Yeni G.Vitara'ya Off-road için Neler Yapılmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murgurkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 100
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,994
Ynt: Yeni G.Vitara'ya Off-road için Neler Yapılmalı?

işin maddiyatı hakkında bi bigi var mı peki??

Etiketler

mehmet beyin yerinde 3 yada 4 araca yapılmış bu yükseltme işi.konuştuğum bayan henüz seri üretim hazır parçaları olmadığını (arz ,talep meselesiyle alakalı tabiki) araca özel çalışma yaptıklarını belirtdi, fiyat da veremedi, daha detaylı bilgi mehmet bey döndüğünde..

mirali' Alıntı:

hiç bilgim yok ama mehmet becce telefonu

0 532 233 69 51

http://www.4xfourart.com/ buda internet adresi göz at bakalım , fiyatlarıda sor bizlere bilgi veririsen aydınla mış oluruz

mirali' Alıntı:
İşin maddi kısmını konuşmadık henüz. Ancak cihan beyin belirttiği gibi M.Becce ve istanbul tarafınıda değerlendirdikten sonra karar vereceğim. Şu anda istanbul tarafı daha yakın gözüküyor. Hemde bir kaç gün kaçmış olurum buralardan.

bencede ist. daha mantıklı ,bu işde tecrube çok önemli ,fiyat alırken 2 araçlık alın belki indirim yaparlar

Herkese Selamlar. 2006 5K oto sahibiyim.

Yorumlarınızı gorunce cok sevindim. Şahsen bende aracıma önümüzdeki 3 seneye yayarak off-road kabiliyeti kazandırmak istiyorum. Aracıma 2 ay önce BRC taktırdım ve gayet memnunum.
Şehir içinde 23 Krş.
Şehir dışında 90-110 km ile 20 Krş.
Şehir dışında min. 140km ile 30Krş.
Hesaplamalarını yaptım.

Yapmak istediğim modifikasyonlar:
Alt koruma
Yükseltme işlemi 4-5 cm kadar.
ve tavana ışıklandırma.
Şuana kadar karşılaştığım en büyük sıkıntı 225/65/17 AT lastik bulunmaması.

Bu tür modifikasyonları yapacak arkadaşlarla beraber yaptırmak isterim. Ayrıca ankaradaki hafif off-road turlarınızada katılmak isterimm. Fakat aracım şu hali ile yeterli değildir herhalde?

tunali' Alıntı:
Şuana kadar karşılaştığım en büyük sıkıntı 225/65/17 AT lastik bulunmaması.

Bu ölçü 29" e karşılık geliyor, yetersiz kalacaktır. Yükseltme ile beraber jantlarınızı da değiştirerek, daha büyük (31") lastiğe geçmeyi de düşünebilirsiniz, böylece seçenekleriniz artacaktır. (Ör: Cooper Discoverer STT 265/70/16

Ancak bence Levent beyin lastik konusunda ki bu tavsiyesinide göz önünde bulundurmanın da fayladıl olacağını sanıyorum.

murgurkan' Alıntı:
Ancak bence Levent beyin lastik konusunda ki bu tavsiyesinide göz önünde bulundurmanın da fayladıl olacağını sanıyorum.

Lastik konusuna ek olarak...

Yabancı forumlardanda konuyu epey bi araştırdım. 225 üzeri lastiklerin aracın çekişini düşürdüğü ve dönüşlerde sürtünmelere yol açtığı gibi dezavantajları yazılmış.

Muhtemelen bu yıl sonuna kadar Yokohama 225 AT lastiklerini Türkiyede piyasaya sürmeye başlayacakmış diye bir duyum aldım... Bizim lastik sorunuda böylelikle çözülecektir.

yükseltme+alt koruma+discoverer atr lastik Ankarada yapıldı
ayrıntılı fotolar arkadaşda kaldı
fotolarla birlikte bilgileri ekleyeceğim..

2. Şu anda üzerinde 225/70/16 lastikler var bunu 235/70/16 Bfgoodrich A/T ile değiştirmek (%1.9 luk fark oluşuyor %3'e kadar normal olduğu söylenmesine rağmen bu fark ne gibi sorunlar yaratır?)

Üzerindeki lastiklerin normalden zaten farklı bir boy olup olmadığını kontrol etmek lazım.

mirali' Alıntı:
yükseltme+alt koruma+discoverer atr lastik Ankarada yapıldı
ayrıntılı fotolar arkadaşda kaldı
fotolarla birlikte bilgileri ekleyeceğim..
Merhaba; ne kadar ve ne ile yükseltme yaptın mirali. Uygunsa, sorun yaşamaıyorsan bende düşünüyorum. Bu arada bende teleflex lpg taktırdım.

devam

murgurkan' Alıntı:
Merhaba; ne kadar ve ne ile yükseltme yaptın mirali. Uygunsa, sorun yaşamaıyorsan bende düşünüyorum. Bu arada bende teleflex lpg taktırdım.

merhabalar amortisörler ve getle yapıldı,yaklaşık lastiklerle birlikte 8cm, sıkıntı yaşamadım zaman bulursam sıra vinç de
snorkelde çok yakışmış nette gördüm görsellik süper ama yaptırmak mantıklımı aracı kesmeye gerek varmı,
bilmiyorum! teleflex iyi bir seçim olmuş 1 yıldır kullanıyorum gayet memnunum..
şaşmaz suzuki imaj oto ayhan ve tuncay usta öğle yemekleri mükemmel sanayi yemeği tadını bilen bilir..

mirali bey sizi takip ediyorum