yükseltmede neden teflon kullanılır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan constantine_502 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,063

Etiketler
Ynt: yükseltmede neden teflon kullanılır?

hafif, geç aşınır, kolay şekillenir, ses yapmaz, yağdan etkilenmez, paslanmaz, çatlamaz, kırılmaz, metalden ucuz vs vs

jeep' Alıntı:
hafif, geç aşınır, kolay şekillenir, ses yapmaz, yağdan etkilenmez, paslanmaz, çatlamaz, kırılmaz, metalden ucuz vs vs
başka kimseye ekleyecek birşey bırakmamışsınız .. en azından benim ekliyebileceğim madde yok :smiley:

Alternatif malzemeler de vardır.
Mesela Kestamid (dökme polyamid) teflon'dan daha hafiftir ve (emin olmamakla birlikte) daha ucuzdur.
Metallerle sürtünerek çalışması durumunda aşınma dayanımı yüksektir.
Teflondan daha serttir, çekme ve basma dayanımı daha yüksektir.

Eğer geç aşınmasını istediğiniz yerler varsa DELRİN i öneririm.

Sn. gezen bilir dostlar , teflon ve benzer P6 polyetilen türevli malzemeler - hafif oluşundan dolayi kullanılmaktadır , fakat pahalıdır. Ben yeni 1 3/4'' (45mm) yükseltmemi kendim - Çelik St60 'tan imal edip geçen cumartesi taktırdım çok ekonomi malettim :Tavsiye ederim !! Yabancı ZJ siteleri çok araştırdım , onlarda getlerin malzemesini - Duraluminiyum ve çelik olarak yapıyorlar.
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik (bettino)

Merhaba gezenbilir üyeleri,
Forumdaki paylaşımları zevkle takip ediyorum.Şu an kullanmakta olduğum 1998 model l200 marka aracım için yükseltme düşünmeye başladım.
Arka taraf için makasların dingil üzerine alınması ön taraf içinse torsiyon ve takoz çalışması yapılarak yükseltilebileceği bilgisi sitede mevcut.
Aracımı çogunlukla şehir içi yılın belli zamanlarında arazide kullanmaktayım ve malum makaslar yüzünden zıplama sorunu yaşıyorum, bu sorunuda arka makas yapraklarından birinin alınarak
bir miktar azaltılabildiğini öğrendim.Sizlerden ricam tüm bu uygulamaları Bursa'da yaptırabileceğim usta tavsiyesi.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

bettino' Alıntı:
Sn. gezen bilir dostlar , teflon ve benzer P6 polyetilen türevli malzemeler - hafif oluşundan dolayi kullanılmaktadır , fakat pahalıdır. Ben yeni 1 3/4'' (45mm) yükseltmemi kendim - Çelik St60 'tan imal edip geçen cumartesi taktırdım çok ekonomi malettim :Tavsiye ederim !! Yabancı ZJ siteleri çok araştırdım , onlarda getlerin malzemesini - Duraluminiyum ve çelik olarak yapıyorlar.
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik (bettino)

olur mu öyle gözünü seveyim. traktörden ne farkı kaldı aracın. kupa takozlarını çelikten yapanı da ilk defa duyuyorum.

Sn. Göktuğ bey , bu sitede daha çok şeye şaşıracaksınız!!
Yükseltme getlerin çelikten olması ,Sizi neden bukadar şaşırttığına bir anlam veremiyorum , kaliteli tahtadan'da yapılabilir - neden olmasın?? Araba kalas gibi olur mağnasında imalarınız var , bunu açarmısınız !!!!! Yükseltme'de getlerin - malzemesi ile ilgisi nedir???
Çelikten get yapmamın sebeplerine gelince:
1. Aracın kasası ve şasesi - çelik saçtan , en uyumlu malzeme gene çeliktir. Ana konstrüksiyona yan etkileri yoktur ve sağlam.Sizlere daha önceleri impoze edilen diğer malzemeler: teflon,polyamid, kestamid ve P6 türevleri -Çelikten tek avantajları ''hafif'' olmaları, yalnız cebinizı'de hafifletirler.Aluminiyum malzemeye gelince, o da ana konstrüksiyonla galvano element oluşturuyor ve koroziyona sebep oluyor.
2. Daha yukarıda'da yazdığım gibi Off Road tutkunlarının sitelerini'de çok inceledim ve gördum ki onlar'da yükseltme getlerini ve ek aksamlarını - duraluminiyum veye çelikten yapmaktalar.
3. Biz iki ZJ 'ye yaptık ve çok randımanlı vede sağlıklı oldu.
Not: Değerli Göktuğ bey, eğer yükseltme'de yalnız get kullanırsanız (malzemesi ne olur ise olsun) aracınız kalas gibi değil - odun gibi olur!! Unutmayın ki araçta başka etkenleri de var ve bu aksamları'da uygun olarak modifiye olması gerekli , o zaman daha güvenli ve konforlu aracınız olur.
Şimdilik bunları paylaşabildim.
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik (bettino)

ben yükseltme getlerini kastetmedim. helezonun altına koyulanlar değil. sanırım ya ben karıştırdım ya sizin mesajınızı iyi okumadım. kupa ile şasi arasındaki takozlardan bahsediyorum. helezon işinden anlamam. helezonlu offroad aracım yok.

jeep' Alıntı:
ben yükseltme getlerini kastetmedim. helezonun altına koyulanlar değil. sanırım ya ben karıştırdım ya sizin mesajınızı iyi okumadım. kupa ile şasi arasındaki takozlardan bahsediyorum. helezon işinden anlamam. helezonlu offroad aracım yok.

Sn. Göktuğ bey , sizler yanlış anlamışınız konuyu , fakat önemli değil vesile ile yay üstü yükseltmeyi'de öğrenmiş oldunuz!!! ;D ;D ;D ;D
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik (bettino)

bettino' Alıntı:
Sn. Göktuğ bey , bu sitede daha çok şeye şaşıracaksınız!!
Yükseltme getlerin çelikten olması ,Sizi neden bukadar şaşırttığına bir anlam veremiyorum , kaliteli tahtadan'da yapılabilir - neden olmasın?? Araba kalas gibi olur mağnasında imalarınız var , bunu açarmısınız !!!!! Yükseltme'de getlerin - malzemesi ile ilgisi nedir???
Çelikten get yapmamın sebeplerine gelince:
1. Aracın kasası ve şasesi - çelik saçtan , en uyumlu malzeme gene çeliktir. Ana konstrüksiyona yan etkileri yoktur ve sağlam.Sizlere daha önceleri impoze edilen diğer malzemeler: teflon,polyamid, kestamid ve P6 türevleri -Çelikten tek avantajları ''hafif'' olmaları, yalnız cebinizı'de hafifletirler.Aluminiyum malzemeye gelince, o da ana konstrüksiyonla galvano element oluşturuyor ve koroziyona sebep oluyor.
2. Daha yukarıda'da yazdığım gibi Off Road tutkunlarının sitelerini'de çok inceledim ve gördum ki onlar'da yükseltme getlerini ve ek aksamlarını - duraluminiyum veye çelikten yapmaktalar.
3. Biz iki ZJ 'ye yaptık ve çok randımanlı vede sağlıklı oldu.
Not: Değerli Göktuğ bey, eğer yükseltme'de yalnız get kullanırsanız (malzemesi ne olur ise olsun) aracınız kalas gibi değil - odun gibi olur!! Unutmayın ki araçta başka etkenleri de var ve bu aksamları'da uygun olarak modifiye olması gerekli , o zaman daha güvenli ve konforlu aracınız olur.
Şimdilik bunları paylaşabildim.
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik (bettino)

Saygı bizden :smiley:

bir önceki mesajda bu sitede daha çok şaşıracaksınız demişiniz, gerçekten çok şaşırdım ;D sizden yaklaşık 2 sene önce, online süre anlamında 10 a mesaj sayısı anlamında da 4271 defa fazla şaşırmışım. ;D ;D .. yani gezenbilir de sizin gibi şirin yorum yazan üyeleri görünce şaşırıyorum gerçekten ;D ;D

bettino' Alıntı:
Sn. Göktuğ bey , sizler yanlış anlamışınız konuyu , fakat önemli değil vesile ile yay üstü yükseltmeyi'de öğrenmiş oldunuz!!! ;D ;D ;D ;D
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik (bettino)

Yay üstü yükseltmeyi öğrenemedim hala, konuyu biraz açarmısınız ;D bu konuda teknik bilgi vermediniz ki. Neyi öğrendim ki ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,099
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
kal9090t

Çevrimiçi üyeler

Geri