Yeni Başlayacaklar İçin Tekne Yaşamının Sırları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,406
Ynt: Yeni Başlayacaklar İçin Tekne Yaşamının Sırları

Söz benim sözüm değil.. Anonim ve genel bir tabirdir...
Ama bence gerçeklik payı var istanbulda yaşıyorsanız bu söz geçerlidir...
İstanbulda olukça masraflı bir hobi tekne sahibi olmak...

Etiketler

by-jingless' Alıntı:
Bir söz daha vardır onuda ben paylaşayım sizlerle..
"En iyi tekne arkadaşının teknesidir!"
Dert yok tasa yok... ;)

Bence kesinlikle doğru. İnsan Tekne insanı iki kere mutlu eder Bir alırken Birde satarken :smiley: . Zehirli Boya zamanı geldi 2 teneke boya 1000 tl , Artı işçilik. İndir bindir Vinç masrafı. Temizlik Motor bakımı kuyruk bakımı......

Anaonim bir söz paylaşmıştım sizler ile:
"En iyi tekne, arkadaşının teknesidir" diye...
Eleştirel yaklaşan arkadaşlara tekrar vurgulamak istiyorum; tabir benim değil; Anonimdir.
İstanbul içinde tekne sahibi olmak konusunda katılıyorum bu söze.. Doğruluk payı var...
Ama istanbul dışındaki illerimizde pekte masraflı ve de uğraştıran bir hobi değildir; Sadece biraz zaman gerektiriyor...

Şunuda eklemek isterim:
İlginçtir ki:
Dünyanın 4te 3'ü su kaplıdır,
İnsan vücudunun 4te 3'ü sudur,
İnsan su içinde dünyaya gelip, 9 ay 10 gün boyunca sudan solumasına rağmen,
Yinede insan yaratılış itibari ile suda yaşamaya elverişli değildir...
Her ne kadar elverişli olmasakta, her nedense karşı koyamadığım bir güç, beni denize çekiyor...

Bununlan ilgilide Japonların kullandığı bir deyim vardır:
"Denizin tuzu bir kez kaçarsa k.çınıza; daha iflah olmazsınız"

Sanrım bu sözünde doğruluk payı oldukça yüksek... ;D

by-jingless' Alıntı:
Anaonim bir söz paylaşmıştım sizler ile:
"En iyi tekne, arkadaşının teknesidir" diye...
Eleştirel yaklaşan arkadaşlara tekrar vurgulamak istiyorum; tabir benim değil; Anonimdir.
İstanbul içinde tekne sahibi olmak konusunda katılıyorum bu söze.. Doğruluk payı var...
Ama istanbul dışındaki illerimizde pekte masraflı ve de uğraştıran bir hobi değildir; Sadece biraz zaman gerektiriyor...

Şunuda eklemek isterim:
İlginçtir ki:
Dünyanın 4te 3'ü su kaplıdır,
İnsan vücudunun 4te 3'ü sudur,
İnsan su içinde dünyaya gelip, 9 ay 10 gün boyunca sudan solumasına rağmen,
Yinede insan yaratılış itibari ile suda yaşamaya elverişli değildir...
Her ne kadar elverişli olmasakta, her nedense karşı koyamadığım bir güç, beni denize çekiyor...

Bununlan ilgilide Japonların kullandığı bir deyim vardır:
"Denizin tuzu bir kez kaçarsa k.çınıza; daha iflah olmazsınız"

Sanrım bu sözünde doğruluk payı oldukça yüksek... ;D

Yaw insan anne karnında sudan solumaz :smiley: solungaçımız yokki ... Ama japonlar ne derse doğru der. Birkere mutfaktan kazanıyorlar deniz ürüleri muhteşem. Bu yaz hafta sonlarını Ailecek teknede geçirecez Daha önce hep günübirlik takılıyorduk eski teknemiz konaklamaya uygun değildi. Bakalım bizi ne zorluklar bekliyor göreceğiz canlı canlı.

Teknde, yani denizde yaşamak sanıldığının aksine eziyetli bir iştir.
Bunun için kendinizi denizde ve teknede test edip tekne ve denizciliğe öyle başlayın derim... :smiley:

kitap çok hoş bir üslubla yazılmış olmakla birlikte faydalı bilgiler de vermekte. Tekne yaşamı zor bir yaşam. Yatağınızdaki ortopedik lüks yokluğundan tutun da, buzdolabı yetersizliğinden market alışverişinizi kısıtlamanıza, şebeke suyuna alışmış olanlar için kısıtlı depo suyuna kadar daha bir çok zorluğu olan bir yaşam. Ama aslında bütün bunları bir zorluk değil de keyif olarak algılayıp bazı zorunlulukları da teknenin yaşam şekli olarak kabullendiğiniz zaman, aslında tekne de yaşamanın insanı mecburi bir disipline soktuğunu ve hayattan zevk almayı sağladığını söyleyebilirim.

Deniz; kadın, erkek, çocuk ayrımı yapmıyor. Herkes eşit onun için ve mutlaka gereken saygıyı göstermeniz gerekiyor. Tekne yaşamı bir yana dursun bir körfezde dolaşmak bile hayati tehlikeler içeren bir konu. Karada düz yolda önünüze bir engel çıksa en kötü geri dönersiniz. Deniz içinde geri döneceğiniz yer de deniz. Bir kulaç gerisi farklı koşullar taşımıyor. Karavanla karıştırmamak lazım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR