yeni kullanıcı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duster10 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,321
Ynt: yeni kullanıcı

mstdgbkn' Alıntı:
EEE Sİ DAHA KİBAR OLMALISIN...

bence kibar olması gerekenler başkalarının bindiği araçlarla dalga geçmeye çalışanlardır.forumda duster hakkında yazılanlara bakınca oldukça kibar olduğumu düşünüyorum.
 

Etiketler
Ynt: yeni kullanıcı

Vetihsan' Alıntı:
Saygıdeğer meslektaşım abdullah bey,
Evet sitede Mercedes al diyenler var japon arabası diyenler ancak hepside off road çılgını arkadaşlar.
Meslek için alacağımdan ötürü sanıyorumki DUSTER'dan iyisi yok. Vergi - Yakıt- Bakım 3 lüsü süper. Hafta sonu benim moruğu götürüp vereceğim ve onun yerine minik denecek kadar basit ve boş olan ancak işimi göreceğine inandığım duster'ı alacağım.

Duster'ı alınca da ilk işim en kısa zamanda ist un yolunu tutup gidip aracıma sunroof taktıracağım. Nette baktım güzel sunroof lar var maksimum 500 lira, para değil orjinal gibi duruyo. Garantisi biter bitmezde ya gidicem yenisini alıcam yada azıcık modifiye ile aracı daha da güçlendireceğim.

Değerli görüş ve tavsiyelerinize teşekkür ederim Abdullah bey. Hayırlı işler bol kazançlar...


Hayırdır İhsan Bey,benim Dustere bir sürü laf ettin eşşek diye noolduda fikrin değişti.
 

Ynt: yeni kullanıcı

mstdgbkn' Alıntı:
120de bile gidersin ama keşke 70 km/h de kapı ve camlardan içeri rüzgar almasaydı ;D ;D

Bu yazdığınızı okuduktan sonra dikkat ettim bugün;120km hızda bile hafif bir rüzgar sesi vardı, o da arkadan geliyordu. Kapı ve camlardan ses alıyor derken ya şaka yaptınız ya da sizin aracınızın kapı ve cam fitillerini takmayı unutmuşlar.
 

Ynt: yeni kullanıcı

Vetihsan' Alıntı:
Arkadaşlar gerçekten çıkmazdayım. Zirve arkadaşımızın dediği gibi forumlar geyik dolu ancak bende 2-3 gündür duster bölümünü alt üst ettim. Tamam bişiler öğrendim ama atışmalar yüzünden sanırım bu psikoloji içine girdim. Benim Fre yi vermek istiyorum çok dertliyim bu araçtan. Her an bi yerinden arıza verecek diye korkudan binemiyorum bile.

İstediğim araç;
Vergisi düşük olacak
az yakacak 200-300 seviyesi uygun benim için.
Kışın karda çekinmeden bineceğim beni her yere götürecek,
bakım maliyeti cep yakmayacak
sivas ta bakımını yapacak araçtan anlayan usta bulacağım
az sorun verecek, beni sanayiye pek sokmayacak
30-50 arası bi araç arayışındayım.

50 seviyesini geçince gözüme d- max hilux l200 çok çarpıyor ancak onlarında vergisi çok, yakıtı fazla ve fiyatları yüksek. O kadar para bağlamak istemiyorum.

sıfır olsun diyorumki çok fazla arıza vermesin 3-4 sene gönül rahatlığı ile binebileyim.

Değerli tavsielerinizi bekliyorum....

Bu saydığınız özelliklere sahip ve eşdeğer fiyatta başka bir araç varsa, bir buçuk aylık Duster'imi satıp onu alacağım. Sanırım, bu aracı yerden yere vuran, arada dalga geçen arkadaşlar, sizin gibi bana da yardımcı olurlar.
 

Ynt: yeni kullanıcı

Bekbar60' Alıntı:
Hayırdır İhsan Bey,benim Dustere bir sürü laf ettin eşşek diye noolduda fikrin değişti.

Bak dostum eşşek diye dalga geçmedim. Sadece benim kullandığım 2001 model araçta duster'a göre pek çok aksesuar ve konfor özellikleri sayabilirim. Ancak duster bunlardan mahrum. Hiç koltuğuna oturmadım, ama hafta sonu oturup test sürüşü yapacak ve sonrasında da pazarlığa oturacağım.

Eşşek den kastımda zaten bana eşşek lazım. Önüne ot koyup sırtına bineceğim araba arıyorum.

Her eşşek kötü değilki kardeşim. Bu eşşek lafı iyi manada. Yani masrafsız bir araç. Birde konfor özellikleri alt sınırlarda.


Aslında burada Duster kullanan arkadaşlar öncelikle şu soruyu yöneltmemiz gerek? ÖNCEKİ ARACINIZ NE İDİ?

Ondan sonra sormak gerek duster nasıl bir araç diye. Örneğin GD serisi kullanan adama sorsak duster nasıl diye? Adamın yorumu aynen şöyle olurdu. Kazık gibi, arazisi berbat amartisörleri çok sert, koltukları rahat değil. Eşşek gibi.

Sonra bana sorsanız sanırım şöyle diyeceğim. Üsttekilere ek olarak valla dostum eşşek gibi gidiyo. Eşşek gibi masrafsız çünki ben şu anki aracıma sadece stabilizede 6 ayda 5000 lira masraf ediyorum. gibi.......
 



Ynt: yeni kullanıcı

Feratti' Alıntı:
Bu saydığınız özelliklere sahip ve eşdeğer fiyatta başka bir araç varsa, bir buçuk aylık Duster'imi satıp onu alacağım. Sanırım, bu aracı yerden yere vuran, arada dalga geçen arkadaşlar, sizin gibi bana da yardımcı olurlar.

Evet işte benim kastım bu. Diğer arkadaşlarımızın araçları üst sınıf arazi araçları. Konfor ve arazi nitelikleri gelişmiş, L si H si olan araçlar. Benim istediğim üst sınıf bir arazi aracı değil. Az masraflı parçası vergisi yakıtı ucuz bir arazi aracı. ki bu bir G serisi değil, LR da değil, Capon da değil. Gidip şanzumanı dağıldığında 1 liraya yaptırabileceğim bir araç. Camı bozulunca istediğim bi yere gidip al dostum sana 50 lira yap şunu diyebileceğim bir araç. yıkamacıya 10 lira için pazarlık yapabileceğim bir araç.LAstik alacağım zaman ucuzlara bakabileceğim bir araç. Arkadaşlarım arasında adama bak otobüse biniyor demeyecekleri bir araç. Olum sen zenginsin bindiğin arabaya bak. Yada köyde muhtarın gelipte memur maaşı ile bu arabaya nasıl biniyosun diyemeyeceği bir araç.
İŞte nihayi sonuç DACİA DUSTER. yada des dur :smiley:
 



Ynt: yeni kullanıcı

..bir tevatüre göre, fildişi sahilinde duster'a hoovercraft yastıkları monte ederek, hem karada hem denizde amfibi duster yapmışlar. Diğer bir duyum ise,yamaç paraşütü montesi ile planör olarak çalışan, hem karada giden hem havada uçan duster da aşağı samoa' da denenmiş..Bana anlatanların yalancısıyım..
 





Ynt: yeni kullanıcı

kyenipazar' Alıntı:
ihsan bey ne yaptınız , aldınız mı dusterı ?
Korhan Hocam son gelişmelerden haberiniz yok.
İhsan Bey önce Duster'i çok beğendi. Kesin alacaktı. Aracı baya övdü.
Son tahlilde ise şu cümleleri yazdı:
"Renault araba olmadığı gibi Dacia kesinlikle araba değil bilesiniz. .....
Abicim dacia yada reno ya sizde olsanız çamur atardınız ki ancak kabortası ile bağlantı noktaları ile ve motoru ile tam bir muamma. Arkadaşlar ağır koşullarda dacia kullanın da bakalım sonuçlar nasıl olacak. Umarım yanılmazsınız."
 

Ynt: yeni kullanıcı

Dacia sivas bayisi ile olan muhabbetlerimi anlattığım bölümü aradım ancak bulamadım arkadaşlar. Siteyi yakından takip eden arkadaşlar belki hatırlarlar konuyu.

Geçen hafta Renault merkezden babamı aramışlar, konu ile ilgili olarak şubemizin yaptığı yanlıştan ötürü özür dileriz demişler. 2. el müdürü ile dacia müdürü telefon açarak babamdan özür dilemiş ve aracı tekrar istemişler.

Buradan RENAULT yetkilileri ilgilerinden ötürü teşekkür ediyorum. Umarım bir dahaki renault macerasında böyle birşey ile karşılaşmayız.

Ben ortalama 1-2 ay önce gidip Sivasta kimse LR dan anlamadığı için aracımı en iyi fiyat veren Şenel Plaza Citroen'e bıraktım ve yerine Berlingo Multispace Activity paket 1,6 110 Hp aldım. Araç yaz koşullarında kuru zeminde perfect ancak kış şartlarında ve çakıllı zeminde arkayı toplayamama problemi var. En kısa zamanda bu aracı verip bir Grand Vitara 3K yada 5 K alacağım arkadaşlar. Biraz önce sivastan kangal a geldim. Saat 21:30 da sivastan çıktım normalde 22:03 de kangala gelirken, kötü hava koşulları kayan çekiciler tipi ve buzlanma sebebi ile 4 araç kazasına tırsaraktan bakarak 23:45 de evime ancak gelebildim. Sıfır Kar LAstiklerine karşın bir 4 çekmezin korkusu ile nerdeyse sürünerek eve geldim. Halbuki FL ım varken aynı hava koşullarında 135 dk yerine 60 dakikada rahatlıkla evime geliyordum.


Benim mutlaka 4 çeker bir araç almam gerekki sanırım yakıt-fiyat-tamir masrafları konusunda benim ihtiyacımı karşılayacak olan Grand Vitara olacaktır.

Suzuki plazalar 5000 Km de Acvitiy Paket Beyaz güvercin berlingoya ne veriyosunuz? Vereyim bunu sizede bana AT bir Grand Vitara verin 5K :smiley:

Hoşça kalın arkadaşlar macera sonu...
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,006
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst