Sn. Göktuğ bey , bu sitede daha çok şeye şaşıracaksınız!!
Yükseltme getlerin çelikten olması ,Sizi neden bukadar şaşırttığına bir anlam veremiyorum , kaliteli tahtadan'da yapılabilir - neden olmasın?? Araba kalas gibi olur mağnasında imalarınız var , bunu açarmısınız !!!!! Yükseltme'de getlerin - malzemesi ile ilgisi nedir???
Çelikten get yapmamın sebeplerine gelince:
1. Aracın kasası ve şasesi - çelik saçtan , en uyumlu malzeme gene çeliktir. Ana konstrüksiyona yan etkileri yoktur ve sağlam.Sizlere daha önceleri impoze edilen diğer malzemeler: teflon,polyamid, kestamid ve P6 türevleri -Çelikten tek avantajları ''hafif'' olmaları, yalnız cebinizı'de hafifletirler.Aluminiyum malzemeye gelince, o da ana konstrüksiyonla galvano element oluşturuyor ve koroziyona sebep oluyor.
2. Daha yukarıda'da yazdığım gibi Off Road tutkunlarının sitelerini'de çok inceledim ve gördum ki onlar'da yükseltme getlerini ve ek aksamlarını - duraluminiyum veye çelikten yapmaktalar.
3. Biz iki ZJ 'ye yaptık ve çok randımanlı vede sağlıklı oldu.
Not: Değerli Göktuğ bey, eğer yükseltme'de yalnız get kullanırsanız (malzemesi ne olur ise olsun) aracınız kalas gibi değil - odun gibi olur!! Unutmayın ki araçta başka etkenleri de var ve bu aksamları'da uygun olarak modifiye olması gerekli , o zaman daha güvenli ve konforlu aracınız olur.
Şimdilik bunları paylaşabildim.
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik (bettino)