Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara - Eskişehir (14 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bafralı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,162

bafralı

Defender110 300 TDİ
Yer
samsun
YHT YÜKSEK HIZLI TREN

Milletimize Hayırlı olsun Hızlı Tren seferlerine başladı.Önceleri bir korku vardı, çünkü geçmişte Pamukovada yaşanan kazadan sonra hızlı tren olayı pek sıcak gelmiyordu.Yeni yapılan Ankara-Eskişehir güzergahının YHT uygun olması ve Almanyada bindiğim Hızlı Trenle aynı standartları tam yakalamasada benzemesi bu korkuyu bir kenara bıraktırıp ve tanıtım ücret olarak Mart sonuna kadar sadece 5 TL.ile ücretlendirilmesi beni bugün yani 14 mart 2009 YHT (Yüksek Hızlı Tren) ile Saat 11:00 da Ankaradan Eskişehir'e bir tur yapmamızı sağladı. Ankara-Eskişehir arasını 1 saat 30 dakıkada tamamlıyor.

Süratin 254 km/s olduğunu trendeki ekranlarda görebilyorsunuz.Ankara çıkışında eski raylar kullanıldığı için fazla sürat yapamıyor.Temelli civarlarında yeni yolla geçtikten sonra tren hızlanmaya başlıyor.Tren de konfor bence güzel 10 üzerinden 9, bir puanı yolardan kısıyorum arara sallanmalar yaşanıyor.Mart sonuna kadar bu indirimli tarifeden faydalanıp bir hafta sonunu veya kaçamak hafta içinde 5 saatlik bir pogramla YHT nin konforunu ve Eskişehirin meşhur Çiğböreğinin tadına bakmanızı tavsiye ederim. Birazda görüntü aktaralım.Videoları yükleyebilirsem onlarıda burdan verebilirim. [attachment=1] [attachment=2] [attachment=3] [attachment=4]

Etiketler
Ynt: Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara - Eskişehir (14 Mart 2009)

Süratimiz birden yükseldi ekranda görünce benim gibi herkesin beklediği ve makinaların flaşlarının patlama an [attachment=1] [attachment=2] [attachment=4] [attachment=3] [attachment=5]

Saat 12:25 Eskişehir istasyonuna giriyoruz [attachment=1]

Ne dedik baştan Eskişehirde çiğbörek yenir bizde, gezenbilir olarak gittik, yiyenbilir olarak tadına baktık buarada yiyenbilirlere tavsiyem
merkezde iki çiğbörekci isimini veriyorlar bunlar Papağan Çiğbörek Salonu diğeri Eskişehir Çiğbörek Evi ikisi birbirine çok yakın sizlere kordinatları verebilirim.Benim bildiklerim tabiiki Eskişehirli arkadaşların tavsiyelerinide gözardı etmeyelim başka yerler varsa eklerseniz gidenler için iyi olur.
Papağan çiğbörek 39°46'30.18"K
30°31'8.05"E
Eskişehie Çiğbörek evi 39°46'33.86"K
30°31'11.97"E
[attachment=2]
[attachment=1]

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Bülent Bey güzel bir tecrübe yaşamışsınız. Bir sorum olacak : trenin gürültü yalıtımı nasıl, normal trenlere göre?

zaten gitmeye niyetliydim,resimleri görünce gitmeli mutlaka dedim....paylaşımlar için teşk

umarım ist metrobüslerinin akibetiyle aynı olmaz.
sonu seçim arifesi hükümetin seçim mazemesi yaptıgı metro büsler hala çalışamaakta ist alınan araçlar mevcut araçlardan sadece 30 kişi fazla almalarının yanında 5 inin fiyatı olmasıda cabası

Bali Emrah bey trenin ses yalıtımı güzel.Sincan çıkışına kadar raylar eski olduğundan o ray seslerini bayağı hissettiriyor.Kendi yoluna çıktığında konforuna diyecek yok
Gürültü olarak benim aracım vw bora 170 km/s hızlandığımda inanın daha fazla sesli.Rüzgar sesi,motor sesi,ve uhultu yok.Trende kısık bir müzik dinletiliyor ayrıca uçaklardaki gibi koltuklarda ses düzeneği var gidecek olanlara tavsiyem, kulaklık servisi yapmadıklarından birer stereo kulaklık yanınıza alırsanız müzik yayınını kullanabilirsiniz.

çok kıymetli bilgiler için de saolun...

sonunda video yüklemeyi başardım

Annem de bugün aynı şeyi söylüyor du, ''--indirimli fiyattan yararlanıp Eskişehir'e gidelim Hızlı Trenle'' . 11 Nisan yazmışsınız , ben indirimli fiyatı Mart ayı sonuna kadar biliyordum, tam tarihi öğrenebilirmiyiz ? Belki bir Gezenbilir Ankara Grubu etkinliği düzenleriz Eskişehir'e Hızlı Trenle, bu nedenle tarihi tam öğrenirsem çok iyi olacak.

Bu deneyiminizi ve ayrıntılı bilgileri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.

Pardon yaa evet haklısınız siz söyleyince baktım düzelttim Mart sonuna kadar deniyor ama yoğun talep nedeniyle zamanı kısıtlıyacaklarmış diyede bir söylenti var.Eniyi bilgiyi www.tcdd.gov.tr alınabilir.

Not: 1 Nisan (!1 Nisan) diye yazılmış yanlışlık için özür dilerim

Bir gün içerisinde sekiz sefer var Ankara-Eskişehir arası.Geliş ve gidiş olacak şekilde. ilet alan ilk 50 kişiye %50 indirimli bilet satışları devam etmekte. Eskişehirde yaşayan biri olarak Yüksek Hızlı Trenin bir nimet olduğunu söylemek istiyorum.Umarım en kısa zamanda ülkenin diğer yerlerinede bu imkanlar sağlanır. Ankarada ikamet eden arkadaşların mutlaka bir defa binmelerini ve Eskişehire gelip dolaşmalarını tavsiye ediyorum.Selamlar