Yol Bilgisayarında Gözüken Arıza

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kulaksizcumhur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,479
Merhabalar sevgili arkadaşlar, iyi akşamlar.

Vites kolunun önündeki yol bilgisayarında bulunan araç resminin üzerinde, aracın kaputunun içinde boydan boya (ince bir bar şeklinde) sağdan sola ince kırmızı bir uyarı lambası yanıyorsa bu ne demektir? Ben radyatör suyu eksik yorumunu yaptım ancak üstadlarımızın daha iyi bildiğini düşünerek bir sormak istedim.

Şimdiden teşekkürler, hürmeler...

Etiketler

Ynt: Yol Bilgisayarında Gözüken Arıza

Sevdiğim bir ağabeyimin araç, evin önünde yatıyor, 3 günde bir marşa basıyor biraz çalışsın diye. Ben de direksiyona geçince farkettim, ancak yazı olup olmadığını fark etmedim. Ancak o ekranda bir yazı olduğu hatırlamıyorum.

Ben de öyle tahmin etmiştim, içimi rahatlattınız, teşekkürler. Ama yine de tüm kaput boyunca boydan boya ince kırmızı bir şerit halinde kırmızı ışık yanınca daha ciddi bir şeyler var mıdır acaba diye merak ediyor insan. Suyunu bir kontrol edip, eksikse dolduralım da, bakalım sönecek mi? Teşekkürler...

.yalnız o sensör arada bozuluyor. Şamandra içine su alıp düşük seviye diyebiliyor. dikkat edin de ona..

kulaksizcumhur' Alıntı:
Sevdiğim bir ağabeyimin araç, evin önünde yatıyor, 3 günde bir marşa basıyor biraz çalışsın diye. Ben de direksiyona geçince farkettim, ancak yazı olup olmadığını fark etmedim. Ancak o ekranda bir yazı olduğu hatırlamıyorum.

her zaman yazmaz ama dıt dııttt diye sinyal sesi verir o zaman ekranda bişiler yazar...

herkese merhabalar
aynı sorun bende de gerçekleşiyo araba gitmeye başladıktan sonra aynı hatayı veriyor ''coller bad'' diye bir hata yazıyor aracın hararetine bakıyrom sorun yok normal ama ileriide belki bir sorun yaratabilcegini düşünüyrom konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardım alabilirmiyim

Araç yaklaşık 5dk çalışır vaziyette kaldı, ancak herhangi bir sinyal sesi gelmedi. Belki gerçekten müşir de bozuk olabilir?

kulaksizcumhur' Alıntı:
Araç yaklaşık 5dk çalışır vaziyette kaldı, ancak herhangi bir sinyal sesi gelmedi. Belki gerçekten müşir de bozuk olabilir?

1 Anahtar kontakta iken
2 Arac ilk calistiginda kemer takili ise
3 Arac durdurulup anahtar cikarildiginda far yanarken

Sinyal/uyari sesi gelmiyorsa buzzer bozulmustur onu bir kontrol ettir.VIC ekraninda gelen gorsel uyarilarin yani sira sesli uyarida gelmesi lazim eger buzzer bozuk ise ses gelmez.Bu arada buzzer yerinden de cikmis olabilir.

Bilgiler için çok teşekkürler, deneyeceğim. Olur da böyle bir sorun varsa, buzzer'ı benim değiştirme veya kontrol etme gibi bir durumum olabilir mi? Kolay mıdır?

kulaksizcumhur' Alıntı:
Bilgiler için çok teşekkürler, deneyeceğim. Olur da böyle bir sorun varsa, buzzer'ı benim değiştirme veya kontrol etme gibi bir durumum olabilir mi? Kolay mıdır?

emin olmak için, bi hata verdirin mesela, yedek su deposunun üstündeki fişi çıkartın ve aracınızı çalıştırın, hata ekrana yansırken dıt dıt ses gelmiyorsa buzzer bozuktur...

997799' Alıntı:
emin olmak için, bi hata verdirin mesela, yedek su deposunun üstündeki fişi çıkartın ve aracınızı çalıştırın, hata ekrana yansırken dıt dıt ses gelmiyorsa buzzer bozuktur...

levent bey size bir şey sormk istiyorum
benim aracımdada (1996 5.2 ) ''coller bad '' diye bir hata veriyor ama bunu sürekli yapmıyor arada sırada yani bir hata veriyi bi vermiyo yani
aracın harareti 90-100 arasında seyrediyor
konuyla ilgili olarak bilginiz varsa paylaşsıırsanız sevinirim :smiley:

caglarci' Alıntı:
herkese merhabalar
aynı sorun bende de gerçekleşiyo araba gitmeye başladıktan sonra aynı hatayı veriyor ''coller bad'' diye bir hata yazıyor aracın hararetine bakıyrom sorun yok normal ama ileriide belki bir sorun yaratabilcegini düşünüyrom konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardım alabilirmiyim

Hararet göstergesi normal olup, '' Coolant sensor bad '' ikazı veriyor ise radiator genleşme haznesinin içindeki şamandrada,
kireçlenme olmuştur, Şamandrayı güzelce temizlerseniz , tekrar kireçlenene kadar rahat edersiniz... :smiley:

oort cloud' Alıntı:
Hararet göstergesi normal olup, '' cooller sensor bad '' ikazı veriyor ise radiator genleşme haznesinin içindeki şamandrada,
kireçlenme olmuştur, Şamandrayı güzelce temizlerseniz , tekrar kireçlenene kadar rahat edersiniz... :smiley:
[/quo

cok teşekkürler ...

oort cloud' Alıntı:
Hararet göstergesi normal olup, '' Coolant sensor bad '' ikazı veriyor ise radiator genleşme haznesinin içindeki şamandrada,

genelde hemen hemen tüm zj lerde olan bir problem....genleşme haznesindeki suyun seviyesi, sensörün bozukluğu, vitesin önündeki vic ekran denen yol bilgisayarı dediğimiz ekranın arkasındaki soketlerdeki oksitlenme gibi nedenlerle bu hatayı verebiliyor...suyun seviyesi tamsa çok ta önemsemeyin valla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler