Yine Aynı Tartışma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,358

Etiketler
Ynt: Yine Aynı Tartışma

1 YILDIZ (*) Standart 4x4 araçlar.
2 YILDIZ(**) ilaveten, Arazi lastiği, strep, u kilit, yangın söndürücü, ilk yardım seti
3 YILDIZ(***) ilaveten, Roll-Bar, telsiz, balta, kürek
4 YILDIZ(****) ilaveten, Roll-Cage, vinç, makara, yedek benzin, su, avadanlık seti,
5 YILDIZ(*****) ilaveten, Hi-Jack, diferansiyel kilidi, kum paleti, sabit nokta techizatı,

Düzeltiyim biraz,5 yıldızın dışındaki araçlarda rollcage şart deyildir.Kumpaletide düzenlenecek etaba yani kum etabı varsa ihtiyaç duyulur.
RedlinE' Alıntı:
1 YILDIZ (*) Standart 4x4 araçlar.
2 YILDIZ(**) ilaveten, Arazi lastiği, strep, u kilit, yangın söndürücü, ilk yardım seti
3 YILDIZ(***) ilaveten, telsiz, balta, kürek
4 YILDIZ(****) ilaveten, vinç, makara, yedek benzin, su, avadanlık seti, diferansiyel kilidi,hijack
5 YILDIZ(*****) ilaveten, rollcage,lastik şişirme kompresörü.

Çeşitli sınıflandırmalar vardır. Ama Gezenbilir'in benimsediği ve duyurduğu sıralama

D: Standart 4x4 araçlar

C: + Arazi lastiği (MT/R), telsiz, ön-arka U bolt ya da çeki kancası, strep, U kilit

B: + Vinç, makara, hi-jack, balta, kürek, ilave aydınlatmalar

A: + Diferansiyel kilidi, roll-bar-cage, kum paleti, sabit nokta techizatı.

Son önerimi tekrarlamam gerekiyor; Gezi organize etmek için ''Gezi başlat'' ikonunu tıklayalım. Karşımıza üyelik bilgilerini doldurduğumuz tarzda bir fayfa çıksın. Burada istenen tüm gezi bilgilerini doldurmadan gezi başlatılmasın. Bu başlık altında geziye katılmak isteyenler de ''geziye katıl'' ikonunu tıklayarak önlerine gelecek sayfada araç bilgilerinin tamamını girsinler. Böylelikle site yönetimi ve herkes her gezinin tüm bilgilerini her an görebilir ve müdahale edebilir olsunlar... Yoksa ne kadar tecrübeli olnursa olunsun, kim nasıl bilecek hangi geziye nasıl müdahale edilmesi gerektiğini...

Bu önerim düşündükçe bana yerinde geliyor. Henüz bir yorum yapan da olmadı. Acaba yoruma değer bulunmadı mı?

arkadaşlar konuya biraz gec vakıf oldum ve başından sonuna kadarda okudum gercekten faydalı bir konuya degindigin içim sana cok tşkür ediyorum güven arkadaşım yılardır yoldışı arac kulnıyorum 25 yılık bir off road gecmişim var her türlü arazi koşulunda her türlü donanıma sahip aracı kullandım zamanında bunu işim geregi yaşadıgım bölgenin dogal yapısı nedeniyle başladım artık zefk için off road yapıyorum iyi kötü her marka arazi aracını kullandım.Gezi derken bundan ne anladıgımız önemli bence gezilerin sınıflandırması olmalı başta keşif,tanışma ,mangal,kamplı gezi, uzun soluklu gezi gibi bunlar cok daha çeşitlenir tabiki bizler off road yarışcısı degiliz profesyonel anlamda bu işi yapmıyoruz ama hepimizin içindede bir off road tutkusu var.Yurtdışı bazı off road stelerinde insanlar bazı etaplar hazırlıyorlar buna tropide diyorlar tırelır dogrumu yazdım bilmiyorum ayilelerle hatta standar otomobilleriyle arazi araclarını gereginde karavanının arkasında romorkla cekerek getiriyorlar ve o alanda araclarının yeteneklerine ve snıflarına göre egleniyorlar oyunlar tertipliyorlar ayileler mangalarını yakıyor cocukları etrafta koşuşturuyor ortamda panayır havasında bol eglenceli ve dolu bir gün,hafta sonu gecirir eee gezenbilir ayileside oldukca genişledi ve yurdumuzdada bu off road araclarına ilgi her gecen gün artmaya başladı bu yönde saglam bir ekip calışması yapılarak bu işten hat safada keyif alınması saglana bilinir ve tüm üyeler aynı ortamda ayileleriyle ve dostlarıyla cokdaha verimli bir şekilde bu işten keyif alır.Bizler gezilerimizin amacının dışına cıkaıyoruz misal ben istanbuldan kalktım kocaeli veya daha uzak bir yere geziye katıldım tek aracımla makasadım kamp yapmak ateşbaşı sohbeti ve bölgenin güzelliklerini keşvetmek orda hart off road yapmak nekadar alamlı olur bence olmaz cünki aynı aracla tekrar istanbula dönmek durumundayım arac kırıldımı düşünün en az 200km uzaktan aracınzı bir şekilde taşımak yada oraya bir kac kez gidip bölgede aracın hasarını onarmak durumundasınız gercekten büyük bir maliyet vegereksiz zarar ziyan tabiki elde olmayan durumlarda bu tür sorunlarla karşılaşa bilirsiniz doga süprizlerle doludur ben agustos ayında yaylada bir hafata mahsur kaldım karadenizde yogun yagmur yüzünden seler oluştu yolar coktü gibi kısaca diyecegim istde özellikle yakın cevremizde tropi veya trelır etabı kesinlikle oluşturulması yönünde benim önerim ozaman ne kimse kırılır nede üzülür aksine memleketteki off road arclarında kayda deger bir artış olur

Bu durumda zaten sitede hala güncelliğini koruyan ve tam olarak gerçekleştiğinde umarım sürekli güncel kalacak olan ''trial etabı'' konusu da bu tartışmanın bir parçası haline geliyor.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21773.0
Her kategoride aracın her an, tabii yine belli bir disiplin içinde, zevk alarak girebileceği kademeli bir etabın var olması, büyük bir boşluğu dolduracak gibi görünüyor...

Umarım bu konuda emek harcayanların yolları açık olur. Bildiğim kadarıyla bu konuda somut bir duyuru yapılmadı daha. Heyecanla bekliyorum doğrusu.

concrete' Alıntı:
Bu durumda zaten sitede hala güncelliğini koruyan ve tam olarak gerçekleştiğinde umarım sürekli güncel kalacak olan ''trial etabı'' konusu da bu tartışmanın bir parçası haline geliyor.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21773.0
Her kategoride aracın her an, tabii yine belli bir disiplin içinde, zevk alarak girebileceği kademeli bir etabın var olması, büyük bir boşluğu dolduracak gibi görünüyor...

butr
Umarım bu konuda emek harcayanların yolları açık olur. Bildiğim kadarıyla bu konuda somut bir duyuru yapılmadı daha. Heyecanla bekliyorum doğrusu.

güven hocam ''trial etabı'' calışmalarını dört gözle bekliyorum ama uzun zamandır bir ses cıkmadı sende bilirsin belgratta camel etabını artık enine boyuna git gel monoton olmaya başladı degişik etapalrında hazırlanması lazım burlarda hem güzel görsellik heycen ve adranalin hat safada yaşana bilir söz böyle bir etkinlikte canla başla görev almak katkıda bulunmak için elimden geleni yaparım ve benim gibi canı gönülden bunu isteyen bir cok üyemiz oldugunuda biliyorum

öncelikle ben yeni üye olarak hepinize bilgi ve tecrübelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim , ben kendi adıma bu sitede okuduklarım ve öğrendiklerim kadarı ile almış olduğum 4x4 aracıma ilk olarak lastik ve telsiz temin ettim kendi çapımda yapmış olduğum tecrübelerle nerde ne eksikliklerim olduğunu keşvetmeye çalışıyorum.
müsade ederseniz tartışılan bir konuda fikrimi söylemek istiyorum.
gezi başlığı açan kişilerin gidilicek bölge hakkında yeterli bilgi ve tecrübe birikiminin olduğuna göre gezi başlığında katılıcak araçların en az şu şu özelliklere sahip olması gerekir gibi bir parantez açarsa bütün sorunların hallolucağına inanıyorum.
yine kendi adıma konuşuyorum araçtaki eksiklikleri tamamlamak önemli ama tecrübe edinmemiz gereken yerlerde siz ustalarımızın özverisi çok önemli.
sizlerde keyif almak için çıkığınız bir haftasonu gezisine öğretmenlik yaparak çok keyif almıyacağınız kesin ama bu kadar kalabalık bir usta gurubundan arada 1 kişi eğitim amaçlı 1 gününü feda edebilirse yeni katılan yada eksikleri olan herkez bilgi sahibi olur.

saygılarımla.

concrete' Alıntı:
Son önerimi tekrarlamam gerekiyor; Gezi organize etmek için ''Gezi başlat'' ikonunu tıklayalım. Karşımıza üyelik bilgilerini doldurduğumuz tarzda bir fayfa çıksın. Burada istenen tüm gezi bilgilerini doldurmadan gezi başlatılmasın. Bu başlık altında geziye katılmak isteyenler de ''geziye katıl'' ikonunu tıklayarak önlerine gelecek sayfada araç bilgilerinin tamamını girsinler. Böylelikle site yönetimi ve herkes her gezinin tüm bilgilerini her an görebilir ve müdahale edebilir olsunlar... Yoksa ne kadar tecrübeli olnursa olunsun, kim nasıl bilecek hangi geziye nasıl müdahale edilmesi gerektiğini...

Bu önerim düşündükçe bana yerinde geliyor. Henüz bir yorum yapan da olmadı. Acaba yoruma değer bulunmadı mı?

Malesef konuyu ancak bugün gördüm ve silinmeyen tüm mesajları okudum.''Geziye katıl'' olayı çok güzel bir fikir.Böylece katılmak isteyenler gezinin

sınıflamasını öğrenir ve kendi araç sınıfınıda sadece kendisi bildiği için değerlendirip geziye katılıp katılmayacağını belirler.

Ayrıca Profil bölümünde eksiklikler olanların bunları tamamlaması gerekliliği görülmüştür diye düşünüyorum.Hatta neden telefonlarımız,adres ve araç

sınıflarımızda olmasın.Sonuçta hiçbirimiz gizli işler çevirmiyoruz.Neden birbirimize ulaşmayalım değil mi?Böylece ortaya yada özel mesajlara laf atıp

kaçmalarda engellenir.

Saygılarımla,

siteye yeni gelmiş birisi olarak bu forum başlığını okumak benim için iyi oldu zira kafamda bir sürü çelişki vardı. benim aracım standart donanımlı çünkü benim aracı alış amacım en az yol dışında kullandığım kadar yoldada kullanabilmek, aracımı ve modelini seçerkende buna göre seçtim. örneğin ben kapadokyaya gitmek için 700 km asfalt yol gidip sonra oraya vardığımda yoldan çıkıp ara yollar, tarla yolları , köy yolları gibi yerlere giricem. ama cım aracımın sınırlarını zorlamak yada doğayla mücadele etmek değil. sadece olabildiğince yer gezmek ve fotograf çekmek istiyorum. ve aracımında bu ara yollardaki ufak tefek binek araçların asla geçemeyeceği yerlerden de geçebilmesi bana yetiyor. en azından 2. bir araç alıp birisini full offroad aracı yapana kadar durumum böyle ve buna uygun gezilere katılmak istiyorum. ne kendimi ne aracımı nede birlikte gittiğim konvoyu zor duruma düşürmeyi istemiyorum. eğer bu tip gezilerde tanışır arkadaş dost olursak zaten aracımın kapasitesini aşan parkurlarda seve seve başkalarına co pilotluk yapar, fotograflar çeker ve yine keyif alırım.

saygılar

Tempus' Alıntı:
siteye yeni gelmiş birisi olarak bu forum başlığını okumak benim için iyi oldu zira kafamda bir sürü çelişki vardı. benim aracım standart donanımlı çünkü benim aracı alış amacım en az yol dışında kullandığım kadar yoldada kullanabilmek, aracımı ve modelini seçerkende buna göre seçtim. örneğin ben kapadokyaya gitmek için 700 km asfalt yol gidip sonra oraya vardığımda yoldan çıkıp ara yollar, tarla yolları , köy yolları gibi yerlere giricem. ama cım aracımın sınırlarını zorlamak yada doğayla mücadele etmek değil. sadece olabildiğince yer gezmek ve fotograf çekmek istiyorum. ve aracımında bu ara yollardaki ufak tefek binek araçların asla geçemeyeceği yerlerden de geçebilmesi bana yetiyor. en azından 2. bir araç alıp birisini full offroad aracı yapana kadar durumum böyle ve buna uygun gezilere katılmak istiyorum. ne kendimi ne aracımı nede birlikte gittiğim konvoyu zor duruma düşürmeyi istemiyorum. eğer bu tip gezilerde tanışır arkadaş dost olursak zaten aracımın kapasitesini aşan parkurlarda seve seve başkalarına co pilotluk yapar, fotograflar çeker ve yine keyif alırım.

saygılar

Bu konunun faydali bulunmasi beni cok sevindirdi. Ben de bu olayda cok uzun yillar gecirmemis ancak olayin icine (bence) hizlica girmis ve kendini her yonde gelistirmeye ozen gosteren birisiyim. Burada yazdiklarimi bu bakis acisiyla yazdim. Gerci yazdiklarim olaya yeni girenleri ayirmak gibi de anlasilabilir ama ben kesinlikle bunu kastetmiyorum. Sadece kendini ve aracini fazlaca gelistirmek ihtiyaci duyanlarin, tecrubeli kisilerin kontrolu ve dogru bilgileri aktardigi ortamlarin olusmasini istiyorum. Bu da zaten yoneticilerce dusunulmekteymis.

Gezenbilir gerubuna sevgim daha da artmis oldu boylelikle.

Bizimde Landcilere sevgimiz arttı :D (ne alaka dimi :D) Belgrad gezisinden ayrılırken selam vermek için baktım göremedim sizleri kusura bakmayın.Ayrıca ekipte iki land olması güzeldi başarılarınızın devamını diliyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR