Yol Sesi Yalıtım vs.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,775

youngsun

Zirve
Yer
İstanbul/Ankara
Web
www.youtube.com
Arkadaşlar aracın yol sesini azaltmak ve kapı içlerine yalıtım için çeşitli forumlarda BİTÜSELF diye bir malzeme kullanmışlar.
Kapı saclarına içten (kendinden yapışkanlı bir malzeme) yapıştırmışlar. Çamurluk davlumbazlar plastiklerine içten yapıştırmışlar.

Şimdi biz kapı saclarına içten belki yapıştırırız kolay da, davlumbazlara nasıl yapıştırıcaz?
Araçlarımızda nerdeysa davlumbaz yok denecek kadar az. Arkada zaten göremedim direk aracın gövde sacları var. Hadi ön de biraz plastik davlumbaz var sağ ve solda.

Var mı bir fikri olan?

Etiketler
Ynt: Yol Sesi Yalıtım vs.

youngsun' Alıntı:
Arkadaşlar aracın yol sesini azaltmak ve kapı içlerine yalıtım için çeşitli forumlarda BİTÜSELF diye bir malzeme kullanmışlar.
Kapı saclarına içten (kendinden yapışkanlı bir malzeme) yapıştırmışlar. Çamurluk davlumbazlar plastiklerine içten yapıştırmışlar.

Şimdi biz kapı saclarına içten belki yapıştırırız kolay da, davlumbazlara nasıl yapıştırıcaz?
Araçlarımızda nerdeysa davlumbaz yok denecek kadar az. Arkada zaten göremedim direk aracın gövde sacları var. Hadi ön de biraz plastik davlumbaz var sağ ve solda.

Var mı bir fikri olan?

Yalıtım için önce aracın alt kısmını ve çamurlukları pütürlemek lazım.Biraz kesiyor sesi. Birkaç kat attırmakta yarar var.Hem paslanma olmaz hem de ses yalıtımı olur. Ben Fiorino'ya kullandım ve ses fark etti biraz.Sonra da kendim Fiorino'nun arka alt kısmına ve kapı döşemelerini söküp bir tarafı ziftli,bir tarafı 1 cm kalınlığında keçeden yapılmış ses izolasyon malzemesi ile sacları kapladım.Sonuç çok iyi oldu.Duster alırsam inşallah ona da yapacağı ama Duster'ın kapılarını nasıl sökeceğim bilmem.Serviste uğraşmazlar,bizim burada da o kapıları kırmadan,dökmeden söküp takacak usta yok. Davlumbazları söktürüp yoğun pütür attırabilirsiniz.Yeterli olur.

Ynt: Yol Sesi Yalıtım vs.

Duster Yalıtım Projesi

Ekli dosyalar

• duster yal?t?m proje.JPG
    duster yal?t?m proje.JPG
    24.6 KB · Görüntüleme: 579

Ynt: Yol Sesi Yalıtım Vs.

Vallahi Ben Uyguladım Pütür Boya Hem Görüntü Hemde Ses Bakımından Azda Olsa Bi Etkisi Oldu Bu Yaz Bir Kat Daha Atmayı Düşünüyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,162
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler