanı ,

siparişler pazartesi gelcek pazartesi başıyoruz :smiley:....

bu arada 235*85*16 mt lastik arıyorum ama iyi durumda çok yıpranmış istemiyorum,

vinç iiçin önerileriniz varmı ? varn düşünmüyorum önceki aracımda varn vardı çok iyi fakat iyat çok pahalı aylarca kullannmadıgımız için bu kadar meblayı vermeye gerek yok daha uygun çin malı olabilir.???

bu araçlara şnrkel seti satılıyormu sitede görmedim bileniniz varmı ??

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR