Ben viewranger kullanıyorum. Hem internet sitesi var hem de uygulaması. Uygulama ve site senkronize edilebiliyor. Böylece internette hazırladığınız bir rotayı kolayca uygulamadaki hesabınızda görebiliyorsunuz. Çevrimdışı harita indirildiğinde gayet işlevsel. Sadece GPX formatında dosya tanıyor. Google earth ya da wikiloc'tan indirdiğiniz dosyaları basit bir çeviriciyle GPX formatına çevirip viewranger'a yükleyebiliyorsunuz. Yola çıkmadan önce bütün rota hazırlıklarını çeşitli kaynaklardan (wikiloc, viewranger, topoğrafik harita) yapıp daha sonra son şeklini verdiğim rotayı viewranger'a yüklüyorum. İhtiyaç duyduğumda rotadan sapıp sapmadığımı akıllı telefonumdaki viewranger uygulamasını açarak kontrol ediyorum. Ayrıca uygulamada çeşitli harita özellikleri mevcut. Hem topografik haritaya hem de google'ın uydu görüntülerine ulaşabiliyorsunuz. Böylece merak ettiğinizde bulunduğunuz noktanın arazi yapısını da inceleme şansınız oluyor. Uygulamada ayrıca rota hazırlama özelliği var. Şayet bir sebeple daha önce hazırladığınız rotadan ayrılmak isterseniz yeni bir rota hazırlayıp onu takip edebiliyorsunuz. Hasılı viewranger bugüne kadar beni hiç üzmedi. Tavsiye ederim. Son olarak bütün bunlara ücretsiz ulaşılabildiğini de söylemiş olayım.