Merhaba,Gökhan kardeşimin soruları benim için mermi gibiydi,tam öğrenmek istediğim şeyleri sordu.Sizde harika cevaplar verdiniz ancak biraz kafam karıştı.çağlar' Alıntı:şükrü kesinlikle çok haklısın, kafam olmuş karman çorman..
yanılttığım için çok üzgünüm, açık diferansiyel tersine döner..gökhan bey açık diffiniz.
okuyan arkadaşlarıda yanıltıyoruz.pardon.
gokhanlro' Alıntı:Dediğiniz doğru Çağlar bey ;
kilitsiz arazi aracı "mermisiz silah" bencede.... siteye bakacağım hemen...
Şükrü bey kaput içindeki vın plakasından bahsettiniz ben hemen bakamayacağım zira araba evde garajda ama bakıp bilgi verebilirim daha sonra..
birde sormak istediğim bir şey var... araç soğukken olmamakla birlikte belirli bir süre yol aldıktan sonra rolentide çalışırken bir hırıltı geliyor debriyaj a basınca kesiyor.Ben baskı balatadan şüphelendim ama bir kaç yerden bunun baskı balata ile alakalı olmadığı yönünde telkin aldım sizler ne dersiniz bu konuda ???
selamlar,
seco7' Alıntı:
- Merhaba,Gökhan kardeşimin soruları benim için mermi gibiydi,tam öğrenmek istediğim şeyleri sordu.Sizde harika cevaplar verdiniz ancak biraz kafam karıştı.
Kilit konusunda yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum.Bende bugün yarın kilit almak için girişimlere başlamıştım.Sizin açıklamalarınızla yeniden kendimi frenlemek zorunda kaldım çünki malum bu malzemeler pahallı ve tecrübeye danışıp öyle almak gerekiyor.
Benim aracım 92 model VX80 otomatik vites.Sol tarafta düğme yok ama direksiyonun sağında Diff.lock düğmesi var.Arabayı kaldırdığımızda tekerin biri ters dönüyor.Bu durumda;
* Ben aracımın arkasına sizin bahsettiğiniz kilitden takabilirmiyim(yada ne tavsiye edersiniz)
* Öne sizin bahsettiğiniz maliyeti daha düşük olan kilit olmuyormu,arb olmak zorundamı
* Son olarakta bu malzemeleri edinmek için Gökhan'a attığınız linki gördüm ama bugüne kadar yurtdışından hiç alışveriş etmedim,sistemi bilmiyorum.Adım adım satınalma yönlendirmesi yapabilirmisiniz.
Tecrübelerinizi paylaştığınız için size ve diğer Gezenbilir üyelerine teşekkür ediyorum
gokhanlro' Alıntı:Şükrü bey merhaba,
yolda giderken hiç denemedim değinizi ??? ancak Çağlar bey in söylediği ihtimal banim de aklıma yattı... Sizin düşünceniz nedir ?
mergen' Alıntı:Gökhan Bey, Çağlar'a katılıyorum. Ama kendi açımdan Tem Servis'e danışmak gerek diye düşünüyorum.
seco7' Alıntı:
- Merhaba,Gökhan kardeşimin soruları benim için mermi gibiydi,tam öğrenmek istediğim şeyleri sordu.Sizde harika cevaplar verdiniz ancak biraz kafam karıştı.
Kilit konusunda yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum.Bende bugün yarın kilit almak için girişimlere başlamıştım.Sizin açıklamalarınızla yeniden kendimi frenlemek zorunda kaldım çünki malum bu malzemeler pahallı ve tecrübeye danışıp öyle almak gerekiyor.
Benim aracım 92 model VX80 otomatik vites.Sol tarafta düğme yok ama direksiyonun sağında Diff.lock düğmesi var.Arabayı kaldırdığımızda tekerin biri ters dönüyor.Bu durumda;
* Ben aracımın arkasına sizin bahsettiğiniz kilitden takabilirmiyim(yada ne tavsiye edersiniz)
* Öne sizin bahsettiğiniz maliyeti daha düşük olan kilit olmuyormu,arb olmak zorundamı
* Son olarakta bu malzemeleri edinmek için Gökhan'a attığınız linki gördüm ama bugüne kadar yurtdışından hiç alışveriş etmedim,sistemi bilmiyorum.Adım adım satınalma yönlendirmesi yapabilirmisiniz.
Tecrübelerinizi paylaştığınız için size ve diğer Gezenbilir üyelerine teşekkür ediyorum
cihanülker' Alıntı:gökhanım, gökhanım , ön arka arby çak gitsin düşünme ,45 günde teslim ,biraz pahalı olur ama tam olur ,benden söylemesi ,istediğin zaman ön ,istediğin zaman arka ,devreye alır veya çıkarırsın ,selamlar![]()