Yolda Veya Arazide Kalmamak İçin Bir ZJ-XJ-WJ de Neler Bulunmalı.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mjeliada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,626

mjeliada

Kamp III
Merhabalar herkese;

Forumu okuduğumda , karşılaşılan büyük sorunların kaynağı veya yolda bırakan sorunların kaynağı aslında hep küçük şeyler. Nedir mesela , sogutma suyu biter hararet yaparız büyük soruna yol açar , şanzıman yagı - motor yağı azalır çok büyük faturalar bizi bekler , lastiğimiz çok basit şekilde bir çivi girmesi yüzünden iner , inik lastikle aracı sürüp jantı lastiği mahvederiz vs... Bunların önüne geçmek için kendi kanaatimce her zj xj wj de bulunması gereken bazı zaruri sıvılar ve parçalar bulunmaktadır.. :

-Yedek 5 lt saf su : 5 lt yedek suyumuz varken olası kaçak durumlarında bile sık sık takviye ederek en yakın tamirciye aracımız zarar görmeden gidebiliriz. Ayrıca cam suyunuda yaz aylarından buradan ilave edebiliriz.

-Yedek 1 lt motor yağı : Yedek motor yağı olası yağ azalması ve kaçağı durumunda mutlaka ama mutlaka konulmalıdır. Ayrıca arazide yada asfaltta ne olacagını bilemeyebiliriz yada o gün dalgın davranıp motor yağına bakmadan yola çıkmış olabiliriz. Bagajda bulunması şart.

-Yedek 1lt atf dextron3 otomatik şanzıman yağı ve huni : Bir arkadaşımız arazi sırasında şanzımana su kaçtığı ve uygun yağ konulmadığı için şanzımanını bozmuştu. Bu tip durumlarla karşılaşmamak ve işi bilmeyen ustanın koyduğu yağda aklımızın kalmasını istemiyorsak yağımız ve onu koymak için hunimiz mutlaka bagajımızda bulunmalı.

-Yedek v kayışı: Olası v kayışı kopmalarında aracımızdaki bu 50 tl lik yedek kayış bizi yüksek çekici masrafından kurtaracaktır.

-Gaz dedektörü : Bagajımızda sabit ve sürekli çalışır vaziyette bulunması lpgli araçlar için bir gaz kaçagı anında uyarı verecek ve canımızı , arabamızı kurtaracaktır.

-Elektrikli pompa ve lastik onarıcı - şişirici köpük: Lastiğin yarılması dışındaki tüm arızaları bu ikili ile gideririz ve yolda kalmayız.

-Yangın söndürücü : İster lpgli , ister benzinli olsun her araçta mutlaka bulunmalı ve bagajda değil sürücünün erişebilecegi yerde olmalı ki çabuk müdahele edilebilsin. 50 tl lik bir yangın tüpünün aracınızı ve canınızı kurtarabileceğini unutmayın.

-Yüksek kapasiteli çekme halatı : Araçlarımız ağır ve olası çamura saplanma durumlarında aşırı güç ile çekildiğinden standart halatlar yeterli olmayacaklardır.

-Akü takviye kablosu veya akü şarjı : Olası alternatör arızalarında veya akü bitmesi durumunda hayat kurtarıcıdır.

-Kene - Böcek koruyucu sprey ve kene cımbızı : Arazide özellikle kenelere dikkat etmeliyiz. Kırım kongo kanamalı ateşinden senede bir çok kişinin öldüğünü unutmamalıyız.

-Antidot - Efedrin - Adrenalin :Arı alerjisi olanlar yanlarına mutlaka uygun antidotu almalılar.Aksi takdirde anaflaktik şok sonucu ölüm çok olası

-Oksijenli su ve alkol : Yaralanmalara karşı mutlaka bu ikili araçta olmalı ( alkolün içilebilen formuda olur hani :D )

Burada yazdığım maddeler ; çalıştığım şirketteki araçlarda araziye çıkılsın çıkılmasın araçta bulunması gereken minimum güvenlik önlemleri. Bizde bunları yapsak fena mı olur? Eşeği sağlam kazığa bağlamalıyız her zaman için. Yoksa amaaan bulunmasa da olur dediğimiz basit ve ucuz bir ekipman yüzünden canımızdan yada aracımızdan olabiliriz.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Saygılarımla

Etiketler
Ynt: Yolda Veya Arazide Kalmamak İçin Bir ZJ-XJ-WJ de Neler Bulunmalı.

yangın tüpü 15 tl olmazsa olmaz. 1 kiloluk olan 30 tl.
ortalama kapasitede çekebilecek kayış ta yaklaşık 15 tl. normal halattan iyidir sonuçta. ben bununla çamura beline kadar batmış bir otomobili çekebilmiştim. bir kez karabina kopmuştu :smiley:

KLL' Alıntı:
yangın tüpü 15 tl olmazsa olmaz. 1 kiloluk olan 30 tl.
ortalama kapasitede çekebilecek kayış ta yaklaşık 15 tl. normal halattan iyidir sonuçta. ben bununla çamura beline kadar batmış bir otomobili çekebilmiştim. bir kez karabina kopmuştu :smiley:

fiyatlar değişken tabii :smiley: mühim olan araçlarımızda bulunması

durduk yere para ödemesin kimse fazladan diye yazdım. 15 olmaz 20 olur.

ZJ nin zaten küçük olan bagajı doldu. bavulu nereye koyacağız hijack koyarsak birde?

KLL' Alıntı:
ZJ nin zaten küçük olan bagajı doldu. bavulu nereye koyacağız hijack koyarsak birde?

air jack daha elverişlli bu iş için. yer kaplamıyor :smiley: ayrıca bagaj dolmaz bu yazdıklarımın hepsi olsa dahi

KLL' Alıntı:

hijack tavan sepetine çok yakışır....ama bagajda da tabana koyarsanız yer kaplamıyor kısa olanlarından alırsanız çapraz vaziyette bagaja sığıyor ben öyle yaptım

akrep sokmaları için amonyak ta koyalım ;)

mangal ve semaver ikilisi var benim bagajda. yolda kalırsam kitlerim arabayı ararım bi tamirci. tamirci gelene kadarda çay keyfi yaparım.

şanzıman yağı nerden değişir bilmem takviye kablosu iyide araç geçmezse ne yapacaksınız yedek lastik trafik kanunu gereği bulundurulması gerekiyor . yangın söndürücüde zorunlu.

http://www.uzmantv.com/araclarda-bulundurulmasi-zorunlu-arac-ve-gerecler-nelerdir.

Arazide önünde bir Disco muhakkak bulunmalı! Çekmek için... :eek:

6005016' Alıntı:
mangal ve semaver ikilisi var benim bagajda. yolda kalırsam kitlerim arabayı ararım bi tamirci. tamirci gelene kadarda çay keyfi yaparım.

şanzıman yağı nerden değişir bilmem takviye kablosu iyide araç geçmezse ne yapacaksınız yedek lastik trafik kanunu gereği bulundurulması gerekiyor . yangın söndürücüde zorunlu.

http://www.uzmantv.com/araclarda-bulundurulmasi-zorunlu-arac-ve-gerecler-nelerdir.

zorunlu ama trafikteki 100 aracı çevirin 80 inde yangın tüpü yoktur

ict3055' Alıntı:
Arazide önünde bir Disco muhakkak bulunmalı! Çekmek için... :eek:

2.5 tonluk disco önce hareket edebilsin güçsüz motoruyla sonra bakarız :smiley:

mjeliada' Alıntı:
2.5 tonluk disco önce hareket edebilsin güçsüz motoruyla sonra bakarız :smiley:
Benle beraber 2587 Kg olsada, Gayet iyi hareket ediyor arkasında bir Jeep bağlıyken bile :p

ict3055' Alıntı:
Benle beraber 2587 Kg olsada, Gayet iyi hareket ediyor arkasında bir Jeep bağlıyken bile :p

zor o :smiley: benim arabam bensiz 1850 kg benimle 1920 kg ve motoruda sanırım çok daha güçlü discoya göre :smiley: yani sizi çekerim teknik olarak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,593
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.