Yine Aynı Tartışma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,399
Ynt: Yine Aynı Tartışma

bu marka tartışmasının asıl amacı bizi elbirliği ile ortak noktalara götürüyor olmasıdır.her tartışmanın ya teknik bir konuya ya da usule faydası olmuştur. ne varki aramızda yeni olan ve tartışmayı marka odaklı devam ettirmek isteyenler geçici yanılgılara düşmüştür.marka tartışması interaktif bir bilgi alışverişinden ibarettir.yoksa kimse kimseyi arazide bırakmaz.dostluk önceliğimizdir.

Etiketler

gözlerim yaşardı ağlıycam valla bak iki abimde yukarda yazmış bir LR ci biri jeepçi ama ikiside benim dostum

Mesajları Temizledim, Başlığın ne olması gerktiğine karar veremedim, önerisi olan varsa başlığıda değiştirelim, Yetkim olmadığından ilk mesajı silemedim, biraz manasız olabilir daha sonra düzelttiririz.

Buyrun bakalım hodri meydan.

Selamlar

Benim asıl merak ettigim Tugsan beyin bu kunuyu neden burda açmış olması bizim araçlarda vinç , kilit , vs ,vs yok güvensiz oldugunumu düşünüyor

Arkadaşlar,

Hiç mi işiniz yok ya? bırakın forumda yazı yazmayı... işi bitmiş, örgü örmeyi bilmeyen yaşlı nineler gibisiniz... boş lafa gerek yok, arabaları hazırlayın, bir kampa çıkalım. akşam sıcak şarap içerken canlı canlı tartışırız... ben anlamıyorum buradaki olguyu

herkese iyi akşamlar.

Engin abi ben sıcaklıgını boşver şarap bile içmiyorum ama sizinkide biraz lafta kalıyor bugün benim mısafirlerim vardı ama siz gene yoktunuz..

beatrix' Alıntı:
Ergun abi öyle nokta demekle olmuyor hani ben bişey diyordum cevap alamadım

Kırıcı olmadan kalıcı olmaya devam.Yok aslında birbirimizden farkımız , zira biz gezenbiliriz.
Şimdilik izliyor ve gözlemliyorum , daha sonra konuyu hilti matkap gibi ta ortasından deleceğim. ;D

Yunus,

Senin misafirlerin dün kulağımı çekti zaten... arabamın kliması yeniden yapılıyor.. bitmek üzere. umarım en kısa sürede yolum sizin oralara düşecek.

edaghan' Alıntı:
Yunus,

Senin misafirlerin dün kulağımı çekti zaten... arabamın kliması yeniden yapılıyor.. bitmek üzere. umarım en kısa sürede yolum sizin oralara düşecek.
İşanlah abi beklerim ama zate ben ve abilerimde katılamadık daha önceden haberimiz olsaydı neyse
selamlar

bir off road etabına sıtandar bir suv ile katılmak doğru değil sanırım.

sanırım ben de standart freelanderımla off road gezilerine katılamam...

Buradaki tartışmanın ana fikri de standart araçlarla hangi gezilere ne şekilde katılmak gerektiği noktasında düğümleniyor aslında. yapılan gezi organizasyonu, aşılacak parkur itibarı ile standart arazi araçlarının katılımına uygun olabiliyor. Bu tür gezilere zaten herkesin katılması bekleniyor.

Bazı geziler ise, geçilecek etabın zorluk derecesi itibarı ile araç sınıflandırmasına göre modifiye edilmiş araçların katılımına uygun oluyor. Buradaki tartışma özünde, bu tip gezilere standart araçların katılmasına müsaade edilmesi ya da engellenmesinin teşvik edilmesi şeklinde öne çıkıyor.

Standart yükseklikteki bir araçla derin bir kanala biraz hızlıca girdiğinizde tamponunuzu orada bırakma ihtimaliniz var. Ya da aracın başka bir hasar alması gayet olası. Konuyu biraz daha abartmak ta mümkün; modifiye edilmiş bir aracın yürüyeceği yerde, standart bir araç devrilebilir. Bu, çok daha ciddi sonuçların doğması demek oluyor.

En ideal olanı (mümkün demiyorum) geziyi organize eden liderin ve tüm katılımcıların sorumluluklarını tam olarak biliyor ve uyguluyor olması. Standart aracımla zor bir geziye katılmışsam, lider bana nerede ne yapmam gerektiğini bildirmiyor ve beni daha dikkatle takip etmiyorsa, ben de uyarılara takmıyor, kafama göre her yere dalıyorsam, bu işin sonu parlak olmaz. Fakat lider beni izleyip uyarıyor ve ben de bu uyarılara eksiksiz uyuyorsam, geziden alnımın akıyla çıkarım. Bunıun böyle olacağıdan nasıl emin olacağız? Nasıl bir kendi kendini denetleme mekanizması geliştirip sisteme adapte edeceğiz?

Herkes kafasına göre ''gezenbilir etiketini yapıştırıp kafasına estiği gibi turlayacak mı? Yoksa bu etiketi takmanın bvir sorumluluğu olduğu bilinci ile bazı kurallara uyup,uynadığımızda bazı yaptırımları da kabullenmeyi göze alabilecekmiyiz?

Sn.Güven bey,(concrete)
3. ve 4. paragrafta yazmış olduğunuz mesaj için sizi tebrik ediyorum.

Off-Road yöneticilerinin olduğu gezilerde zaten bir çok kural uygulanmakta..Fakat ailemiz o kadar büyümüş durumda ki (maşallah) her gezide yönetici arkadaşlarımızın olması imkazsız halde.
''Konvoy Kuralları'', ''Doğaya Saygılı Off-Road Manifestosu'', ''Araç Sınıflandırması'' gibi kurallarımıza uyulan gezilerin paylaşımına izin verdiğimiz halde, yinede maalesef aksaklıklar olmakta veya ileride olacağını farzedeceğiz.

Bunun için şu an üzerinde çalıştığımız bir projemiz var. Şu an tam şekillenmesede, çok yakın zamanda uygulamaya koymayı düşündüğümüz;
''Öncü'' veya ''Artçı olabilecek arkadaşlarımıza uygulamalı kısa bir eğitim programından sonra vermeyi düşündüğümüz bir ''Sertifika'' vardır. Konu başlığı açılıp belirli bir sayıya ulaşan gezilerde bu sertifikalı arkadaşlarımız olmak zorunda. Ancak bu düzendeki gezilerin fotoğrafları ve anlatımına izin verilecektir. Her ne kadar kendi aramızda az sayı ile yaptığımız gezilerde Önçü ve Artçıya ihtiyaç duymasakta , Doğaya Saygılı Off-Road Manifestosu'na uymak zorunlu hale gelecektir.

Bu kurallar, büyüyen off-road camiamızda daha huzurlu, daha risksiz, daha düzenli geziler için artık bir zorunluluktur.
Selamlar..

ben de zaten standart aracımla en zor parkurlara gireyim demiyorum.Gezilere katılım için bazı standartlar konulmalıdır. Katılımcıların önce güvenliği sonra da keyif alabilmeleri için bu gereklidir.Herkesin tek tip aracı olamayacağına göre de işiniz gerçekten zor.Sanırım forumda bir araç sınıflandırması yapılmış.Gezilerde uygulamada mı sorun yaşanıyor?yukarıdaki açıklamalar için de teşekkür ederim...

Merhaba,
Zaman zaman bu konuda yazdiklarinizdan, yonetim olarak bu konu uzerinde ciddi vakit harcandigi ve yakinda uygulamaya baslanacaklarin su anda belirttiklerinizin otesinde oldugu anlasiliyor. Uygulamada suphesiz su anda ongorebildiklerinizin disinda, ongorulemeyen zorluklar da cikacaktir. Bu zorluklari asarken, uygulamayi oncesinde cok iyi anlatmis olmanin ve neyin neden uygulandiginin herkes tarafindan iyice idrak edilmis olmasinin buyuk faydasini gorursunuz dusuncesindeyim.

Dogrusunu soylemek gerekirse bu konudaki tartismaya cok daha fazla kisinin katilacagini dusunmustum. Saskinlik icindeyim. Herkesi ilgilendiren bu kadar onemli bir konuda herkesin soyleyecegi en az bir lafi olmali... hayret.

Yoksa bizler birileri bir sey yapana kadar susup, sonra yapilani elestirmeyi mi seviyoruz... Ya da yonetim baba (devlet baba gibi) nasilsa geregini yapar, bize halt etmek duser mi diyoruz (Biraz tahrik edeyim dedim dostlari)