Yeni LC Prado'm ve ilk gezim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fastgame Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,424

Etiketler
Ynt: Yeni LC Prado'm ve ilk gezim

aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. karın yağdığı gece sugörenden mavi-yeşil yol u kullanarak yalovaya inmek istedik (sizin kullandığınız güzergah ) sanırım 35cm civarı bi kar vardı. yolu da o gece ilk kullanan biz olduk ama ama malesef sonunu getiremedik tek araçtık mahsur kaldık dağda :DD

hayır hiç lada nivam olmadı :smiley:) mor cj-8 , mat siyah hilüx ve en son olarak borda frontera ama şu an hiç biri yok :DD. aslında amacım vx 100 almaktı ama başka bahara inşallah. şu an yaya geziyorum :D

gule gule kullanın aracınızı, guzel secim...

arkadaslar sorulariniza yeterli yanit vermisler, ama yine de anlamadiginiz noktalar olursa sormaktan cekinmeyin, ben izmirdeyim, erdalyaman abi gibi, :smiley: cok isterseniz izmir kapı komsu atlayıp gelin birlikte kısa bir off-road kurs yapabiliriz size, seve seve... ortak hobiler altinda bulusan bizlerin birbirimize her zaman yardimci olmamiz gerek...

pandipieri' Alıntı:
gule gule kullanın aracınızı, guzel secim...

arkadaslar sorulariniza yeterli yanit vermisler, ama yine de anlamadiginiz noktalar olursa sormaktan cekinmeyin, ben izmirdeyim, erdalyaman abi gibi, :smiley: cok isterseniz izmir kapı komsu atlayıp gelin birlikte kısa bir off-road kurs yapabiliriz size, seve seve... ortak hobiler altinda bulusan bizlerin birbirimize her zaman yardimci olmamiz gerek...
Teşekkürler..Epeydir giremiyordum foruma yeni gördüm yazınızı..davetiniz içinde ayrıca teşekkürler..bir fırsat yaratıp gelmek isterim tabi..

Prado 4.0 aracımı sattım..
Biraz bekledikten sonra dayanamadım 2007 model Prado dizel aldım..
İnsan alışınca başka araç istemiyor canı..acaip bir hastalıkmış..

Ynt: Yeni Lc Prado'm Ve İlk Gezim

ilkakdeniz' Alıntı:
müsaadenizli bir soru sormak isterim;

LC Pradolarda diff kilit mevcut mudur?
forumda başka bir başlıkta kilit olmadığı gibi bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum...

LC Prado sürekli dört tekerden çekişli olarak çalışır, ancak bu sistemden biraz bahsetmek isterim. Toyota 2003-2009 Prado modellerinde, audi quatro ve bmw x5 gibi poüler modellerde de kullanılan torsen diferansiyelin t3 yani en gelişmiş versiyonunu kullanmış, bu diferansiyel lastiklerdeki çekişe göre gücü değişken olarak dağıtabilen bir sistem, iletilen gücü aracın ön yada arka veya sağ yada soluna 20/80 orana kadar değişken olarak gönderebiliyor. Prado normal asfalt kullanımında önde %25 arkada %75 çekişle ilerlemekte, yol ve kullanım şartlarındaki değişikliğe göre güç iletimini yukarıda anlatılan şekilde ayarlamaktadır. Sistem dönmekte zorlanan yada saplanan tekerlekteki gücü diğerlerine iletmekte başarılı ancak bir handikapı var....Tekerleklerden biri yada ikisi havalanıp yada tutunma sağlanamayıp boşa dönmeye başlarsa sitem tüm gücü bu tekerleğe yönlendirmekte, bu durum elbette, özellikle arazi koşullarında aracı ilerliyemez duruma düşürebilirdi. Toyota bu sorunu aşmak için iki sistem kullanmış birincisi sürekli olarak aktif halde bulunup tekerleklerdeki momentumu izleyen bir çekiş kontrol sistemi, 'TCS' tekerleklerden biri yada ikisinde patinaj algılanırsa devreye girip bu tekerleklere fren uyguluyor ve gücün diğer tekerlere aktarımını başarı ile sağlıyor(https://www.youtube.com/watch?v=uoaW5OHHq18), diğeri ise gücün ön ve arkaya 50/50 oranında sürekli ve eşit olarak sabit dağılımını sağlayan bir orta diferansiyel kilidi, kilit bir tuşa basılarak devreye alınıp işini yaptıktan sonra aynı şekilde devre dışı bırakılabiliyor...
Prado 'TCS' çekiş kontrol sistemi yanında, stabilite kontrol, yokuş kalkış desteği, dik yokuşlarda kontrollü iniş desteği. 4 kademe süspansiyon sertlik ayarı, üç kademe yükseklik ayarı sistemlerini standardında bulunduruyor. Zaten Pradolar ülkemize en üst donanım seviyesinde ithal edilmişler, Türkiyedeki tüm pradolar aynı donanımlara sahip. 4.0 lt 6 silindir Prado nun sürüş dinamikleri çok başarılı, kullanımı son derece konforlu ve keyifli en azından ben 7 yıllık vw golf 5 deneyimi sonrası aradaki farkın dramatik olduğunu söyleyebilirim, araç son derece sessiz, yumuşak süspansiyonları ile yoldan gelen darbeleri iyi emiyor, performansa zaten söylenecek söz yok, gaza bastığınız anda motor tok bir homurtu eşliğinde işini yapmaya başlıyor ve gücünü sürücüsüne hissettiriyor.
Gelelim tüketim değerlerine, aracımı İstanbuldan satın alıp Bursaya gelirken Benzinle uzun yol ölçümü yaptım, Bostancıda fullediğim depomu Bursada tekrar doldurdum, 95 km/saat i hiç geçmeden ve araçta sadece benim ağırlığım olduğu halde ortalama 11,5 lt/100km tüketim değeri beni oldukça sevindirdi, daha sonra şehir içi kullanımla tüketim tabii arttı ancak değerler oradada 14 lt civarlarında seyretti, iki haftalık benzin kullanımı sonrası Prins VSI2 lpg sistemi uygulandı ve ilk 400 km tamamen şehir içi ve dikkatli, sakin kullanımda 17-18 lt/100km tüketim değeri elde ettim, 1000 km kontrol bakımı sonrası bu değerin bir miktar daha düşebileceğini düşünüyorum, lpg de uzun yol kullanımında 14lt nin altında bir tüketim yakalamak mümkün görünüyor. Aracın 0 km güncel satış fiyatının 400.000 TL üzerinde olduğu düşünülürse şu andaki ikinci el fiyatlarıda çok makul, can sıkıcı yanı vergisi 2004 ve üstü modeller 6000 tl üzeri yıllık vergi ödemesi gerekiyor ancak buda kasko indirimi ile 4000 tl ye geliyor.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=63450.0#ixzz32XBQYfJM

Merhaba Hakan Bey ;
Bende sizin gibi bir prado almak istiyorum ama maalesef temiz bulmak zor bütçede belli :smiley: Bu araçların dizel'i için ne diyorsunuz ? 2006 model 3000 cc vergi olayı biraz daha ucuz tabi diğer cc deki motorlara göre.
Yada GC veya LR Defender mı daha iyi olur benim amacımda % 75 asfalt % 25 arazi ama ağır off road değil...
Şimdiden teşekkürler

archway' Alıntı:
Merhaba Hakan Bey ;
Bende sizin gibi bir prado almak istiyorum ama maalesef temiz bulmak zor bütçede belli :smiley: Bu araçların dizel'i için ne diyorsunuz ? 2006 model 3000 cc vergi olayı biraz daha ucuz tabi diğer cc deki motorlara göre.
Yada GC veya LR Defender mı daha iyi olur benim amacımda % 75 asfalt % 25 arazi ama ağır off road değil...
Şimdiden teşekkürler
Merhaba, ağırlıklı asfalt kullanımı için, Hyundai Santa Fe yede bi göz atmanızı önerebilirim dizel bir prado fiyatına çok daha yüksek modelde ve az km de bir santa fe bulabilirsiniz üstelik motor hacmi 2.2 lt dizel, ancak "hafif" üzeri arazi koşullarında nasıl davranır bilemiyorum... mutlaka Toyota derseniz nadirde olsa, yurtdışı forumlarda dizellerin enjektör sorunları ile ilgili konular mevcut, yakıt tüketimleri lpg uygulanmış V6 lardan daha ekonomik değil, emisyona göre vergi uygulaması başlarsa vergi avantajıda ortadan kalkacaktır, üstelik az km yapmış bir dizel bulmakda bir o kadar güç...

Emisyona göre vergi olayı kaç senedir başlıyacak diyorlar ama halen başlamadı benim şuanki aracımda dizel sırf bu yüzden satmayı bile düşünüyorum ama maalesef benzin fiyatları ülkemizde ucuz olduğu için :smiley: Artık bakalım kısmet temiz bir tane bulana kadar araştırmaya devam.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR