RedlinE' Alıntı:1 YILDIZ (*) Standart 4x4 araçlar.
2 YILDIZ(**) ilaveten, Arazi lastiği, strep, u kilit, yangın söndürücü, ilk yardım seti
3 YILDIZ(***) ilaveten, telsiz, balta, kürek
4 YILDIZ(****) ilaveten, vinç, makara, yedek benzin, su, avadanlık seti, diferansiyel kilidi,hijack
5 YILDIZ(*****) ilaveten, rollcage,lastik şişirme kompresörü.
concrete' Alıntı:Bu durumda zaten sitede hala güncelliğini koruyan ve tam olarak gerçekleştiğinde umarım sürekli güncel kalacak olan ''trial etabı'' konusu da bu tartışmanın bir parçası haline geliyor.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21773.0
Her kategoride aracın her an, tabii yine belli bir disiplin içinde, zevk alarak girebileceği kademeli bir etabın var olması, büyük bir boşluğu dolduracak gibi görünüyor...
butr
Umarım bu konuda emek harcayanların yolları açık olur. Bildiğim kadarıyla bu konuda somut bir duyuru yapılmadı daha. Heyecanla bekliyorum doğrusu.
concrete' Alıntı:Son önerimi tekrarlamam gerekiyor; Gezi organize etmek için ''Gezi başlat'' ikonunu tıklayalım. Karşımıza üyelik bilgilerini doldurduğumuz tarzda bir fayfa çıksın. Burada istenen tüm gezi bilgilerini doldurmadan gezi başlatılmasın. Bu başlık altında geziye katılmak isteyenler de ''geziye katıl'' ikonunu tıklayarak önlerine gelecek sayfada araç bilgilerinin tamamını girsinler. Böylelikle site yönetimi ve herkes her gezinin tüm bilgilerini her an görebilir ve müdahale edebilir olsunlar... Yoksa ne kadar tecrübeli olnursa olunsun, kim nasıl bilecek hangi geziye nasıl müdahale edilmesi gerektiğini...
Bu önerim düşündükçe bana yerinde geliyor. Henüz bir yorum yapan da olmadı. Acaba yoruma değer bulunmadı mı?
Tempus' Alıntı:siteye yeni gelmiş birisi olarak bu forum başlığını okumak benim için iyi oldu zira kafamda bir sürü çelişki vardı. benim aracım standart donanımlı çünkü benim aracı alış amacım en az yol dışında kullandığım kadar yoldada kullanabilmek, aracımı ve modelini seçerkende buna göre seçtim. örneğin ben kapadokyaya gitmek için 700 km asfalt yol gidip sonra oraya vardığımda yoldan çıkıp ara yollar, tarla yolları , köy yolları gibi yerlere giricem. ama cım aracımın sınırlarını zorlamak yada doğayla mücadele etmek değil. sadece olabildiğince yer gezmek ve fotograf çekmek istiyorum. ve aracımında bu ara yollardaki ufak tefek binek araçların asla geçemeyeceği yerlerden de geçebilmesi bana yetiyor. en azından 2. bir araç alıp birisini full offroad aracı yapana kadar durumum böyle ve buna uygun gezilere katılmak istiyorum. ne kendimi ne aracımı nede birlikte gittiğim konvoyu zor duruma düşürmeyi istemiyorum. eğer bu tip gezilerde tanışır arkadaş dost olursak zaten aracımın kapasitesini aşan parkurlarda seve seve başkalarına co pilotluk yapar, fotograflar çeker ve yine keyif alırım.
saygılar