Yeni Land Cruiser Prado

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nasah Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,992

nasah

Kamp III
Yer
Söke
Land Cruiser Prado almayı düşünen arkadaşları uyarayım; VX200 den sonra Prado'lar da yenilenmiş. Limandan tırlara yüklenmiş vaziyette gördüm.
Yanımda fotograf makinesi yoktu, fotograflarını çekemedim.
Yakında 2. ellerinide etkiler.

land-cruiser-prado-2010-spy-img_1.jpg

land-cruiser-prado-2010-spy-img_2.jpg

land-cruiser-prado-2010-spy-img_3.jpg

Etiketler
Ynt: Yeni Land Cruiser Prado

arazi için yaratılmış tüm marka modellerinin geleneğe uyup daha şehirli model olarak tasarlanmaktan prado da kurtulamamış....

ama yine de kabiliyeti yüksek araçtır

ikinci elleri düşerse alıp kullanmak daha kolay olacaktır :D

Evet geldi Ciddenin butun kose basi reklam panolarinda, bilbordlarinda resmi vardi 2haftadir. 8kasim aksami gitdim gordum.
Tam donalimli modelini inceledim. Kabinde navigasyon paneli yerlestirirken cirkin bir sekilde navigasyon panelinin uzerine hava izgarasi konulup bu kismi da cikinti olarak cikarmalarina nissanin modeline yaklasmis hissi uyandirdi.
Ben dizelini almak istiyor ve bunu bekliyorumdum.
Ee gelelim hediyesine standart 2.7 benzinli ve 3.0 dizel manueller 108450 S.a.r.=28873 usd den basliyor. Bunlarda navigasyon, acilir tavan yok. Tam donanimli model ise 192000SAR=51118USD.
Dizelde acilir tavan ve otamatik vites secenegi yok. Ayrica yeni dizel motor 3.0 litre 94 beygir guc uretiyor.
Bu uc sebebden oturu bir hisimla volkswagen tiguan bakmaya gitdim.
Tiguan alsam gozum pradoda kalacak. Ben pradonun yenisi gelecek diye 1senedir bekliyorum.
Simdi dizelini alsam otomatik degil, benzinli alsam otamatikde yarin turkiye ye geldigimde bir maasi benzine verecem.
Burda dizelin 10litresi 1lira. Benzinin 10litresi 2.4lira doldur depoyu gezde ulkemde isim yas.
Ben bu pradoyu alirimda biraz gaza ihtiyacim var gibi.
Birileride cikip bir seyler yazsinda alayim pradoyu.

Ben tipini hiçmi hiç beğenmedim...

Çin malı uyduruk taklitlere benzemiş. Özellikle arka çamurlukları iğrenç.....
Açık konuştum, pardon...

Bence çok temiz bi ikinci el makine alın.... Veya başka marka...

Tipine bir yerden sonra alisirsin.
Ben omurluk olmasindan dolayi Prado diyorum.

Acik sozlulugun icin tesekkur.

Ismqil' Alıntı:
Tipine bir yerden sonra alisirsin.
Ben omurluk olmasindan dolayi Prado diyorum.

Acik sozlulugun icin tesekkur.

İkinci el fiytalar nasıl orda....

Bence 1 2 yışında çok güzel bi ikinci ele binilir..... Ne gerek var bi gün prens olcak diye kurbağa öpmeye ;D ;D

Alfonse' Alıntı:
Ben tipini hiçmi hiç beğenmedim...

Çin malı uyduruk taklitlere benzemiş. Özellikle arka çamurlukları iğrenç.....
Açık konuştum, pardon...

Bence çok temiz bi ikinci el makine alın.... Veya başka marka...

Resimlerdeki modeller Ortadoğu Spec'tir Türkiyeye Europe Wide Spec denilen (Dodikli,Kromaj Panjurlu,Navigasyonlu,7 Koltuklu vs.) versiyon gelecektir ve görünümü farklı olacaktır muhtemelen ;)

Ah bu toyota land cruiserler... Tum marka ve modellerde bariz bir 2elde ucuzlama olurken land cruiser serilerinde fiyat dusmuyor.
5 yasinda garantisi bitmis cok yol yapmis olanlarda fiyat dusuyor. Konustugumuz baska model olsa bayiiden ciktiginda fiyat dusuyor.
Land cruiserler baska bir sinif arac.

Resimler Suudi arabistana ilk gelen partinin resmi.
Tabii toyotanin getirdigi degil bunlar. Toyotanin getirdigi modeli 8kasimda inceledim. Bagaj kapagi boyle degil. Bu tip bagaj kapaklilar Turkiye ye gelebilir. Burada hic bir Pradonun bagaj kapaginda yedek lastik gormedim.

Bu netden buldugum Bayiisinde inceledigim modelin resimleri.
Yakinda tekrar bayii ziyaretimde yeni fotograflar eklerim.[attachment=1][attachment=2]

Toyota_Land_Cruiser_Prado_photo.jpg

New_Land_Cruiser_Prado_120_2011_photo.jpg

Yeni prado dizelin 3.0litrelik motorunun 94 beygir guc uretdigini yaziyordu bayiideki katalokta. Sizin fikriniz nedir. 4silindir 3.0 litre ve 94 beygir guc ureten toyota motorunda bu dusuk guc neden?

Ismqil' Alıntı:
Yeni prado dizelin 3.0litrelik motorunun 94 beygir guc uretdigini yaziyordu bayiideki katalokta. Sizin fikriniz nedir. 4silindir 3.0 litre ve 94 beygir guc ureten toyota motorunda bu dusuk guc neden?

hangi ülkedesiniz bulunduğu ülkenin mazot kalitesine göre yapılmış olabilir

ama 94 HP gerçekten düşük eski seri makine daha güçlü idi... çıkardığı tork daha önemli tabi dizel makine için güçten öte

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.